mszydlow 23.06.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Witajcie,Dostałem dzisiaj poczta lipcowy numer Muratora. W artykule Superizolacje na stronie 97 pojawiła sie informacja o tym, ze w sklepach pojawiły się płyty styropianowe o budowie warstwowej. Parę płyt rozdziela przekąłdka z maty aluminiowej. Wsplczynnik przewodzenia ciepła tej kanapki to 0,018 dla gr. 10,05. przy cenie 24,06PLN za 1m2 Niestety w artykule nie ma informacji o producencie tego cuda. Ktoś wie może kto jest producentem i gdzie to można kupić? MS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chrun 27.06.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Pod zdjęciem podpisał się producent ALUFOX.Szczegóły i cennik http://www.alufox.pl/index.php?page=nowosc_izomaster&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mszydlow 27.06.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Dzięki Zaczynam mieć jednak wątpliwości co do tego materiału. Na stronie nie ma żadnych informacji na temat jakiejś certyfikacji, czy nawet pomiarów. Nie wiadomo co to za styropian jest do tej kanapki używany. Ktoś ma doświadczenia z tego typu materiałem, albo wiedzę teoretyczną - rzetelną - na temat zastosowania tego do ocieplenia ścian zewnętrznych? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osadniczka 06.09.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 czyli nic specjalnego, bo bez łaski kupisz szary grafitowy styropian 0,032 za 16zł/m2/10cm PS wspominają na tej stronie o płytach z pianki PIR z folią, to rozwiązanie może mieć lambda 0,018 tyle że cena tego rozwiązania będzie oscylować w okolicach 70zł/m2/10cm dodatkowo trzeba zauważyć ze spspolczynnik 0.032 jest dla samej folii a nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia ze oblepienie styropianem daje az 0,018.. poza tym nie wiem jak z połączeniem tego - ile wytrzyma na "jakimś" kleju - czy potem przekladka nie bedzie opadac, odpadac albo jakos luszczyc sie. dziwne ze w muratorze pisza o niesprawdzonych kompletnie produktach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts