ziuta62 28.01.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Witam!Znajdż temat "Podłogówka samemu-jak uniknąć błędów" i wejdż na ostatnią stronę tego tematu.Tam się pojawił. Możesz pytać na forum lub wysłać priva.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 28.01.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 A! To jest w temacie "Ogrzewanie" ale jest tyle wątków, że zjechało na drugą stronę. Poszukam Ci jeszcze jednego tematu. Na pewno Cię zainteresuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 29.01.2012 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 dzięki, już wszystko ustaliłem, działamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 29.01.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Nie ma za co!A ten drugi temat jest w dziale izolacje zatytułowany Najlepsze ocieplenie podłogi na gruncie. Zabawa z perlitem.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 29.01.2012 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 (edytowane) Hej, dzięki znowu Ale dla mnie już za późno, zamówiłem styro. Rzucam temat - co myślicie o przepływowych ogrzewaczach wody (na prąd)? Edytowane 29 Stycznia 2012 przez Kubaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 07.02.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam, Gratuluje projektu, będę zaglądać Mam do Ciebie prośbę Podasz stronkę z tym darmowym programem do wizualizacj? Chciałabym u siebie coś takiego stworzyć.... Z góry dziękuję, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 08.02.2012 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Google Sketch Up werjsa Lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbynek001 16.02.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Kubaman jak masz zrobioną wentylację ? Widzę, że centralka na poddaszu, kanały na parter prowadzisz płaskimi w ociepleniu stropu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 16.02.2012 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 ogólnie tak, choć nie jest tak banalne. Reku na strychu, czerpnia zaraz w ścianie. Nawiew, wyciąg i do wyrzutni mam pionem na parter spuszczone. Poza tym do niektórych pomieszczeń mam doprowadzenie płaskimi kanałami w ociepleniu posadzki piętra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 18.02.2012 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 gdyby ktoś mógł napisać, ile mają mieć te odstępy pomiędzy płytami GK.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 19.02.2012 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 z tego co widzę na forum, to odstępy tylko od strony ścian, pomiędzy płytami układają na styk. Kurczę, to chyba muszę to rozebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maron79 20.02.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 gdyby ktoś mógł napisać, ile mają mieć te odstępy pomiędzy płytami GK.. Jeśli dobrze się orientuję to ok. 3 mm. Widzę, że najpierw kręcisz płyty, a później tynki. Gdzieś czytałem, że najpierw powinny być wykonane tynki, bo płyty k-g lubią ciągnąć wilgoć od mokrych tynków i później płyty się rozwarstwiają na brzegach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 21.02.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 różnie to mówią, słyszałem najpierw tak jak ty, a z kolei wykonawca tynków poraził mi by to zrobić przed tynkami czy jak mi wyszła szpara 1,5 cm to da rade to zaszpachlować czy trzeba zerwać? Mam kolosalne problemy, bo muszę wycinać każdą płytę jak origami pod jętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maron79 22.02.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Expertem od k-g nie jestem, ale 1,5 cm to nie taka tragedia. U siebie podczas remontu mieszkania większe szpary zaklejałem goldbandem, na łączenia siatka i jak narazie nic nie pęka, a kilka lat już mieszkam. Myślę,że cekol i siatka na łączenie też załatwi sprawę. Gipsar jestest IMHO trochę za miękki i żle się potem szlifuje ściany, ale to już kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maron79 07.03.2012 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Masz u siebie komin do kominka wykonany rurą. Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem u siebie. Ile kosztował taki komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 18.03.2012 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Komin to zwykła rura żeliwna do 1000*. Kosztuje zależnie od producenta od 80 do 150 pln za mb. Trzeba to jeszcze umocować do ściany obejmą co kilka elementów. Nad dachem, to komin dwuścienny WSPS, 1mb plus przejście dachowe plus ustnik kosztowały razem 7 stów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 26.03.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam, Bardzo ładny projekt. Okolica wydaje mi się znajoma, ale nie będę się bawił w zgadywanie. Podglądam od jakiegoś czasu. Mam jedno pytanie - jaką blachę masz na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 26.03.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 blacha na rąbek, panel firmy Plannja.To okolice Krakowa, Maciejowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 07.04.2012 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 ktokolwiek może mi pomóc przy instalacji wodnej opartej na PEX proszę o zabranie głosu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaman 19.04.2012 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 jeśli ktokolwiek to czyta to proszę pomóżcie. Mam taką sytuację:woda będzie w domu rozprowadzana rurkami pex z rozdzielacza. Od przyłącza trójnik do rozdzielacza zimnej i do bojlera, z bojlera drugi rozdzielacz na ciepłą. Każde ujęcie osobną rurką PEX-AL-PEX by nic nie ciekło, na końcu złączka skręcana w ścianie pod ujęcia wody. Teraz, ze względu na lokalizację bojlera muszę całość przesunąć od doprowadzonego przyłącza wody o trzy metry na przeciwległą ścianę pomieszczenia. I teraz pytanie: czy koniecznie muszę to robić rurkami ocynkowanymi (kłopotliwe ze względu na długości i docinanie) lub zgrzewanymi PP (przecież tego chcę uniknąć więc fuj), czy też mogę kupić trzy metry niebieskiej rury wodnej 3/4 cala, dwie złączki skręcane na końcówki i puścić to w podłodze? To najprostszy układ, ale nie wiem, czy to dopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts