aki007 22.06.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 http://img854.imageshack.us/img854/5083/dsc9592f.jpghttp://img217.imageshack.us/img217/2041/dsc9594p.jpg Jaka jest trwalosc takiego rozwiazania, zakladajac ze mamy cegle klinkierowa, NIE ROZBIORKOWA i w odpowiedni sposob ja polozymy tzn na podsypce jak kostke.Czy wytrzyma kilkadziesiat lat, mam pelno cegly klinkierowej recznie formowanej i chcialbym ja polozyc na podjazdy murki, sciezki.Kto uzytkuje cos takiego?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 22.06.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 muszę powiedzieć, że na zdjeciach wygląda to rewelacyjnie. Mnie z kolei interesuje użytkowanie takiego rozwiązania z cegły rozbiórkowej. mam nadzieję, ze ktoś kto posiada taki podjazd lub chodnik, wypowie sie w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.06.2011 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 muszę powiedzieć, że na zdjeciach wygląda to rewelacyjnie. Mnie z kolei interesuje użytkowanie takiego rozwiązania z cegły rozbiórkowej. mam nadzieję, ze ktoś kto posiada taki podjazd lub chodnik, wypowie sie w tym temacie. Trochę wytrzyma ... jak dobry klinkier ,to może i cię przeżyje. Rozbiórkowa to zależy jaka. Stara niemiecka(francuska ?), może być trwalsza od współczesnych klinkierów (np litewskich - robionych z plasteliny ) . Zwykła cegła może zacząć pojedynczo lasować się po pierwszej zimie. Jest kostka brukowa formowana na małą cegłę - trwała i ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 23.06.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 rozbiórkowa oczywiście poniemiecka. Zastanawiam się tylko, czy taką cegłe należałoby w jakiś sposób impregnować.Kostki brukowe są piękne....i cholernie drogie, a porzadną cegłę rozbiórkową mam po 0,30-0,50zł za szt. oczyszczoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts