Gość jace 08.03.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Właśnie fachowcy położyli mi parkiet dębowy (500x70x16).teraz leżakuje, jakieś 2 tygodnie poczekamy przed lakierowaniem.Ogólny wygląd jest OK, ale mam pytanko: -czy świeżo (1 dzień po) ułożony parkiet jak wyżej (cegiełka) przed cyklinowaniem, szpachlowaniem i lakierowaniem może mieć szpary pomiędzy deseczkami? Wiem, że jak podłoga trochę poleży to się robią szpary, ale zaraz po ułożeniu?, nawet można spotkać szpary na 1 mm.nie wiem czy fachowcy wykonali robote dobrze, czy też troszkę fuszerkę proszę o infodzięki jac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 08.03.2004 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Szpary mogą być ale sporadyczne i nie tak duże. Co prawda przed lakierowaniem szpachluje się je ale to są duże szpary. Może to jednak nie wina fachowców tylko parkiet nierówny? Raczej rozchodzi się on po położeniu niż kurczy. A może wysoka temperatura to powoduje? Jeżeli parkiet był zbyt wilgotny to teraz schnąc kurczy się. Trzeba obserwować.U mnie parkiet był ułożony OK, ale w niektórych miejscach, zwłaszcza przed kominkiem, rozszedł się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 08.03.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 parkiet nalezy sezonowac w pomieszczeniu przed polozeniem nastepnie cyklinowac i lakierowac nie czekac 2 tygodnie ( ale sa rozne szkoly moze ja do innej chodzilem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 08.03.2004 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Trzeba czekać minimum 2 tygodnie! Inaczej będzie łódkował! Każdy parkieciarz ci to powie. Wilgoć z kleju musi odparować zanim połozysz lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2004 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 parkiet sezonował w pomieszczeniu przed położeniem, a teraz sezonuje przed cyklinowaniem i lakierowaniem dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 08.03.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Witam Jace a ile bedzie Ci kosztowalo położenie 1m kw. parkietu ? Mnie kompleksowo za ułożenie, cyklinowanie , lakierowanie /kilkukrotne/ i polerowanie powiedziano 30 zł/ m.kw . Ale termin dopiero maj - czerwiec , a tu domek czeka na wykończenie . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olsen 08.03.2004 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Ktoś ci fuszerke odwalił bo niepowino być peknieć na nowym parkiecie i lepiej odczekać żeby parkiet nabrał wilgoć posadzki Pozdrawiam Olsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACE 09.03.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 anka5 napisał: Witam Jace a ile bedzie Ci kosztowalo położenie 1m kw. parkietu ? Mnie kompleksowo za ułożenie, cyklinowanie , lakierowanie /kilkukrotne/ i polerowanie powiedziano 30 zł/ m.kw . Ale termin dopiero maj - czerwiec , a tu domek czeka na wykończenie . Pozdrawiam . cenę jaką mi powiedzieli, to za całość, łącznie z przytwierdzeniem listew przypodłogowych - 40 PLN/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Tez 30 PLN - bez faktury. Total - kładzenie, cyklinowanie, szpachlowanie, capon, lakierowanie 3x, listwy. Zupełnie gratis dostałem jak zwykle użeranie się z wykonawcami, przetrawienie niedoróbek i sprzątnie bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 09.03.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Ja slyszalem o cenie 45-50 zł za wszystko, lacznie z materialami. Bez materialow 20-23 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2004 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 35 zł robocizna => ułożenie, cyklinowanie, lakierowanie x 2 , listwy.spece z hajnówki, sporo robią w okolicach piaseczna/ konstancina.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Jutrzenka 14.03.2004 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 pitbull napisał: Ja slyszalem o cenie 45-50 zł za wszystko, lacznie z materialami. Bez materialow 20-23 zł. Chemia w cenie 25-30 zł to raczej nie są profesjonale produkty, bo obecnie porządny klej poliuretanowy oksztuje ok. 20 zł za kg, a rozpuszczalnikowy ok. 10 zł. a jeszcze ceny gruntu, wypełniacza, lakierów. Lae w tym przypadku cena = jakość. Pozdrawiam Maciek J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 15.03.2004 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Byc moze. Ekipa (od tej ceny) para sie parkieciarstwem od ponad 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts