Kubaman 13.08.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 tylko, że ja mam wszędzie gładzie..nie będę kombinował, dam normalnie białą podkładową. Mam nadzieję, że obejdzie się bez dodatkowego gruntowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejzi 18.08.2013 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Pracowałem trochę jako malarz - dołączyłem do ekipy. Malowaliśmy na super jakość, łącznie 3 warstwy. Zawodowi malarze podkład robią tak: biorą taką starą farbę, jakby odpad, po terminie ważności, mieszają mieszają mieszają mieszają (to było moje zadanie ), dolewają wody, i to jest podkład. Więc co byś nie dał, to powinno być OK. Na karton-gipsach lub na gładzi bardzo fajnie i szybko się maluje oraz mało farby się zużywa. Ja się zastanawiam, czy działówek z karton-gipsu nie zrobić, tynkowanie by mnie tak po kieszeni nie pociągnęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 18.08.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Kuba, a na czym stanęła sprawa ogrzewania? bo w dzienniku jakoś nie widzę etapu układania rurek do ogrzewania, ja cały czas u siebie chcę kable położyć przypomniałem sobie że też miałeś taki pomysł.. aha, te michnosystem dawałes tylko na sufit czy też na ściany w jakiś newralgicznych miejscach? u mnie właśnie SSZ skończony, położyłem rurki do wody i kombinuję co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 18.08.2013 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Na trzeciej stronie jest wszystko o podłogówce. Wodne elektryczne. Michnisystem u mnie tylko ba sufity bo na sciany nie bylo potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 19.08.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 a dzięki, obrazki mi sie nie załadowały i jakoś tak przeleciało szybko..a rozważałeś kable zamiast rurek? aha i jeszcze pytanie o WM - sam robiłeś kanały? i jakieś regulacje itp. bo zastanawiam się jakie ułożyć a widzę że masz zarówno okrągłe jak i płaskie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 19.08.2013 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 a dzięki, obrazki mi sie nie załadowały i jakoś tak przeleciało szybko.. a rozważałeś kable zamiast rurek? aha i jeszcze pytanie o WM - sam robiłeś kanały? i jakieś regulacje itp. bo zastanawiam się jakie ułożyć a widzę że masz zarówno okrągłe jak i płaskie.. Rozważałem kable ale uznałem za zbyt ryzykowne przy minimalnym zysku. W stopce mam kalkulator kosztów zerknij. Reku robiła mi firma i tu akurat się cieszę bo poprawiali nienajlepszy projekt na miejscu czego sam bym się nie domyslił. To był dobry dostawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 28.08.2013 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Zainstalowałem ceramikę podwieszaną w łazience. Niestety telefon został na budowie więc nie mam zdjęć. Pytanie: Są to duże i ciężkie zestawy Opoczno Kioto. Dałem podkład z pianki i jak siadam na wc czy naciskam na umywalkę, to pracują. Uginają się nieznacznie, ale zauważalnie - ze dwa trzy milimetry przy rzeczonej piance. Na pewno jest to stabilne, ale mało przyjemne. CO można z tym zrobić? Dociągać na chama nie chcę, bo pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.08.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Wpadam z doskoku... za każdym razem zbieram szczękę z podłogi:jawdrop:. Łazienki piękne:cool:, ale schody!!!:jawdrop::jawdrop:Efekt jest stokrotnie więcej wart niż nerwy, pan z BB i dwa tygodnie ciężkiej pracy...!!!:cool: No i miło pomyśleć, że Twoje oszczędności zaokrągliły się do stówy... co najmniej;). Pozdrawiam i mocno kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 30.08.2013 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Dzięki Mozaika była naprawdę bardzo niedroga jak na mozaikę, bo trafiłem na promocję. 24 pln za plaster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 30.08.2013 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) to jest bardzo niska cena Normalnie kosztuje 40 pln za plaster, a naprawdę fajne mozaiki szklane lub metalowe potrafią kosztować 70-100 pln za plaster. Czyli 1100 pln za m2 !!! Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez Kubaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 30.08.