ellaco 25.03.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Dzięki za info o lampach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batoniks 26.03.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Macie piękną cegłę na ścianie kominkowej,czy mogę wiedzieć skąd to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 26.03.2014 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Macie piękną cegłę na ścianie kominkowej,czy mogę wiedzieć skąd to? Z rozbiórki starych ścian w naszym domku . Potem były piaskowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.03.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Gratuluję obecności w Muratorze (tym papierowym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 26.03.2014 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Eeeee, szpiegu jeden. To już nie pierwszy raz, bo co rusz to się okazuje, że my to przerabialiśmy. Taka przebudowa to temat samograj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 13.04.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Sprawę kompostownika załatwia raz na zawsze kosiarka z funkcją mulczowania. Używamy trzy lata i nie narzekamy. Jedyna wada to konieczność koszenia raz w tygodniu lub nawet co 5 dni ale trawnik wygląda wtedy bardzo porządnie. Jakieś zdjęcie jest u mnie w dzienniku. Czesc rok temu po mulczowaniu miałem cos takiego na działce moze cos zle robiłem moze sprzęt mam nie teges ale kosiara jest nowa nie wiem ale siana w trawie miałem ogromną ilosc https://picasaweb.google.com/110475871252616728788/152012OgrodCD#5882676810569943986 Poproszę o adres tego tartaku podjate popatrzę co i jak. Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 13.04.2014 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Zawsze po wertykulacji trawnik tak wygląda. Zawsze! Pytanie jeszcze jak często kosiłeś, bo jeśli rzadko to niestety najlepsza kosiarka nie rozdrobni należycie. Podstawą jest częste koszenie. U nas trawnik naprawdę bez zarzutu przy koszeniu raz na 5,7 dni. Czy w sezonie, bezpośrednio po koszeniu z mulczowaniem umiałeś coś wygrabić? Poszukam namiarów i jutro dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 13.04.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Własnie w tym roku zastanawiam się czy robić tą - tę wertykulację bo cały 2013 rok zwyczajnie kosiłem a nie mulczowałem.W związku z tym nie mam teraz siana w trawie a przynajmniej go nie widzę jak rok temu. fakt potwierdzam ze mogłem mulczowac wysoką trawę ale jest to spowodowane tym ze jeszcze nie mieszkam i kosze jak urwę sie wczesniej z roboty.nie grabiłem trawnika ani razu........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 14.04.2014 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Moja rada: jeśli koszenie jest nieregularne - tylko z koszem. Jeśli masz możliwość częstego koszenia - mulczowanie jak znalazł. Jeszcze tylko jedna uwaga - trawnik koszony rzadko mocno traci na swojej urodzie. Gatunki ekspansywne wypierają te bardziej szlachetne a dodatkowo trawa kiedy pozwoli jej się zakwitnąć staje się bardzo twarda i gołą stopą chodzi się bardzo nieprzyjemnie. Mam nadzieję, że zwyczaje w imielińskim tartaku się nie zmieniły od czasu ostatniej mojej tam bytności i będziesz miał duuuuuuużo kory za cenę samego transportu. Ja byłam tam dwu lub trzykrotnie i przywoziłam taką grubą korę jakiej akurat potrzebowałam. Jedyna wada jest taka, że jednak trochę trzeba się spocić przy robocie lub wynająć kogoś do pomocy. Tartak od załadunku umywa ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 19.04.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ame 17.06.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Witam sąsiadów z sąsiedniego miasta Przypadkowo natrafiłam na ten wątek i zachwycił mnie wasz domek. Pięknie odnowiony i dobudowany w pięknej okolicy. Przepiękne okna (nawet nie przypuszczałam że robią olejowane), a parapety wewnętrzne też macie z Wiktorczyka? Schody też bardzo ładne, jak dojdę do mich to będę prosiła o namiar na stolarza, bo tych też trudno dobrych znaleźć. A ta ściana w kuchni ceglana to cięta wasza cegła rozbiórkowa? Jak się sprawuje taka ściana, czy mocno się brudzi? Mnie się taka marzy też, ale boję się że ciężko będzie umyć z zachlapanego tłuszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwagier80 14.09.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Ja również podpinam się pod Ame-super przebudowa połączyliście idealnie nowoczesność,piękne wnętrza a jednak zachowaliście styl domku.Bardzo mnie interesuje temat tej cegły w kuchni.Jak wyżej Ame pisała czy to wasza rozbiórkowa cięta i jak z zachowaniem czystość,Czy po zabezpieczeniu tym bezbarwnym preparatem jest to szorowalne -pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 21.09.2014 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Przepraszam za mocno spóźnione odpowiedzi ale do swojego wątku właściwie nie zaglądam, niewiele nowego się dzieje ( w sprawach domu) za to zawodowo jestem mocno zaabsorbowana. Dziękuję za wiele komplementów i już odpowiadam: Parapety nie od ABA Wiktorczyk a od stolarza od podłóg i schodów. Namiarów na stolarza nie podam, bo kosztował nas masę nerwów, jest niesłowny i nie odbiera telefonu aczkolwiek pracę wykonał należycie. Ściana w kuchni i pokoju jest rozbiórkowa, murowana brudna a potem piaskowana i impregnowana. Nad piecem w kuchni mamy dużą taflę szkła. Zasłania cegłę od blatu po okap i wystaje poza obrys pieca po ok. 10 cm. Wystarcza w zupełności nawet mojemu mężowi, który gotuje codziennie i to baaaardzo ekspresyjnie:yes: Cegły w kuchni i pokoju odkurzam co dwa, trzy miesiące. Tak, odkurzam. Przykładam ssawkę z odkurzacza do ściany i szuram góra-dół. Wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwagier80 23.10.2014 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 23.12.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 26.05.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 witam, przyszłam się zapytać o okna, jak się sprawują i czy nadal sam zachwyt ?zastanawiam się nad zakupem i każda uwaga użytkownika, dłuższego użytkownika będzie dla mnie cenna pozdrawiam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 13.07.2015 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Nadal zachwyt:D:D. Jedynie od południowej strony konieczne jest olejowanie dwa razy w sezonie, reszcie wystarczy raz. Nieodmiennie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 13.07.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Kto Wam robił szklane balustrady? Może sami? Jeśli nie - jesteście zadowoleni z wykonania/kosztów? - jeśli tak, mógłbym prosić o namiar? Pytam, bo myślałem, że zrobię to sam, jednak precyzja trochę mnie przeraża Patrząc na zdjęcia z picasy - świetnie wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 14.07.2015 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Amber szkło z Chorzowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 14.07.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Serdecznie dziekuje za namiar - skorzystam. Jesli z tym plotem to do mnie - to to nie plot, tylko murek oporowy oddzielajacy przewyzszenie na dzialce. Ale dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts