sebko73 26.06.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 WitamWielkimi korokami zbliżam się do ocieplenia domu. Styropian gr. 20 cm. Jeszcze tylko okna i do dzieła...Mam jednak mały problem. Nad jadalnią wysuniętą poza obrys domu będzie znajdował się niewielki taras. W tej chwili jest tam goły strop (płyta betonowa) i do poziomu właściwego na piętrze mam ok. 11 cm (zostawione na styropian 5 cm + ogrzewanie podłogowe + 6 cm wylewki). Pytanie moje jest takie: jak najlepiej wykorzystać te 11 cm grubości. Dodam tylko, że chcę na tym tarasie położyć system desek tarasowych gdzie same legary mają już wys. 5 cm, a deska gr. 2,8 cm. Jak Waszym zdaniem to wszystko zmieścić w 11 cm grubości: dostateczne ocieplenie sufitu jadalni + sysytem desek tarasowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 26.06.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Można zastosować zamiast styropianu pianę zamknięto komorową i legary w tej pianie zatopić i wtedy jest hydro izolacja i termo izolacja za jednym razem a parametry przenikania " U " są dużo lepsze nisz styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebko73 27.06.2011 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Można zastosować zamiast styropianu pianę zamknięto komorową i legary w tej pianie zatopić i wtedy jest hydro izolacja i termo izolacja za jednym razem a parametry przenikania " U " są dużo lepsze nisz styropian A czy możesz coś więcej naisać o tej technologii? Czy można kupić taką piankę (jakieś nazwy, linki) i wykonać samodzielnie izolację czy musi to zrobić firma w tym się specjalizująca (jaka, gdzie jej szukać)? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts