_Alexandra 18.06.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 (edytowane) Edytowane 19 Listopada 2012 przez _Alexandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 19.06.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 A co doradza projektant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 20.06.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 My zmieniliśmy na monolit. Nie powiem jak się użytkuje bo dopiero co zalany, ale na etapie wykonania bez zarzutu. I cenowo chyba ciut lepiej wyszedł niż gdyby to była terriva czy coś tego typu. Liczyłam to z rok temu jak podejmowaliśmy decyzję o adaptacji na monolit i wówczas było taniej. Ekipa i sam architekt też byli za monolitem. Nam zamianę zrobił konstruktor ze wszystkimi przeliczeniami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 21.06.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Zmieniłem w projekcie z terivy na monolit. Zrobiłem kalkulację kosztów - zobacz w moim dzienniku. Wychodzą porównywalnie cenowo, monolit może nieco taniej. Zmieniłem dlatego, że monolit jest wytrzymalszy i cieńszy (teriva 24cm, monolit 15cm), brak ryzyka klawiszowania i możliwość ukrycia podciągów w stropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 21.06.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 rezyko klawiszowania przy prawidłowym wykonaniu jest zerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts