Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

2+2 na 51m2

Recommended Posts

To i ja się przywitam :bye: i trochę nasłodzę :)

Taras ehhhmmm - raj, a jak już go zagospodarujecie to w ciepłe dni i wieczory będzie pewnie Waszym ulubionym miejscem w domu :)

Kuchnia śliczna i bardzo pomysłowa, tylko nie boisz się, że w tym lusterku na dole + światła będzie się odbijał każdy malutki nawet paproch? No chyba, że należycie do tych bardziej sprzątających :D

Tapeta z napisami... zapisałam o inspiracji :lol2: śliczna!

A czy ja dobrze widziałam dziurkę do łazienki dla kotków? :D Pewnie tam też będzie ich kuweta :)

Ogólnie śliczne mieszkanko Wam się szykuje, spójne i pomysłowe. I wcale nie takie malusie :) ja teraz mieszkam na 27m2 i też mi dobrze :)

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Zosik!!

Dziękuje za "słodzenie" , przyda się trochę miłych słów bo ostatnio mam jakiś zastój w wykańczaniu. Po tych wszystkich przeróbkach w ostatnim miesiącu to już mi się odechciało urządzać. Lustra na etapie projektu były krytykowane pod względem użyteczności przez chyba całą moją rodzinkę a teraz zmieniają zdanie :) One są dość mocno cofnięte do tyłu, zwłaszcza te wyższe z lewej. Podłoga jest jasna w delikatne maziaki ( też były głosy, że się będzie brudzić) a jest o niebo lepsza w utrzymaniu czystości( kurzu i futra moich kociaków w ogóle nie widać). Ponieważ jakąś szczególna miłośniczką porządków domowych nie jestem:) to jak na 5 miesięcy użytkowania jestem bardzo zadowolona z wyboru płytek.

Kuweta jak najbardziej w łazience (kociaki dostały w prezencie od mojej mamy a ja tylko dopilnowałam żeby mi do łazienki kolorystycznie pasowała :D

Tapeta śliczna fakt ale ja na razie muszę się wstrzymać z tapetowaniem, bo moje kociaki maja aktualnie fazę łażenia i wspinania się po czym tylko się da (mają 4m-ce) a już na pewno moja sofa tego nie przetrwa:) pierwsze "blizny" już ma.

Yokasta- ja tez myślałam na początku o jakiś spokojnych płytkach, ale jak takie przykładaliśmy to dla mnie było mdło jak cholera, więc skupiliśmy się na mozaikach. Pierwotnie miał być lacobel ale totalnie mi nie leżał. Myślę , że sama dobrze wiesz jak to jest, że trzeba się dobrze czuć w pomieszczeniu i być pewnym że się dobrze wybrało.

Edytowane przez mrówka75

O żesz w mordę ale zajebista mozaika! Całe mieszkanie mi się super podoba. W moim guście.

Taras cudny! :jawdrop: Aż mnie zżera z zazdrości! ale tak pozytywnie ;) poszalałbym z roślinkami że hej ale póki co pozostaje podglądać jak to u Ciebie będzie :)

Wnęka na wina super. U nas też by się coś takiego przydało bo winka to my lubimy :yes: póki co nie ma miejsca gdzie by je trzymać :/

W ogóle jeśli chodzi o kuchnie z salonem to mamy ten sam układ i okna w tym samym miejscu ;) i kolorystykę podobną ;)

u nas pralka też będzie we wnęce a nad nią półki i zamknięta za białą szafą.

Twój narożnik to ten sam który z M. oglądaliśmy i myśleliśmy żeby go kupić bo spodobał nam się właśnie patent z pufami :D

Planujemy kotki też 2 (Twoje są mega rozkoszne! )

Hm...coś tu jest podejrzane....

Witaj Korozjo!!

to , że będzie kociak w domu wiedzieliśmy jeszcze zanim kupiliśmy mieszkanie :D. Jak pojechaliśmy po rudaska ( w Bieszczady :) ) to mój mąż zobaczył drugą szarą istotę i stwierdził, że wracamy z dwójką. No oczywiście nie miałam żadnych obiekcji :) Tak więc teraz moje dwie istotki po 3,5 miesiąca prezentują się tak:

dodam, że osłonki mają być na zioła :)

http://img807.imageshack.us/img807/1828/dsc01508d.jpg

Uploaded with ImageShack.us

zagospodarowanie tarasu odłożyliśmy na przyszły rok, nie mogłam sobie tylko odmówić zakupu kilku donic:

http://img812.imageshack.us/img812/7095/dsc01712x.jpg

http://img811.imageshack.us/img811/4930/dsc01713p.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/8351/dsc01714aa.jpg

Mozaika bardzo mi sie podoba, świetna jest! i zauważyłam, że mamy bardzo podobne upodobania obuwnicze :)

zazdroszcze męza, ktory kocha koty... moj niestety nie i mojego kota zostawiłam u rodziców :(( szarasek jest boski, tez bym takiego chciała :)

nie było innej opcji - musiał pokochać kociaki- wiedział w co się pakuje, kociarę brał za żonę:rotfl::rotfl:

http://img35.imageshack.us/img35/6770/88077225.jpg

hej hej witam się i od razu pytam :)

Skąd ta śliczna lampa? i czy ona jest plastikowa? no i czy oprawka żarówki wygląda estetycznie tzn nie razi to że jest taka widoczna? Bardzo mi się podoba a właśnie szukam czegoś w tym stylu do gabinetu.

I pytanie dodatkowe, czy płytki w salonie mają taki perłowy błysk, coś jak masa perłowa takie srebrzysto przecierane? Ładnie wyglądają na zdjęciach właśnie tak jak by imitowały masę perłową :)

A w ogóle mieszkanie śliczne i takie w moim stylu :D uwielbiam biało czarne wnętrza i ornamentowe wzory. Mogłabym się już dziś do was wprowadzać :p

Kociaki przesłodkie. Też mam dwa takie łobuziaki jeden kremowy drugi trikolorek z przewagą szarego :lol2:

Witam I odpowiadam :)

1.Lampa zakupiona w tym roku w Pradze, ostatnio znalazłam wersje na stół.

2. nam nie przeszkadza, że żarówka jest widoczna, nie dawaliśmy tez specjalnie mocnej ponieważ mamy bardzo jasny przedpokój ( mieliśmy obawy czy aby ten plastik nie zacznie się topić :D )

3. Płytki na podłodze dają taki delikatny perłowy połysk, tak jak napisałaś, są przecierane różnymi odcieniami popielatego, szarości nawet ecru. Widziałam je ułożone w sklepie z płytkami, w zależności od dostawy maziaki mają różne wybarwienia. Te w sklepie były mocniej wybarwione.

Moje kociaki- łobuziaki wczoraj,

pełen relaks :

Edytowane przez mrówka75