Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak pokryć dach blacha falistą?

VASQUEZ

Recommended Posts

WITAM !!!

Postawiłem konstrukcję wiaty garażowej drewnianej 5mx5m , dach dwuspadowy, czy jest ktoś w stanie mi pomóc ,jak w samodzielny i w miarę łatwy sposób pokryć dach blachą ? Przedewszytkim od czego zacząć , na co zwracać uwagę , krok po kroku, będę bardzo zobowiązany za pomoc!

Dziękuję !

Zacznij od tego gdzie ją kupisz. Mogę polecić Extra-dach. Omijaj Serwis -dach z Gdańskiej. Ja dostałem od nich blachy trzapezowe o mniejszej szerokości niz zamawiałem więc musiałem o 15 cm skrócić dach w domku ogrodnika ktory budowałem, szczęście że się udało. Blachy przyjechały porysowane i dwa tygodnie później mimo że to tylko 20 m2. Przy zjeżdzie z obwodnicy Stargardu na starą trasę do Morzyczyna jest przedstawiciielstwo blachy - pruszyński, możesz też tam pojechać. Mają tam wszystko praktycznie od ręki no i gratis dostaniesz jeszcze farbę do ewentualnych zarysowań. Co jeszcze. Musisz mieć uchwyt magnetyczny do wkrętów farmerskich. Pod kalenicę uszczelki z gąbki. Robota jest naprawdę łatwa. Myślę że poradzisz sobie bez trudu.

Dziękuję za podpowiedż kolego "PERM", ale wydaję mi się ,że sprawa ze mną jest dużo trudniejsza,jeszcze nigdy nie kładłem sam blachodachówki i jakby tu powiedzieć ,jestem trochę cienki w tym temacie,ale szybko sie uczę i nie mam lewych rąk. ! Chciałbym się dowiedzieć od czego się zabrać ,czy najpierw rynny, jak dokładnie wymierzyć ile blachy, co z opierzeniem boków, czy dawać folię na łaty?

Dziękuję !