Elena76 22.06.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Wydaje mi się, że już był taki temat, ale jakoś nie mogę odszukać - z góry przepraszam, jeśli powielam temat Czy możecie polecić mi jakiś olej do drewna? Schody początkowo były polakierowane, ale mamy w domu kota i po kilku miesiącach kociego "użytkowania" trzeba je odnowić. Warstwa lakieru została usunięta, schody są wyszlifowane i zdecydowaliśmy, że spróbujemy teraz z olejem. Pytanie jaki olej? I czy pod olej daje się jakiś podkład? Drewno to orzech północnoamerykański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 22.06.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Jako praktyk zawsze do takich rzeczy stosuję olej Eukula. Osmo też się nadaje, a z kolei Fiddes jest liderem jak chodzi o meble. Pod olej zasadniczo nie daje się żadnych podkładów. Orzech po oleju trochę ściemnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 24.06.2011 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts