marzen66 18.06.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 W przyszłym tygodniu planujemy wykoncać elewację budynku, jak wspomnial mąż będzie to tynk silikonowy a z firmy MATRES tak doradzili nam w sklepie. Ja mam dylemat dotyczący wyboru koloru do naszego domu. Jasny beż czy delikatnie ciemniejszy słoneczny beż i czy białe bonie wokół okien czy złamana biel? Dach mamy ciemno brązowy a deski wykończone kolorem palisander, podjazd czesciowo jest wyłożony kamykiem a przy częsci garazu i domu bedzie polozony szary polbruk. Na zdj nasz dom jest czesciowo otynkowany(dwa zdj), a dwa pozostałe zdj do domy z propozycją kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzen66 18.06.2011 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Jeszcze jedno pytanie . Na zdj widoczny jest nasz wiatrołap(ten w płycie osb). Zastanawiam się czy nie zrobić tylko wiatrołpu w klinkierze jak komin, do tego okno we wiatrołapie na tej ścianie od ulicy pod kolor klinkieru, drzwi wejsciowych do wiatrołapu nie planujemy, wymienimy tylko białe wejsciowe do domu na ciemny brąz. Jak sądzicie? Poniżej inspiracja wiatrołapu. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 18.06.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 zawsze dziwią mnie tego typu pytania. Przecież najważniejsze, aby Tobie się podobało a nie innym. Dla nikogo z forum (poza Tobą) nie ma żadnego znaczenia jaki bedziesz miec kolor elewacji. ile osob, tyle opinii. ja np wg wzornika tego producenta wybralbym kolor X018, ale to jest tylko i wylacznie moje zdanie, jak widzisz - zupelnie odmienne od Twojego. Ale najważniejsze, zeby Tobie sie podobalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzen66 24.06.2011 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 No tak kolor to indywidualna sprawa. jednak chociaz może podowiecie mi jak rozwiązać kwestię wiatrołapu. Na zdj widać go przez pomalowaniem i wstawieniem dużego białego okna i po. Jak waszym zdaniem to wygląda? Czy wiatrołap wykończyć białym oknem i strukturą? Czy wiatrołap wykonczyć klinkierem w kolorze belek i oknem w kolorze belek? Dziekuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 24.06.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 nie chcę być niemiły, ale ten dom ma tak z...e proporcje że nic mu nie pomoże, ani nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts