Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Użytkownicy SEKO łączcie się.

Recommended Posts

Witam MZ gratulacje z okazji kupna piecyka. Jestem ciekaw ile kosztował bowiem na stronie internetowej producenta brak cennika. Jaki duży masz ten piecyk, czy jest to faktycznie piec dolnego spalania (rozumiem że będziesz palił miałem) czy wymaga wkładu kominowego. Jaki udało ci się wytargować upust. Sam jestem zainteresowany kupnem pieca i skłaniam się do firmy SEKO. Pozdrawiam Tomek123

• 4 weeks później...
  • 7 months później...
od dwóch dni jestem posiadczem Eko II 18KW, odpalam za dwa dni jak skończą kłaść instalację. O wrażeniach opowiem PZDR

odpaliles juz na pewno. mozesz podzielic sie opinia na temat tego kotla ? ja wlasnie teraz planuje zakup SEKO EKO II N i nie wiem czy go brac czy nie... minelo sporo czasu wiec masz juz jakies doswiadczenia w temacie. opisz je prosze. pozdrawiam

Miałem troche kłopotu z kominem więc trudno napisać o doświadczeniach z Seko. Od czasu kiedy powiększyłem komin kocioł pracuje bardzo dobrze.

Wadą jest troche mały załadunek w porównaniu np z moderatorem. łatwy jest do czyszczenia( odkręca się 2 śruby) i nie zajmuje duzo miejsca. Paliłem głównie drzewem i troszkę węglem ( wegiel lubi zdecydowanie lepiej).

Miałem troche kłopotu z kominem więc trudno napisać o doświadczeniach z Seko. Od czasu kiedy powiększyłem komin kocioł pracuje bardzo dobrze.

Wadą jest troche mały załadunek w porównaniu np z moderatorem. łatwy jest do czyszczenia( odkręca się 2 śruby) i nie zajmuje duzo miejsca. Paliłem głównie drzewem i troszkę węglem ( wegiel lubi zdecydowanie lepiej).