izaa 21.06.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam. Mój domek jest już ocieplony styropianem i zatarty na szaro od zeszłego roku) Chcielibyśmy teraz dokończyć elewację ( baranek 1,5 mm), uparłam się na tynk silikonowy i stąd moje pytanie.Ile obecnie kosztuje położenie tynku silikonowego bez materiału?Jak kształtują się ceny typu: robocizna + materiał? ( choć tutaj wiem, że dużą rolę odgrywa wybrany kolor)Wykonawca proponuje nam Greinplast? Jakie ma opinie ten produkt?Czy w ogóle zawracać sobie głowę tynkiem akrylowym, proponowanym przez wykonawcę? Pzdr i dziękuję za rady. Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelzajac 22.06.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 (edytowane) Witaj, teraz zalezy od tego, czy np. konieczne jest rusztowanie i ile tego rusztowania. Ogólnie to cena +/- 20-25zł jak na woj. Zachodniopomorskie. Jeśli mogę Ci jednak podpowiedziec, to uważaj na to aby obecna masa zbrojąca była sucha i to naprawde sucha i żeby dobrze zagruntować pod ten tynk. Istnieje ryzyko, że warianty który wybrałaś może być zły. Wyobraź sobie, że masa zbrojąca (ta z siatką) jest cementowa, więc pije wodę i teraz ty kładziesz na to silikon. Długo nie muszę opisywać skutków, (obrazowo : wilgotna gąbka owinięta folią). Jeśli nie zdecydowałaś się zaraz na tynk to polecił bym zwykły mineralny pomalowany dobrą farbą silikonową o wysokiej paraprzepuszczalności. Akryl będzie jeszcze gorszy bo jest jeszcze bardziej szczelny (coś o tym wiem bo pracowałem pare lat jako technik w firmie, która produkuje systemy dociepleniowe)Producenta, którego poleca Ci wykonawca nie znam i chyba jest mało znany. Jeśli mogę polecić. To 1Liga: STO, Caparol, a póżniej: Baumit, Bolix, Knauf, Atlas itp. i lepiej wybierz coś takiego w zależności od gótówki jaką posiadasz. Nie zapomnijmy, że jednak elewacja to wizytówka naszego domu i nie robisz tego co 2 lata. Pozdrawiam Paweł Remonty ogólnobudowlane od A do Z Obejrzymy - Doradzimy - Wycenimy - Wykonamy tel. 695 24 13 09 http://remonty-szczecin.prv.pl/ Edytowane 22 Czerwca 2011 przez pawelzajac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts