Piotr_M 20.06.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Mam prośbę o podpowiedź w zakresie argumentów prawnych (zapisów ustaw lub rozporządzeń) które można użyć w piśmie do Urzędu Gminy lub innej instytucji. Koło domu biegnie droga o statusie gminnym, nawierzchnia "polna" miejscami utrwardzona recykliną - kilka dni słonecznych powoduje, że ziemia/błoto zamienia się w niesamowite ilości pyłu który po przejeździe jakiegokolwiek pojazdu (nawet roweru) unosi się w powietrzu i osiada wszędzie. Można na tym kilkuset metrowym odcinku kręcić "przebitki" do relacji z rajdu Dakar takie niesamowite ilości pyłu unoszą się w powietrzu przez kilka minut po przejeżdzie samochodu/motocykla. Pył najlepiej widać na dachu, który jest (a raczej był) brązowy. Problemem jest otwarcie okien ponieważ pył/kurz wchodzi do domu a nawet przebywanie dzieci na zewnątrz. Zwykłe pismo/wniosek do UG nic nie zmieniło, tylko dowiedziałem się, że "niewielka warstewka błota w żadnym wypadku nie utrudnia poruszania się po tej drodze". Potrzebuję przygotować ponowne pismo do UG lub innej instytucji w którym powołam się na zapisy aktów prawnych. Chciałbym aby utwardzić nawierzchnię np. recykliną co zmniejszy ilosci pyłu a także pozwoli spłukać odcinek koło domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 25.06.2011 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Trochę osób przeczytało moja prośbe alę widzę, że nikt nie wygrał walki z zarządcą drogi by mógł się podzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.06.2011 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Taki kurz wzbijany jest na wszystkich drogach tam gdzie nie jest utwardzone podłoże kostką czy asfaltem. Trudno wszystkie drogi w ten sposób utwardzać. Ludzie radzą sobie grodząc się pełnym płotem (murowany, lub gęsto dechy), a wyżej kurz zatrzymują wysokie żywopłoty z tuj lub inne gąszcze... aby do deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts