Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pustak MAX....jaki producent??

Recommended Posts

Jak wyżej...

A ja tak od siebie...mocno myślę nad pustakiem z Plecewic.

Jest to chyba (??) znany i dobry producent tego wyrobu??

Czy jest to faktycznie dobry producent??

Możecie ew. polecić:

1. Innego producenta, który oferuje ten produkt wysokiej jakość oraz po przystępnych cenach?

2. Hurtownie, w której naprawdę tanio można się zaopatrzeć w ten materiał z Plecewic???

Chodzi o pustak 288[/code]

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja budowałem właśnie z Maxa z Plecewic i uważam, że to dobry produkt. Trzeba tylko uważać, bo tu rónież zdarzają się gorsze partie. Najlepiej jeśli namierzysz hurtownię, w której pracują ludzie, którym choć trochę zależy na zadowoleniu klienta. Ja najpierw zaopatrywałem się w takiej, gdzie to zjawisko nie występowało i po pierwszej dostawie MAXów uprzejmie im podziękowałem. Pustaki były niemalże białe, nierówne i pokruszone. W innej hurtowni pokazałem o jakie pustaki mi chodzi i za każdym razem, kiedy jeździli do Plecewic po towar, przywozili mi takie, jak chciałem. Życzę powodzenia!

Czyli one nie powinny być białe tylko takie bardziej czerwone??

To że nie popękaneto jasne...tylko jak z tym ich kolorem??

Muszę przyznać, że zastanawiałem się również na Porothermem, ale ze względu na sprawdzone informacje dot. kruchości tego materiału zrezygnowałem na korzyść Plecewic i ich MAX-a...

Czy ty avzi miałeś może podobne dylematy??

Oczywiście, że miałem takie. Nie będę Cię przekonywał, że biała cegła to zła cegła, bo nie wiem czy tak jest, ale w moim odczuciu taka wybielona prezentuje się badziewnie i mam nieodparte wrażenie, że jest mniej wytrzymała, choć tu mogę się mylić.

Moja rada jest taka, żebyś nie przejmował się za bardzo materiałem ścian zewnętrznych, bo są dużo większe problemy. Chodzi tylko o to, żeby Max nie był w opłakanym stanie i był w miarę równy, a czy ma jednolita ceglana barwę, czy miejscami posiada przebarwienia, to juz naprawdę niewiele znaczy.