m4rsh4ll 21.06.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Witam, posiadam domek drewniany, bardzo stary i chciałbym wykonać pod nim fundament.Jeśli chodzi o wykonanie robót, kopanie, szalunek, zbrojenie wykonam te prace z moim kumplem. Więc chodzi mi jedynie o podanie przybliżonych kosztów materiałów pod fundament. Czyli ile wyniesie mnie koszt drutu i betonu.. Domek o wymiarach 11 na 7,2 metra. Chciałem kopać dół na głębokość 120 cm i szerokość.. no właśnie jaką szerokość zalecacie panowie..Z góry dziękuje za odpowiedz i pomoc... Edytowane 21 Czerwca 2011 przez m4rsh4ll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 21.06.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 taką, żeby przynajmniej wleźć do wykopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 22.06.2011 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 i zgodnie z projektem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 22.06.2011 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Witam, posiadam domek drewniany, bardzo stary i chciałbym wykonać pod nim fundament. Jeśli chodzi o wykonanie robót, kopanie, szalunek, zbrojenie wykonam te prace z moim kumplem. Więc chodzi mi jedynie o podanie przybliżonych kosztów materiałów pod fundament. Czyli ile wyniesie mnie koszt drutu i betonu.. Domek o wymiarach 11 na 7,2 metra. Chciałem kopać dół na głębokość 120 cm i szerokość.. no właśnie jaką szerokość zalecacie panowie.. Zamów projekt, wystąp o pozwolenie na budowę, zatrudnij kierownika... można zrobić nielegalnie bez projektu - czyli tak jak na forum muratora jest to "popularne" (zaraz zaczniesz sypać debilne pytania jaki beton jakie zbrojenie etc etc, bez wytycznych z projektu w jaki sposób zabezpieczyć podkopaną chałupę i wykopy wąskoprzestrzenne przed zasypaniem ludzi i bez kierownika. W przypadku nieszczęścia np obsunięcia się ścian wykopu na "kumpla" masz gwarantowanego prokuratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts