Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PLK-661 po babsku

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej laski:) chyba zostaniemy przy jednym temacie żebym się nie pogubiła. A jaka stopka-jakaś instrukcja jak ją zrobić? pliss..A tak w ogóle to liczę i liczę i tak mi wychodzi ze stan surowy zamknięty uda się zrobić w 109tys-oczywiście to takie bardzo na oko-duże oko bo nie mam wyceny materiałów na ściany ale mam nadzieję, że dziś, względnie jutro ja dostanę. Edytowane przez Jagusia30

Wejdz w ustawienia, edytuj sygnaturkę, i tam wklej linka swojego dziennika, tylko wejdź jeszcze w taką ikonkę (kula ziemska ) tam Ci pojawi się taka ramka gdzie wkleisz adres swojego linka.Jak już w kleisz adres to będziesz miała podświetlony na niebiesko i wtedy możesz na nim napisać np.PLK-661 po babsku.:)

Kiedy planujesz start??

Budujemy wielkosciowo identyczne domy. My wlasnie jedziemy ze stropem nad piwnica:) Piwnica to takie cholerstwo co mnie cieszy bo wszystko co brudne i gospodarcze bede tam miala, ale cieżkiej pracy przy niej tyle, ze codziennie ją przeklinam:) Byleby wyleźć z ziemi.

O losie net mi sie blokuje. Witam kolejna babę :hug:

To od początku bo ni posta zjadło.

Okna: to same okna bez parapetów i rolet. Dostałam wycenę drewnianych 18tyś :( raczej odpadają

a więźba to cena za sam materiał-facet polecony do tego wycenił mniej niż inni-Andrzej dziś do niego jedzie i zapłaci zaliczkę-weźmiemy od niego też stęple i deski szalunkowe-to może coś urwiemy z ceny.

Ach no i zdradźcie jak zdjęcia wstawić bo ja wstawiłam i na profilu jest a tutaj nie widać.

Jestem po spotkaniu z kierownikiem budowy. Fajny facet-kumaty-choć ma "ale" że musi współpracować ze mną a nie z moim mężem-trudno musi to znieść. Mam zdecydować czy lejemy strop z betonu czy robimy z prefabrykatów. Więc czytam co to jest i czekam na wykaz matriałów żeby zobaczyć jak to cenowo wygląda.

przyłączam się do kobiet co to żadnej fuchy się nie boją :) no i Jagusiu gęba mi się ucieszyła bo w końcu ktoś bardziej z mojej części Polski :))

u nas to ja figuruję jako inwestor i ja mam największą decyzyjność chociaż w sumie nasza budowa to taka trochę "samoobsługowa" bo wszystkie zakupy robi nasz wykonawca a nas tylko informuje gdzie mu lepszy rabat dali. jak nie mamy jak wpaść na budowę to dostajemy "raport" telefoniczny a później mailowy z załączonymi fotami, baaardzo mi to odpowiada bo jestem niezmotoryzowana (prawko jest ale nie jeżdżę) i sobie nie wyobrażam dowożenia towaru na plac boju.

Okna mam wstępnie wybrane,ale ja nie znoszę moich blokowych białych więc będzie teraz obustronnie złoty dąb, blachodachówka też wybrana kolorem i firmą jedynie nad rodzajem tłoczenia dumam. dom chcę żeby był szary więc tu akurat tylko grafitowa dachówka w grę wchodzi, szczegół że drożej wyjdzie ale co tam, ma być po mojemu i już :)

z czego będziecie budować? wprowadziliście jakieś zmiany w projekcie? jeśli tak to wrzuć rzuty :)