mandm7 24.06.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Witam,ja mam pytanie dotyczące ułożenia ścieżek i podjazdu z łupka granitowego.Podjazd do domu jednorodzinnego więc pewnie ze dwa razy w roku wytrzymać powinien obciążenie samochodu z drewnem.Chciałbym aby łupek zafugowany był zielonym mchem.I teraz pytania.Czy podbudowa wygląda tak samo jak w przypadku kostki granitowej?Czy taki łupek w ogóle nadaje się na podjazd?Czy omszała fuga nie zostanie zniszczona przez koła samochodu i czy z czasem nie będzie wyglądało to paskudnie?Czy cena robocizny jest wyższa/niższa w porównaniu do standardowej kostki granitowej?Czy są jakieś szczególne wymagania przy kładzeniu nawierzchni z łupka granitowego?pzdr.Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 25.06.2011 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Tak zwany łupek granitowy to nic innego jak zwykły odpad poprodukcyjny, podbudowę musisz zrobić taką samą jak dla kostki, czy fuga będzie wyglądała paskudnie ? - kwestia gustu osobiście nie podoba mi się kostka przerośnięta mchem. W miejscu gdzie będzie jeździł samochód na mchu na pewno będą widoczne ślady kół. Robocizna powinna być droższa niż przy zwykłej kostce, zależy kogo znajdziesz do układania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 26.06.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Moje chłopaki wolą układać łupek bardziej niż kostkę. Cena układnia ta sama. Fuga musi być z suchego betonu bo łupek nie jest taki stabilny jak kostka. Dobra podbudowa plus dobre ułożenie grubszego łupka wytrzyma nacisk ciężarówki. Ale znając fachowców, lepiej dać kostkę 8x11 nie będzie nerwów, bo łupek łatwo spie...ć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga56 30.04.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 jaki kolor posypki do kostki granitowej szarej szara czy czarna ,granit dotarl ze Strzegomia 500 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 30.04.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 fuga z suchego betonu bo inaczej będą rosły chwasty i woda wypłucze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts