Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

2+2 na 51m2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 961
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Cudnie u Ciebie :) I od razu mam pytanko. Czy mogłabyś zdradzić jaka to lampa sufitowa w łazience oraz szafka podumywalkowa?

Witam!!!

Plafon na suficie to o ile dobrze pamiętam firma Eglo, my kupowaliśmy w Kika -Praga, szafka robiona na zamówienie wg naszego pomysłu :)

Dzisiaj wybraliśmy się w poszukiwaniu tapet do pokoju i na przedpokój. Oto co znaleźliśmy na półokrągłą ściankę przedpokoju-tapeta flokowana czyli to co chciałam najbardziej :D

http://img153.imageshack.us/img153/8962/aa1si.jpg

Uploaded with ImageShack.us

No i kilka rzeczy które pojawiły się ostatnio:

- mamy lustro, nie do końca takie jak chciałam, jak znajdę swój ideał to oczywiście to pójdzie do wymiany, mamy tez już baterię i kilka drobiazgów

http://img855.imageshack.us/img855/1285/dsc01536e.jpg

http://img819.imageshack.us/img819/7136/dsc01539c.jpg

- wiadereczka które nie znalazły uznania u mojego A więc wylądowały w szafce jako pojemniczki na waciki:(

http://img810.imageshack.us/img810/899/dsc01542u.jpg

Edytowane przez mrówka75

witam się mam pytanie o osłonki na zioła gdZie je zakupiłaś świetne:)

aha i jeszcze jedno o pralkę i szafkę, jaką masz pralkę specjalną do zabudowy, czy normalną, bo sama planuję pralkę w szafce i nie wiem jaką wybrać, czy zwykła nie będzie się przemieszczać, skakać itd?

Edytowane przez ulciapulcia

witam się mam pytanie o osłonki na zioła gdZie je zakupiłaś świetne:)

aha i jeszcze jedno o pralkę i szafkę, jaką masz pralkę specjalną do zabudowy, czy normalną, bo sama planuję pralkę w szafce i nie wiem jaką wybrać, czy zwykła nie będzie się przemieszczać, skakać itd?

Osłonki są z Praktikera. Co do pralki to Candy Grand Plus , szukaliśmy pralki żeby nie była głęboka max 40 cm, fajne jest to że ma 7 kg wsadu. Luz w szafce między bokami ścianki a pralką 5cm, z przodu i z tyłu trochę więcej. Mieliśmy też tak zabudowaną pralkę na wcześniejszym mieszkaniu i nigdy nie było problemu.

Śliczna jest ta łazienka i dodatki pięknie dobrane a pstryczki cudnie do niej pasują :wiggle:

A co do tapety to nie boisz się że kotki będą miały pociąg do flokowanej struktury. Kotka mojego brata pomimo tego że nie jest już małym kociakiem i ma swój drapak to dość mocno zniszczyła im taką tapetę :( Podczas zabaw potrafiła odbić się od ściany i zostawić po sobie ślad :( podobnie miała zwyczaj przeciągania się na ścianie co też zostawiało pamiątki :( Dlatego też ja chyba na taką tapetkę się nie zdecyduję, bo to jednak trochę ryzyko. Będę szukała gładkiej i niemisiastej mieliśmy taką w wynajmowanym mieszkaniu i nasze koty nie były nią zainteresowane.

A u mnie nie ma Ikei :( ale niedługo już będzie :wave:

U mnie Ikei też nie ma! Jestem więc pokrzywdzona do kwadratu ;)

A pieszesz, że u Ciebie niedługo będzie tzn.gdzie? :p Ale pewnie i tak bliżej niż do Poznania to nigdzie nie będę mieć :/

W łazience robi się coraz ładniej :yes:

U mnie Ikei też nie ma! Jestem więc pokrzywdzona do kwadratu ;)

A pieszesz, że u Ciebie niedługo będzie tzn.gdzie? :p Ale pewnie i tak bliżej niż do Poznania to nigdzie nie będę mieć :/

Rzeszów i Lublin licytują się od lat, gdzie będzie wcześniej Ikea :D Lubelska powstaje od 5 lat i ma być oddana 2012-2013, a wtedy los rzeszowskiej będzie raczej niepewny...

Rzeszów i Lublin licytują się od lat, gdzie będzie wcześniej Ikea :D Lubelska powstaje od 5 lat i ma być oddana 2012-2013, a wtedy los rzeszowskiej będzie raczej niepewny...

Gdzie by to nie było to dla mnie i tak za daleko w takim wypadku ;)

To samo jest z Ikeą w Szczecinie - od lat ciągle nowe informacje gdzie to niby nie powstanie, już niby umowy podpisane a sklepu jak nie było tak nie ma.

A z dobrych wieści - w końcu po prawie 10 miesięcznych "przebojach" odebraliśmy dzisiaj kibelek i deskę :wave: Jak się mówi -do trzech razy sztuka:)

Zamówiliśmy dzisiaj tapetę. Pan w sklepie się zdziwił bo po raz pierwszy sprzedał tapetę z tego katalogu ( fakt tapety dość specyficzne ale do mojej koncepcji przedpokoju idealna).

TwoOfUs- mam obawy, że kocury zrobią z niej drapaczkę :rotfl: ale spróbujemy na razie na przedpokoju, zobaczymy co się będzie działo. Na razie z tego względu wstrzymałam się z zakupem tapet do pokoju.

Edytowane przez mrówka75