Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom tancerki i fotografa (i małego szkodnika) pod Krakowem - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 315
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hehe dobry ten robot :) Ale my zamierzamy inaczej - teleskopowa tyczka z koncówką do mycia okien (gąbka/guma). Nie powinno być problemu a nie zamierzam myć okien zbyt często.

Panele z ofasowaniem 15. Cała robota w sumie z więźbą i montażem okien drugie tyle. Rynny 2 koła. Za dachówkę dałbym 25 przy najtańszej i jeszcze sporo więcej przy płaskiej.

• 2 weeks później...

Jestem już po pierwszym malowaniu flutexem trójką.

Tylko zaznaczam że mam wszędzie cw.Pod spód poszła śnieżka grunt.Jest bielutko.

Zmywać jeszcze nie próbowałam,może dopiero po drugiej warstwie.Ma przyjść przedstawiciel i pokazać mi jak się myje cw(ponoć inaczej niż gładz).

A u Ciebie świetnie :) szkoda że chcesz zakryć tą biel :-P

• 3 months później...
Witam ambitnego i zdolnego budowlańca. Cudnie to wszystko robisz, masz złote ręce. Przy okazji zdradż co to za kamień przy schodach. Jakiś łupek? Podoba mi się łupek filytowy, ale nie wiem gdzie takie coś zakupić. Podobnie wygląda do twojego. Pozdrawiam!!!

podglądam od jakiegoś czasu, więc się przywitam - witam więc :)

piękna chałupa, jestem pod wrażeniem ilości samodzielnej pracy, którą wkładasz, toteż kibicuję i życzę rychłej przeprowadzki. oczywiście gratuluję także pięknej potomki (zresztą obie dziewuchy udane :)). powodzenia!

Witam.

Z oknami balkonowymi mam podobny dylemat jak ty. Oglądał już u mnie wykonawca do i ma się zastanowić jak to ogarnąć.

Ja wstępnie na tym kawałku okna balkonowego przez które wychodzi się do ogrodu dam chyba styrodur bo jest twardy albo styropian podłoga dach i na to blacha albo ceramika. Wiadomo blacha będzie się rysować z czasem. Inne rozwiązanie to podjechać kostką betonową do samej ramy, ale nie ukrywam że takiego rozwiązania chciałbym uniknąć. Jak coś wymyślisz to pisz.