dodi 18.06.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Hey Mam na zewnątrz domu filar betonowy o przekroju okrągłym /30cm/ , chciałbym przerobić go na filar o przekroju kwadratowym . Chciałbym później wykończyć go tynkiem akrylowym. Zastanawiałem się na dwoma połówkami z wyżłobionym korytkiem z grubego styropianu położonego na kleju. A może są jakieś gotowe rozwiązania? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 18.06.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Gotowego to raczej nic nie znajdziesz, nie wiele ci tu doradzę z tym styropianem to chyba najlepszy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 18.06.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 obuduj go plyta cementowo-włoknowa na profilach do scianek dzialowych, zagruntuj i nałóż tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 19.06.2011 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 obuduj go plyta cementowo-włoknowa na profilach do scianek dzialowych, zagruntuj i nałóż tynk jak zrobię obudowę z profili to wydaje mi się że troszkę zrobi się za szeroki. Myślałem jeszcze o przyklejeniu na nim cienkiego styroduru, zakołkować go zrobić dziurkę i wpuścić w szczeliny piankę niskopreżną dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 19.06.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Też myślałem o takim rozwiązaniu ale nie wiem czy finansowo nie wyjdzie taniej rozwiązanie z styropianem. Więcej roboty z wycinaniem ale pianka mimo że nisko prężna to może gdzieś ci wyprzeć styrodur i będziesz miał sporo szlifowania a i koszt zakupu spory. Mimo to dobrze kombinujesz. Ps. chyba żeby tą płytę cementowo włuknową zakołkować dobrze zabezpieczyć, skręcić (zrobić z niej swego rodzaju szalunek) następnie ponawiercać punktowo niewielkie otwory i wpuścić przez nie do środka piankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 12.07.2011 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 zrobione styrodur na kołkach, pianka,siatka+klej ... dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts