Christo24 21.06.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam! W związku z brakiem miejsca w domu zamierzam wybudować sobie mini-siłownię na własny użytek o powierzchni około 10 m2 w ogródku. Zastanawiałem się nad zakupem tego typu domku http://allegro.pl/domek-narzedziowy-gospodarczy-garaz-na-quada-quad-i1667057346.html W związku z tym, iż będzie w nim obciążenie około tony razem ze mną nie mogę postawić go ani na ziemi ani na kostce brukowej więc zapewne będę musiał wylać jakiś fundament. Z jakimi kosztami muszę się liczyć przy budowie takiego fundamentu i czy mogę to wykonać sam? Czy będę musiał wylewać ławy itp.? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macie 21.06.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 postaw poprostu na bloczkach fundamentowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christo24 21.06.2011 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 A czy nie będzie ryzyka, że leżąc na ziemi z czasem nie zaczną sie one rozjeżdżać, zapadać itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 21.06.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 wylej posadzkę zwykła i będzie ok, widziałem siłownie tak zrobioną jak zamierzasz, nic się nie dzieje Mówisz że tona z Toba...sztanga 100..sporo wazysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christo24 22.06.2011 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Nie chodzi mi o nacisk na m2, ale ogólnie o cały sprzęt. Wszystko będzie ważyć około 1 tony. Teren na którym ten domek będzie stał to byłe tereny rolnicze, więc generalnie na jesień jest błoto. Boję się, że jak rzucę bloczki na ziemię to z czasem zacznie mi się to wszystko rozjeżdżać, pękać itp., ale z drugiej strony nie chcę stawiać jakiś solidnych fundamentów jak pod dom ze względów finansowych, choć jeśli to konieczne to chyba będę musiał coś takiego zrobić. A tę posadzkę mam wylać na ziemię czy to jest temat dla fachowca wymagający wiedzy budowlanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 22.06.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 na podsypce z ubitego piasku, żwiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts