michal0712 25.06.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 (edytowane) Witam, wcześniej próbowałem pisać o naszej budowie tutaj: http://forum.muratordom.pl/blog.php?109790 ; jednak jakoś nie bardzo regularnie, mam nadzieję, ze po przeniesieniu będzie bardziej regularnie (oby!!) Na (kolejny) początek szczegóły projektu: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/promyk/index.php Obecny stan zaawansowania: SSZ, tynki wew., instalacja elekt. kanalizacja, chudziak. PS. jak ktoś będzie miał ochotę coś napisać to można tutaj Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez michal0712 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 26.06.2011 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Tu w miarę aktualne zdjęcie naszego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 30.06.2011 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Jak już pisałem w innym temacie, zaczął się intensywny okres na budowie, aktualnie kładziemy styropian pod wylewki - jutro skończymy. W poniedziałek zaczynamy końcowy etap hydrauliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 04.07.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 W sobotę ułożyliśmy styropian na podłogach - w domu zrobiło się biało Dziś od rana "walczył" hydraulik. Efekty są widoczne - zrobił podłogówkę (prawie całą), doprowadził większość rurek do grzejników. Gdyby nie zakopał odjeżdżając byłoby super, ale cóż takie przygody na budowie się zdarzają. W środę miało być wkopywane szambo, ale odwołaliśmy z obawy na możliwość zakopania się samochodu z szambem, czy obsuwania się ziemi w wykopie - lato mamy super, nie ma co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 06.07.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 dziś zamówiliśmy materiał na wylewki, które są planowane na piątek. Jutro hydraulik skończy wszystko, co powinno być skończone przed wylewkami - i mamy nadzieję, że wszystko będzie ok.Jedno się jeszcze nie skończyło, a już dziś umówiliśmy się z firmą od ocieplenia, elewacji i podbitki. Ekipa zrobiła na nas kapitalne wrażenie (ekipa oczywiście polecona przez poprzedniego zadowolonego klienta).Mam nadzieję, że wkrótce uzupełnię o fotki (a jak na razie to niestety minimalistyczny dziennik).PS. Jak ktoś ma ochotę coś napisać to proszę pisać tutaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 07.07.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 hydraulik, jak obiecał tak zrobił - wszystko co powinno być zrobione przed wylewkami zrobił teraz spotka się z nami jak będzie robił najmniejsze pomieszczenie w domu - czyli kotłownie - jak to ujął zaczną się prawdziwe wydatki - ale cóż w końcu zimą musi być ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 20.07.2011 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 11.07. zrobiliśmy posadzki do zrobienia zostało tak niewiele. Od 18.07. weszła ekipa od ocieplenia z zewnątrz, elewacji i podbitki. Prace idą szybko - domek zrobił się jakby większy - doszło 15 cm styropianu W międzyczasie ZE zrobił przyłącze energetyczne do sąsiada i niestety zniszczył drogę do naszego domu, niby to tylko 2, 3 metry, ale to wystarczyło. Nic to teraz muszę wyegzekwować od ZE naprawę szkody, co mam zagwarantowane w umowie. Mam nadzieję, że pójdzie to szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 30.07.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 28.07 zakończenie prac - wykonano ocieplenie 15 cm, tynk na zewnątrz oraz podbitkę.W między czasie kompletujemy materiał na sufity oraz płytki do łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 04.08.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 teraz nasz domek z zewnątrz prezentuje się tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 04.08.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 aktualnie podwieszamy sufity, prace powolutku, ale systematycznie idą do przodu. W sumie to można już odliczać dni do przeprowadzki ... na pewno jest już bliżej jak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 07.08.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Pracowity weekend minął i efekty są - profile w większości pomieszczeń są zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 18.08.2011 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Panie michal0712 małe pytanko mam do ciebie, czy mógłbyś mi odpowiedzieć: - drzwi garażowe - jakiej firmy i jaki materiał(panel czy ocieplana blacha oraz koszt) - okna na jakim profilu - jaka blacha na dachu (firma i rodzaj) Lepiej późno niż wcale, więc odpowiadam: - segmentowa brama garażowa Hormana ocieplana 4 cm, koszt udało się zbić na 2600 z montażem - okna na profilu Ryven Thermo - blacha Pruszyński szafir poliester matowy gruboziarnisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 29.08.2011 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 (edytowane) Sufity są zrobione już w większości pomieszczeń, pozostało zaszpachlowanie i zaczynamy malowanie. Od jutra zaczynały kłaść płytki w łazience. Biorąc pod uwagę, że płyty przykręcałem z żoną po pracy to i tak mamy niezły czas (według sąsiada, który trudni się wykończeniówką wyszły na 4+, więc i tak nieźle). Bardzo pomógł nam w tym podnośnik do płyt (bez niego nie dalibyśmy sobie rady - tak w ogóle to chętnie go za jakiś czas sprzedam, bo nam już się nie przyda - będzie taniej niż na allegro Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez michal0712 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 05.10.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 domek pieknie rośnie gratulacje jak możesz wrzuć pare zdjęć podoba mi się ten twój promyk:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 06.10.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 domek pieknie rośnie gratulacje jak możesz wrzuć pare zdjęć podoba mi się ten twój promyk:) postaram się w najbliższym czasie wrzucić parę fotek, ale wykańczanie domu jest wykańczające dawno nic nie pisałem, ponieważ cały czas działam na budowie. PS cieszę się, że domek się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts