Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszt mb fundamentu pod domek 72m2

m4rsh4ll

Recommended Posts

Witam, posiadam domek drewniany, bardzo stary i chciałbym wykonać pod nim fundament.

Jeśli chodzi o wykonanie robót, kopanie, szalunek, zbrojenie wykonam te prace z moim kumplem. Więc chodzi mi jedynie o podanie przybliżonych kosztów materiałów pod fundament. Czyli ile wyniesie mnie koszt drutu i betonu.. Domek o wymiarach 11 na 7,2 metra.

Chciałem kopać dół na głębokość 120 cm i szerokość.. no właśnie jaką szerokość zalecacie panowie..

Z góry dziękuje za odpowiedz i pomoc...

Edytowane przez m4rsh4ll

Gość zibik_eng
Witam, posiadam domek drewniany, bardzo stary i chciałbym wykonać pod nim fundament.

Jeśli chodzi o wykonanie robót, kopanie, szalunek, zbrojenie wykonam te prace z moim kumplem. Więc chodzi mi jedynie o podanie przybliżonych kosztów materiałów pod fundament. Czyli ile wyniesie mnie koszt drutu i betonu.. Domek o wymiarach 11 na 7,2 metra.

Chciałem kopać dół na głębokość 120 cm i szerokość.. no właśnie jaką szerokość zalecacie panowie..

Zamów projekt, wystąp o pozwolenie na budowę, zatrudnij kierownika... można zrobić nielegalnie bez projektu - czyli tak jak na forum muratora jest to "popularne" (zaraz zaczniesz sypać debilne pytania jaki beton jakie zbrojenie etc etc, bez wytycznych z projektu w jaki sposób zabezpieczyć podkopaną chałupę i wykopy wąskoprzestrzenne przed zasypaniem ludzi i bez kierownika. W przypadku nieszczęścia np obsunięcia się ścian wykopu na "kumpla" masz gwarantowanego prokuratora.