jack82 26.06.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 WitamW jaki sposób aktualnie transportuje się beton na placu budowy domu jednorodzinnego?Czy używa się jeszcze taczek czy już tylko pomp do betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekspert. 28.06.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 pomp do betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 29.06.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Czy używa się jeszcze taczek czy już tylko pomp do betonu? jak zamawiasz gruchę to pewnie pompą - chyba, że się da, to możesz lać prosto z gruchy, zależy co zalewasz... jak kręcisz w betoniarce to pewnie taczką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gate 29.06.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Gruchę na budowę domu jednorodzinnego??? No co wy, beton robi się na miejscu. Przecież nikt nie zamówi paru ton betonu, który musi być szybko wykorzystany!No chyba że dom ma parę tysięcy metrów powierzchni, ale to raczej w jakiegoś szejka w Arabii Saudyjskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 29.06.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Gruchę na budowę domu jednorodzinnego??? No co wy, beton robi się na miejscu. Przecież nikt nie zamówi paru ton betonu, który musi być szybko wykorzystany! No chyba że dom ma parę tysięcy metrów powierzchni, ale to raczej w jakiegoś szejka w Arabii Saudyjskiej. Wow!!!! Ile budów ostatnio wydziałeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 29.06.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 http://www.wgrane.pl/d1007b9cdfc0f200466ee7b52d73861f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 29.06.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Gruchę na budowę domu jednorodzinnego??? No co wy, beton robi się na miejscu. Przecież nikt nie zamówi paru ton betonu, który musi być szybko wykorzystany! No chyba że dom ma parę tysięcy metrów powierzchni, ale to raczej w jakiegoś szejka w Arabii Saudyjskiej. Jakby to grzecznie napisać... widziałeś kiedyś budowę domu z bliska? Ale taką prawdziwą, a nie w "Bobie Budowniczym"? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 29.06.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Gruche to chyba najlepiej do zalewania ławy się zamawia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 29.06.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Ławy, chudziaka, stropu... A transport na budowie? Jeśli z gruchy, to najwygodniej pompą. Chyba, że budowa dostępna dla ciężkiego sprzętu ze wszystkich stron, wtedy do poziomu zero (ława, chudziak) można wprost z gruchy walić, do stropu bez pompy już nie da rady. A z betoniarki - cały czas stara poczciwa taczka jest niezastąpiona. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 30.06.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ławy, chudziaka, stropu... A transport na budowie? Jeśli z gruchy, to najwygodniej pompą. Chyba, że budowa dostępna dla ciężkiego sprzętu ze wszystkich stron, wtedy do poziomu zero (ława, chudziak) można wprost z gruchy walić, do stropu bez pompy już nie da rady. A z betoniarki - cały czas stara poczciwa taczka jest niezastąpiona. J. a u mnie dało rady strop zalać bez użycia pompy. Podobnie wieniec opaskowy na ściankach kolankowych. No, może nie bezpośrednio z gruchy, ale z taśmy . Majstry spryciarze dali rady, a ja oszczędziłem kaskę za pompę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack82 30.06.2011 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 W takiej betoniarce na placu budowy to chyba tylko maksymalnie beton B10 można zrobić a większe klasy betonu to już chyba tylko trzeba zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 30.06.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 a u mnie dało rady strop zalać bez użycia pompy. Podobnie wieniec opaskowy na ściankach kolankowych. No, może nie bezpośrednio z gruchy, ale z taśmy . Majstry spryciarze dali rady, a ja oszczędziłem kaskę za pompę No dobra, ale przenośnik taśmowy też przecież skądś musiałeś zorganizować, zapewne nie za darmo. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 30.06.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 No dobra, ale przenośnik taśmowy też przecież skądś musiałeś zorganizować, zapewne nie za darmo. J. przenośnik był na wyposażeniu gruszki, więc NIC nie musiałem ekstra płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 30.06.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 przenośnik był na wyposażeniu gruszki, więc NIC nie musiałem ekstra płacić przenośnik był wliczony w cenę betonu, więc i tak za niego zapłaciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 01.07.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 przenośnik był wliczony w cenę betonu, więc i tak za niego zapłaciłeś dokładnie jednak ludzie jeszcze są naiwni myśląc, że ktoś da im coś za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlomiarz30 12.06.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Podbijam temat - podzielcie się doświadczeniem. Jak wydybać beton z betoniarki na piętro domku, chodzi o samodzielne zrobienie posadzki na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.06.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 A musisz to robić samodzielnie? Uhetasz się straszliwie, a w najlepszym razie zrobisz niezbyt równą posadzkę o takich sobie parametrach, która w dodatku będzie schła miesiąc. Zamów miksokreta, zrobią Ci całe piętro w kilka godzin, zrobią to idealnie równo i poziomo. Posadzki to nie są jakieś straszliwie wielkie koszty, wiele nie zaoszczędzisz robiąc to sam, zafundujesz sobie za to naprawdę ciężką pracę, nie wiem, czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 14.06.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Gruchę na budowę domu jednorodzinnego??? No co wy, beton robi się na miejscu. Przecież nikt nie zamówi paru ton betonu, który musi być szybko wykorzystany! No chyba że dom ma parę tysięcy metrów powierzchni, ale to raczej w jakiegoś szejka w Arabii Saudyjskiej. Kolega chyba nie widział na oczy budowy. Na same ławy fundamentowe przeciętnego domku jednorodzinnego około 100m2 potrzeba minimum 2 gruszki. Więc człowieku jak nie wiesz o czym piszesz to się nie wypowiadaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.06.2015 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Kolega chyba nie widział na oczy budowy. Na same ławy fundamentowe przeciętnego domku jednorodzinnego około 100m2 potrzeba minimum 2 gruszki. Więc człowieku jak nie wiesz o czym piszesz to się nie wypowiadaj. Pozwolisz ,że i tu cie grzecznie upomnę.Ten kolega zapewne zapomniał o swej wpadce a ty znowu nie czytasz ze zrozumieniem Gate pisał o tym w 2011 roku:yes:.Zjechałeś go po czterech latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.06.2015 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Podbijam temat - podzielcie się doświadczeniem. Jak wydybać beton z betoniarki na piętro domku, chodzi o samodzielne zrobienie posadzki na poddaszu. Zapytałbym cię, a ile tej wylewki i pod co docelowo ma być???Moje wszystkie mam z miksokreta jak przedmówca podpowiada są równe bo lane były pod deskę barlinecką.Jeśli koniecznie się uprzesz to betoniarkę wstaw na piętro i masz problem z głowy. tylko coś za coś musisz transportować gotowy materiał doń..Kupę z tym zachodu ale dla chcącego czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts