Anna Broc 21.06.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Piszę w tym dziale aczkolwiek o izolacjach akustycznych jest tu niewiele . Musze komuś doradzić dobra izolację akustyczną. Ja kilka lat temu użyłam aku-płyty firmy isover http://www.isover.pl/Nasza-oferta/Aku-Plyta Jest dość skuteczna ( warstwa okolo 15 cm)Musiałam wyciszyc bo od sąsadów było słychac dosłownie wszystko ( cegła porotherm) Od drugiego sąsiada developer dał podwójna warswte ( nie wiem jak grubą) izolacji styropianem i tez jest dobrze. Styropian jest chyba tańszy od aku- płyty i nie wiem, co mam doradzić, dlatego prosze jakiegoś eksperta o wypoweidź, która izolacja akustyczna jest skuteczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 21.06.2011 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Nie mam pojęcia co dał wykonawca. Prosiliśmy zawczasu o dodatkową izolację akustyczną, powiedział że nie ma potrzeby bo ściany są solidne. Zaproponował lokal który z jednej strony miał podwójną warstwę styro, nie wiem co tam jeszcze jest oprócz tego. W każdym razie jak zaczęlismy wykończać to od sasiada z podwójnym styro nic nie słychac a od drugiego każde szurnięcie krzesłem, rozmowy normalnym głosem. Dlatego robiłam rozeznanie w izolacjach akustycznych i trafiłam na aku płytę isover. Dalismy wg porady sprzedawcy aku-płyte,regips,akupłytę,regips, razem ponad 10 cm ale jest efekt, tylko naprawdę głośne imprezy są słyszalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 22.06.2011 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 (edytowane) Dziekuję za odpowiedzi. Wiele osób skarży się na złą izolację akustyczną. Obecnie wystawia się zaświadczenia energetyczne, czy nie powinny być też akustyczne? Gdyby domy i mieszkania były wykonywane prawidłowo wg tego co pisze FlashBack ludzie nie mieliby potem szarganych nerwów niechcianymi hałasami, samo życie jest nerwowe a dom powinien byc miejscem odpoczynku i spokoju. Edytowane 22 Czerwca 2011 przez Anna Broc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 23.06.2011 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Nie o taki wniosek mi chodziło, , no rzeczywiście prawidłowe wykonanie posadzki wymaga więcej pracy niz fuszerka no i trochę wiedzy budowlanej, tkwijmy w bylejakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 04.10.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Akustyka to dramat u nas. Ludzie i wykonawcy jak słyszeli słowo akustyka to machali reka i pukali sie w głowe. Inwestorzy budzili sie z reka w nocniku jak siedzieli w toalecie i słyszeli wszyskich dookola a deweloper jechał najtaniej jak mógł. Seks trzeba uprawiac po cichu w tych mieszkaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopin 09.10.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 ja akustycznie odizolowałem się kładąc na ściany dwie warstwy wełny mineralnej i faktycznie w domu zrobiło się ciszej, nie słysze już każdego przejeżdżającego tira ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts