krzy27 25.11.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 "...aby język giętki Powiedział wszystko, co pomyśli głowa" Jorgo popraw w poście "pracy kotła" na "pomocy przy kotle" i cała ta zbijka straci sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 25.11.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 (edytowane) No to sie uśmiałem... Więc jak nie jest podłączony do netu to źle pracuje a w jakiś tajemniczy sposób po podłączeniu do neta praca sterownika sie poprawia :) Rozwiń może myśl Jorguś, bo to trochę smiesznie napisałeś Jarecki79..... dla kogo śmiesznie to śmiesznie...... ja wiem, że wolałbyś abym tak napisał o Cobrze lub Pumie, ale niestety jest to niemożliwe natenczas. ps - – dopisek do listu, artykułu itp., umieszczony na końcu.... ( wikipedia) Odnosi się on do pewnego mojego postu, a Ty to wyrwałeś z kontekstu..... Koledzy powyżej wyjaśnili Ci o co mi chodziło, i jakoś nie mieli problemu z interpretacją ..... pozdrawiam Edytowane 25 Listopada 2011 przez jorgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadeusz112 07.12.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 bardzo ciekawy wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 07.12.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Jarecki79..... dla kogo śmiesznie to śmiesznie...... ja wiem, że wolałbyś abym tak napisał o Cobrze lub Pumie, ale niestety jest to niemożliwe natenczas. ps - – dopisek do listu, artykułu itp., umieszczony na końcu.... ( wikipedia) Odnosi się on do pewnego mojego postu, a Ty to wyrwałeś z kontekstu..... Koledzy powyżej wyjaśnili Ci o co mi chodziło, i jakoś nie mieli problemu z interpretacją ..... pozdrawiam Jargo, dobrze, że koledzy wyjaśnili znaczenie tego wpisu bo jest on bardzo niefortunny i po przeczytaniu całego problemu z tematu miałem takie samo wrażenie jak Jarecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 07.12.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Bo Wy jesteście wychowani na Cobrze i Pumie. Musicie się podciągnąć do myślenia eCoalem. Myślisz jak projektant, a ja jak użytkownik. Nie ma to nic wspólnego z innymi sterownikami. Chodzi o język wypowiedzi i formułowanie zdań. Były na forum spory na temat sterowania kotłem czy też spalaniem. Dla mnie nie ma to znaczenia, bo patrzę na efekt. Ani kontekst ani treść wypowiedzi nie świadczyły o tym co wyjaśniliście. Logika oczywiście podpowiadała co innego, ale forum czytają różne osoby i głupio by było jakby ktoś nie kupił eCoala z powodu tego, że nie ma w domu neta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 07.12.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Sie chłopaki rozdyskutowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomorzanin 07.12.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Sie chłopaki rozdyskutowały Koledzy Zawijanowie co tak cicho siedzicie, może po cichu coś knujecie nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomorzanin 07.12.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 bardzo ciekawy wątek Z założenia miał być ciekawy a wyszło jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.12.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 re: pomorzanin My Drogi Kolego swoje zrobiliśmy. Czekaliśmy na wasze związane z tematem wypowiedzi dające podstawę do dyskusji. Przyschło? Trudno. Nie pierwsze to i zapewne nie ostatnie. Pytał Kolega, czy może coś knujemy? OCZYWIŚCIE! Kto nie idzie naprzód ten się cofa. A my do tyłu chodzić nie lubimy. Pozdrawiam serdecznie zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 08.12.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 re: pomorzanin My Drogi Kolego swoje zrobiliśmy. Czekaliśmy na wasze związane z tematem wypowiedzi dające podstawę do dyskusji. Przyschło? Trudno. Nie pierwsze to i zapewne nie ostatnie. Pytał Kolega, czy może coś knujemy? OCZYWIŚCIE! Kto nie idzie naprzód ten się cofa. A my do tyłu chodzić nie lubimy. Pozdrawiam serdecznie zawijan_2 A ja tak czekałem na ciąg dalszy:bash::bash: a temat stanął gdzieś w okolicy sterowników mieszanych czy jakoś tak to nazwane było a miało byc o drugiej stronie lustra a pozostał niedosyt i głód wiedzy:confused::confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 08.12.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 ,,,, Czekaliśmy na wasze związane z tematem wypowiedzi dające podstawę do dyskusji. Przyschło? Trudno. Nie pierwsze to i zapewne nie ostatnie. ,,,, Zawijan2 napisałbym jakiś tekst zakończony pytaniem, w sprawach związanych z spalaniem i kotłami. Ale Ty przecież niedawno temu, stanowczo oznajmiłeś, że nie masz już ochoty dzielić się z innymi swoją najlepszą wiedzą i doświadczeniem. Niestety my forumowicze przeważnie będziemy stroną pytającą niż wnoszącą jakąś nową wartość czy wiedzę w dyskusji z Wami. ps. Jeżeli można to chciałbym przy najbliższej okazji powrócić do tematu tych nieszczęsnych radiatorów w wymiennikach żeliwnych. Pozdrawiam serdecznie Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.12.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Drogi Andrzeju Słowo się rzekło. Kobyłka u płota. Nie zamierzam zmieniać zdania. A dlaczego?No comments. Jaki jest koń - każdy widzi. Pozdrawiam serdecznie i przepraszam, że ... niestety nie. zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 08.12.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Przecież wątek Ogniwo Eko Plus prawie w 100% jest właśnie o drugiej stronie lustra. Co mnie niezmiernie cieszy! To w takim razie tylko Twoje lustro bo ja jakby nie mam ogniwa a ostatnie ....set stron to dywagacje o tym jaka czułość czujników,spory o to która wersja oprogramowania lepsza i cała masa sporów. Liczyłem na wiedzę której nie posiadam a dzieki Tobie liznąłem tematu i nie boję się swojego kotła. Roumiem że eCoal i Ogniwo to wasze "dzieci" ale myślałem że pociągniesz temat do końca a tak muszę filtrować tamten wątek a to żmudny proces, chciaż czasem bardzo zabawny gdy czytam spory o "pietruszkę" Pozostaje mi czekać na jakieś wieści o Waszym "kroku naprzód" ciekawym bardzo CO TO:lol2: Pozdrawiam i do szybkiego przeczytania:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.12.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 zawijan zawijan_2 (alfabetycznie!!!) Nie wiem jak się to stało, że dopiero teraz wpadłem na ten wątek... Przeczytałem z wypiekami "od deski do deski". Szapo ba! JA myślę, że JA zrozumiałem (chyba) prawie wszystko z tego co było tłumaczone... I - Bardzo dziękuję Wam! (zgadza mi się z moimi obserwacjami otaczającego nas świata) JESTEM elektronikiem i automatykiem! Rozwinąłem się! (jak czuję - i jest mi to miłe!) (to jakoś tak łatwiej chyba mi było...) Wątek fajny! Ubawić się też można, jak kto ma oryginalne poczucie humoru... Czy można lepiej? Inaczej? Coś poprawić? (bo i o tym było) - Nie wiem i nie będę nad tym myślał! zawijan_2 Jesteś optymistą! ("Jaki jest koń - każdy widzi.") Nie każdy!!! Ale i ja głęboko wierzę, że w końcu - ZOBACZY! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomorzanin 08.12.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 re: pomorzanin My Drogi Kolego swoje zrobiliśmy. Czekaliśmy na wasze związane z tematem wypowiedzi dające podstawę do dyskusji. Przyschło? Trudno. Nie pierwsze to i zapewne nie ostatnie. Pytał Kolega, czy może coś knujemy? OCZYWIŚCIE! Kto nie idzie naprzód ten się cofa. A my do tyłu chodzić nie lubimy. Pozdrawiam serdecznie zawijan_2 Szczerze powiedziawszy trochę zmieniłem hobby. Nadal jest to pozyskiwanie energii cieplnej tylko z innego źródła(nie węgla). Ostatnie zmiana w moim "garażowym" kotle polegała na wstawieniu kawałka blachy co definitywnie poprawiło sprawność na małej mocy. Uważam że w tym temacie jest już granica rozwoju. Dalsze prace nad tymi kotłami będą "kręceniem się w kółko". Dzisiaj zobaczyłem cenę 1000zł za tonę węgla, co będzie gdy nasza władza wprowadzi akcyzę - pozostanie zasypianie na zimę, jak robią to niedźwiedzie. Albo szukanie innych,nie opodatkowanych jeszcze źródeł energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.12.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Słoneczko, niezależnie czy zima czy lato, dosyła w dzień po 1000W na każdy metr kwadratowy.BEZ podatku...Chmurki czasem zabierają około 600W.I tak 400W zostaje! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 09.12.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 he, he przyjdzie i czas aby Tusk opodatkował i słoneczko Wiatr już jest od dawna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.12.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 zawijan zawijan_2 (alfabetycznie!!!) Nie wiem jak się to stało, że dopiero teraz wpadłem na ten wątek... Przeczytałem z wypiekami "od deski do deski". Szapo ba! JA myślę, że JA zrozumiałem (chyba) prawie wszystko z tego co było tłumaczone... I - Bardzo dziękuję Wam! (zgadza mi się z moimi obserwacjami otaczającego nas świata) JESTEM elektronikiem i automatykiem! Rozwinąłem się! (jak czuję - i jest mi to miłe!) (to jakoś tak łatwiej chyba mi było...) Wątek fajny! Ubawić się też można, jak kto ma oryginalne poczucie humoru... Czy można lepiej? Inaczej? Coś poprawić? (bo i o tym było) - Nie wiem i nie będę nad tym myślał! zawijan_2 Jesteś optymistą! ("Jaki jest koń - każdy widzi.") Nie każdy!!! Ale i ja głęboko wierzę, że w końcu - ZOBACZY! Adam M. No wiesz , wstydziłbyś się przyznać ! To ja żółtodziób, zaczynam codzienny aerobik na forum od lektury ZAWINIĘTYCH I SKI, a tu ikona FM takie "fo-pa":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.12.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Słuszna konkluzja, inni także pracują i testują nowe wyroby.... nikt się cofać nie zamierza A efekty powoli będzie odsłaniał czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.12.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 eniu Bo widzisz... Chociaż jestem uprawnionym palaczem kotłowym i z doświadczeniem, praktyką kilkuletnią, to jakoś tak bardziej interesowało mnie - jak by tu podpiąć się pod tę wolnodostępną energię? Poruszony temat znam dobrze. Nie szukałem dodatkowych wiadomości... Z tych stałopalnych, to ostatnio, jak się zimno zrobiło, to se kuchennego kaflaka - fajerkowca zrobiłem... Złomu drzewnego w mojej ruderce sporo to sprzątam i "utylizuję". W pompę ciepła tego przecież nie wepcham! A szacht kominowy (kilka) mam! W jednego wepcham wydech od kogeneratora. Dygestorium jeszcze w proszku (może teraz zrobię, jak śniegi spadną i robota "stanie") - to co się będzie ten drugi szacht marnował? Zima, jak będzie długa, to pozwoli sporo pokończyć z tych rozgrzebanych spraw... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts