Kubaman 07.01.2014 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 tu masz z bliska http://danly.nazwa.pl/Jakub%20Szyma/Dom/2014/IMG_7295.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszysiek20 07.01.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Dzięki. Zainteresowało mnie bo też planuję blat na wysokości parapetu i wyciąć go razem z nim jako jedną całość. Jaka grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 07.01.2014 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 4 cm. Blat pod oknem ma 80 cm szerokości. Szerszych ponoc niestety nie robią. Upewnij sie ze ci sięgnie do okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 12.01.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Kuba! Ślicznie! Jak już się pojawiają podłogi, kuchnia to się robi domowo Zatem już wkrótce będę mijać codziennie zapalone światła w Waszym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 17.01.2014 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 19.01.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 cześć Kuba:)podglądam Cie - jakkolwiek to brzmi;) - od dawna... I chociaz wiele rzeczy zrobiłabym inaczej - to cudne, nie? - to chciałam powiedzieć, że szykujesz prześliczne miejsce do życia dla Tancerki, Małego ślicznego szkodnika i siebie:Dza ogrom Twojej pracy, trud, wysiłek i znój - chapeau bas (wyświechtany slogan, ale jakże prawdziwy)przeprowadzka już chyba wkrótce, więc życzę Wam szczęścia i radości w Nowym Domkupozdrowienia z nadmorza:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 21.01.2014 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Cześć miło mi bardzo wielkie dzięki za miłe słowa i odwiedziny ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1_Mariusz_1 17.02.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Fajna chatka Oglądam i podziwiam, jednocześnie podpatruję różne rozwiązania. Na fotkach poddasza widziałem że masz zabudowane jętki płytami GK. Czy robiłeś do tego jakiś stelaż czy zwyczajnie płyty GK są przykręcone do jętek. W moim domu pozostawiłem widoczne jętki, które wcześniej oheblowałem jednak w pomieszczeniach mokrych jak pralnia czy łazienka chciałbym je zabudować płytami. obawiam się jednak czy płyty nie będą pękać przykręcone bezpośrednio do jętek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 26.02.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Kubaman, genialne wnętrza... Podziwiam Cię za ogrom pracy włożonej w budowę i wykończenie. Mam pytania: - jakie masz płytki w łazience na górze, na ścianie - te szare 30x60 - czy jesteś zadowolony z włączników dotykowych? Planuję dokładnie identyczne Pozodzenia i miłego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 29.08.2014 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 bardzo długo mnie nie było od pierwszego maja mieszkamy z rodziną i jest wspaniale. Jeszcze sporo rzeczy do skończenia, ale i tak jest genialnie. Oczywiście jest kilka problemow większego kalibru, które wyszły w praniu ale powoli je utylizuję. mi_mała, nie wiem czy moja odpowiedź jeszcze Ci się przyda, ale odpowiadam: 1. na górze to nie płytki, to beton architektoniczny. Od dostawcy, którego już nie polecam (pisałem o tym wyżej) 2. jestem bardzo zadowolony z wyłączników, aczkolwiek trzeba je podłączać do odpowiedniej mocy, bo inaczej robią problemy (migają, rozprogramowują się itd). Przerobiłem jeden wyłącznik samodzielnie tak by mógł sterować obwodem bez obciążenia i działa, choć wykonanie domową metoda było trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 29.11.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 czesc.. a możesz zdradzić jak teraz na początku sezonu wychodzi i działa ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 06.01.2015 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) cześćto już nie jest początek, ale zdradzić mogę.grzeję się bardzo ładnie, nie mam problemu z uzyskaniem właściwej temperatury.Zużywam sporo więcej energii niż myślałem, ale składam to na trzy czynniki:1) dom zacząłem ogrzewać dopiero pod koniec listopada, bo wcześniej miałem prąd budowlany. Sporo się wyziębił, pomimo bardzo ciepłego października.2) utrzymuję na razie wyższą temperaturę (22 stopnie) bo się trochę boję co będzie jak przyjdą straszne mrozy i coś się skomplikuje, a ja nie zareaguję w porę.3) grzeję wyłącznie w taniej taryfie, więc mocniej grzeję w nocy. Takie skokowe grzanie na pewno zużywa więcej energii. Wielkim plusem jest to, że w 100% grzeję wyłącznie taniej taryfie i mam pełny komfort. Przy tej temperaturze i z CWU zapłacę za całość pomiędzy 3 a 4 tysiące za ten sezon. Za 650m3 kubatury to raczej niezły wynik przy prądzie. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Kubaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pillproof 16.01.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Właśnie przejrzałam Twój dziennik- podziwiam ogrom umiejętności i werwy do pracy. Wpadłam do Ciebie szukając informacji o michnosystemie do podwieszania płyt gk. Możesz napisać jak się płyty zachowują po jakimś czasie- pękają czy coś się z nimi dzieje? Mam jedno pomieszczenie, które muszę ocieplić wełną na suficie, więc tynk odpada a wizja stelaży przy 80m2 mnie przeraziła... z kolei te krążki wydają się być przyjazne dla ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 17.01.2015 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 nie ma najmniejszych problemów, system jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 18.01.2015 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 gdybym to dzisiaj robił skosy, to pewnie też bym zastosował talerzyki. Przynajmniej jakiś procent z wszystkich mocowań. Deska do krokwi poprzecznie i w to talerzyki specjalnie do drewna. było by ze dwa razy łatwiej i precyzyjniej niż wieszaki (i taniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pillproof 19.01.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Myślałam tylko o stropie betonowym, ale mam też z 250 m2 drewna do obłożenia płytami i właśnie zaczynam to rozważać zamiast zwykłych stelaży, bo podobno można trochę zyskać na wysokości pomieszczenia. Dzięki, że dzielisz się doświadczeniami budowlanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts