Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

strop systemowy Ytong - a strop Teriva

Bhm

Recommended Posts

Witam tak jak w temacie, mam do podjęcia ważną dla nas decyzję i nie wiemy z mężem na co się do końca zdecydować.

Firma która stawia nam stan surowy otwarty, z Ytonga namawia nas na ten systemowy, zachwalając iż owszem jest droższy, ale lepszy, nie "pęka- nie ma rys na suficie po kilku latach"nie trzeba tyle stempli. Proszę o wpisy osoby które mają ten systemowy strop, a także użytkowników Teravity,

idz do kosztorysanta

byłam 3 miesiące temu , przed szukaniem wykonawcy - ale w tedy nie braliśmy pod uwagę tego drugiego rozwiązania, a teraz płacić mu kasę to troszkę szkoda, wole liczyć na życzliwość tutejszej społeczności

:stereo:, kolega( wyksz. inz geodeta, pracuje anglia) buduje sobie dom, polska. Dzwoni do nie go gosciu (firma z tradycjami ) i pyta sie, szefie zamienimy stropik w twoim domu z zelbetowego na terive ?

Oczywiscie geodeta zgodzil sie przeciez, koszta te same, i ktos tam potwierdzil ze nic sie nie stanie budynek nie straci na wytrzymalosci. Ale coz materialy moze kosztowaly porownywalnie, a terive to sobie mogl sam zrobic ( bez firmy zlodzieji), przy pomocy zony i jakiegos pijaczka(fachowca). I nikt mu roznicy za robocizne nie zwrocil. :p

• 1 month później...
Heejjo Bhm,

jeśli nie za późno...

Mam strop z Ytonga (w trzech miejscach płyty "wyciągnięte" < balkony>) . I gdybym budowała drugi dom, to też w tym systemie. Nie zastanawiaj się. Nadproża też systemowe bierz.

A z jakiego bloczka budujesz? I kto ci stawia ten domek?

z 24 -600 na to + 15 styropianu, a buduje mi ten sam wykonawca co tobie jeśli dobrze pamiętam p. Darek i jego ekipa

z 24 -600 na to + 15 styropianu, a buduje mi ten sam wykonawca co tobie jeśli dobrze pamiętam p. Darek i jego ekipa

Witam

Mi tez Darek położył ten strop i stwierdzam ze jest przereklamowany, dużo droższy , namawiają bo mają mniej z nim roboty, a za robocizne wzieli tyle samo, wziąłem go bo mam poddasze użytkowe i chciałem mieć trochę wyższy sufit na poddaszu bo teriva miałaby grubość 30 według projektu z ociepleniem a systemowy ma w sumie 24 - zysk 6cm , ale zawsze .Jedno co dobre to jest żeby nie mieć mostków w przypadku balkonów -ja akurat nie mam , minus to duza akustyczność takiego stropu- jednak wybór należy do inwestora

Pozdrawiam

Witam

Mi tez Darek położył ten strop i stwierdzam ze jest przereklamowany, dużo droższy , namawiają bo mają mniej z nim roboty, a za robocizne wzieli tyle samo, wziąłem go bo mam poddasze użytkowe i chciałem mieć trochę wyższy sufit na poddaszu bo teriva miałaby grubość 30 według projektu z ociepleniem a systemowy ma w sumie 24 - zysk 6cm , ale zawsze .Jedno co dobre to jest żeby nie mieć mostków w przypadku balkonów -ja akurat nie mam , minus to duza akustyczność takiego stropu- jednak wybór należy do inwestora

Pozdrawiam

No cóż po fakcie, bo już zamówiony i zapłacony,szkoda że wcześniej nie napisałeś , ale co ma być to będzie i trzeba wierzyć że będzie dobrze :)

bo inaczej to "psychiatryk" ..

• 6 years później...