maksell 19.06.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witajcie. Mam takie pytanie, czy jeśli zrobie ściankę szczytową cieńszą od pozostałych (o 9cm) to czy to coś szkodzi? Dlaczego to chcę zrobić, na ścianie szczytowej będzie wyjście na balkon, balkon dosyć mały (1,3m) i gdy wymuruje (ytong 36cm) to zabiore albo sporo balkonu albo pomieszczenia, chciałbym uniknąć jednego i drugiego. Mam wieniec szeroki na 27cm i tak chciałbym uciąć ytonga. Nic nie zaszkodzi jak tak zrobię? Mam przy okazji jeszcze jedno pytanie, mam 2 firmy które będą robiły (nie zdecydowałem się jeszcze która) dach i pytałem obie strony czy musze najpierw zrobić scianke szytową czy najpierw będą robić więźbę. Jedni odpowiedzieli, że musze postawić ściane a druga firma odpowiedziała że zrobią więźbę a później ja postawie ściane. O co chodzi? Bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 19.06.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Szkodzi będziesz miał większe straty ciepła!Zrobisz więźbę trudniej będzie wymurować szczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksell 19.06.2011 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 z tym się liczyłem że będą większe straty ciepła, chodzi i o samą konstrukcję czy nic się nie stanie? Czyli obie strony miały rację, mogę wymurować ścianę pod razu lub później? Lepiej od razu, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 20.06.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Cieśla, który chce najpierw robić więźbę prawdopodobnie obawia się, że murarze nie będą w stanie prawidłowo wymurować szczytów wcześniej. Prawidłowo, czyli na właściwą wysokość i pod odpowiednim kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts