Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozbudowa zabytkowego domku - Katowice Giszowiec

Recommended Posts

Pięknie :D Wszystko pasuje do siebie i tworzy ładny klimat. Ale widzę tylko 3 fotki :(

Dobrze widzisz. :rolleyes::rolleyes:

Zdięcia są robione z perspektywy drzwi łączących pokój z kuchnią. Przeciwległa ściana do tej ceglanej to druga strona kominka. Jest jednolicie szara i na razie nie ma co pokazywać. Stół zastępczy z Ikei i rozkładane krzesełka. Jak się zrobi piękniej to się pochwałę.

• Odpowiedzi 263
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam się u Ciebie i od razu z pytaniem o płytkę gazowa w Twojej pieknej kuchni. Szukam 5-cio palnikowej, PanMąż ma zamiar realizować się kulinarnie :rolleyes: a ponieważ całe życie mieliśmy gazową to niech tak i zostanie. Jaki masz model, od jakiego producenta i jak pierwsze wrażenia? Pozdrawiam cieplutko :)

Witam się u Ciebie i od razu z pytaniem o płytkę gazowa w Twojej pieknej kuchni. Szukam 5-cio palnikowej, PanMąż ma zamiar realizować się kulinarnie :rolleyes: a ponieważ całe życie mieliśmy gazową to niech tak i zostanie. Jaki masz model, od jakiego producenta i jak pierwsze wrażenia? Pozdrawiam cieplutko :)

Dziękuję wszystkim czytaczkom za miłe słowa pod adresem naszej kuchni. Mam nadzieję, że za niedługo będzie jej wersja 2 ,0.

Płyta gazowa to Siemens ec 745 rb 90. Jeśli chodzi o działanie to niestety na razie powiem tylko tyle, że daje czadu kiedy gotuje wodę w garnku :rolleyes:

Jeszcze nie mieszkamy i kuchenka nie miała szans się wykazać.

NO, NO witam......! widzę, ze rozbudowa waszego domku idzie do przodu i zapowiada się baaardzo ładnie!!!! A kuchnię skądś znam!! :rolleyes:

skąd? :o , bardzo jestem ciekawa czy kogoś podświadomie nie skopiowałam. Było kiedyś zdjęcie w jakiejś gazecie i sobie zapamiętałam na zasadzie: " o tak bym chciała mieć" ( układ, kolory) a meble to zwykłe z Ikei.

• 3 weeks później...
Chciałam się przywitać w Twoich progach. Kuchnia będzie boska, ale ja mam pytanie odnośnie Twoich okien. Poczytałam, że masz okna od Wiktorczyka z Czarkowa. Ja właśnie też wyceniłam u nich okna i jestem strasznie na nie napalona trochę trudniej przekonać jest mi jednak męża do okien drewnianych. Wiem, że ty masz okna od niedawna, ale napisz proszę jak je oceniasz.

Jesli nie mieszkasz daleko od Katowic to zapraszam do zobaczenia na zywo.

Okna sa absolutnie boskie. Ciezkie jak jasna cholera ale boskie. Mam wrażenie, że to okna na zawsze. Do tej pory miałam zawsze plastiki ale u taty były zamontowane drewniane ( mahoń) tez z ABA Wiktorczyk i w związku z tym, ze przez 12 lat działały bez zarzutu zdecydowaliśmy się na drewniane. Ja nie dam na moje okna ( i te 12 letnie także ) złego słowa powiedzieć. ;-)))

• 4 weeks później...

Uważam, że dokonaliście dobrego wyboru, przynajmniej jeśli chodzi o serwis :-)). My już jesteśmy po pierwszej reklamacji i na szczęście mogę o tym pisać z uśmiechem. Odłamywały nam się zaczepy trzymające takie okapniki na zewnątrz okna. Zadzwoniłam, przeprosili , mieli jakąś wadliwą partię. Przyjechali, wymienili zaczepy, wymienili całe okapniki a dodatkowo wyczyścili i ponownie zaolejowali dwa fragmenty okna na których było widać zacieki z wody. Oni twierdzili , ze to mogło być na skutek tych nieszczelnych okapników ( więc robili na zasadzie reklamacji ) natomiast ja wiem, że jakiś czas temu była u nas wielka nawałnica i deszcz padał wtedy właściwie poziomo więc mogło się tam troszkę deszczu dostać ( więc niefortunny zbieg okoliczności). Fakt faktem, że wszystko zostało zrobione, okna podregulowane.

Dodatkowo poprosiliśmy o zasilikonowanie łączenia parapetu ( kamienny ) z oknem. Teraz wygląda to bardzo fajnie i szczelnie - polecam.

• 2 weeks później...