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 wanna na miejscu, foto w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 30.08.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 No i wiadomo..Jak się do Ciebie zaglądnie to serce rośnie. Schody prezentują się pieknie-i wiadomo włożyłeś ogrom ciężkiej pracy- i znowu się opłacilo;) Wanna wolnostojąca i bateria-zjawiskowa;) Ściana z łupka -również I jak zawsze z niecierpliwością zaglądam i gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 30.08.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 tak na gorącotam gdzie wanna stoi , za mały kontrast między podłogą a ścianą ..., wanna wygląda jakby wisiała w powietrzu , niektórzy architekci nazywają to lekkością, ale ja nie jestem do tego olkreślenia przekonana , niektore przedmioty powinny mieć masę jednak .czerwona sciana z mozaiki szklanej jest dla mnie nie niemalże odrażająca ...... określenie bardzo do kości, ale jedyne jakie przychodzi m ido głowy . najważniejsze wy bedziecie się dobrze czuli w takiej łazience , ja nie mogłabym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 30.08.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 poza tym jestem pod ogromnym wrażeniem włożonej pracy , ile Ci wyszło na godzinę ? .. zastanawiam się*czy nie rzucić swojej i nie zająć się wykanczaniem domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 31.08.2013 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 de gustibus non est disputandum.. wiem, że mam niepopularny gust i na całe szczęście, bo to właśnie mnie wyróżnia i dobrze się w takim środowisku czuję. Moi sąsiedzi przychodzą z ciekawości oglądać postępy i jak zobaczyli beton na ścianach wszyscy jeden po drugim, a przychodzili osobno - mówili: no fajne, to na jaki kolor to będziesz malował? Takie zostaje ????!!!! Aaa, czyli wariant oszczędnościowy, wiadomo beton taniocha.. Jest też zasada fotograficzna, a fotografia to moja domena: ciepło - zimno, i na jej właśnie podstawie ta łazienka została zaprojektowana przeze mnie. A wanna - cóż wanna może nie wygląda na zdjęciach z szerokiego kąta na wielką, ale zapewniam, że ma swój geometryczny ciężar. 160c70x70cm ceramiki naprawdę daje się dobrze zauważyć. Gumisiowa, dzięki jak zwykle za miłe słowa. Barierkę będę kupował gdzie indziej, bo Twoja ekipa robi tylko z montażem. Ale i tak bardzo dziękuję Za miesiąc powinienem móc wklejać już zdjęcia po malowaniu .... czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 31.08.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) może to przez to że mam wstręt do czerwonego koloru , soryale wszystko inne jest świetne , ja nie z tych co mnie surowy beton we wnętrzach szokuje , pozdrawiam Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez syberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 31.08.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Kubaman, nie mogę wyjść z podziwu dla włożonej pracy i uzyskanego efektu; beton, łupek, schody, łazienka na piętrze - rewelacja. Czy pamiętasz może nazwę płytek podłogowych z łazienki na piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 31.08.2013 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Nie za bardzo pamiętam. To płytki hiszpańskie po 120 pln za m2 na allegro. Sprzedawcy z Wrocławia i okolic. Przecenione ze 178 czy coś koło tego. Rozmiar 120x20. Paradyż My Way Rovere jest ciut droższy ale równie fajny tylko ja nie chciałem czekać, a Paradyż trzeba było zamawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 31.08.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 a mozaika nie jest czerwona, kostki są w 1/4 czerwone, 1/4 żółte, 1/4 pomarańczowe i w 1/4 złote z brokatem na dnie ("w głębi"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejzi 01.09.2013 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 (edytowane) Jakiego rodzaju kleju użyłeś do płyt k-g (suchy tynk)? Ile czasu to zajęło? Dlaczego położyłeś potem gładź? Myślę, że chyba dlatego, że nie da się uniknąć nierówności na łączeniach? Edytowane 2 Września 2013 przez maciejzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts