Bhm 26.06.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Witam tak jak w temacie, mam do podjęcia ważną dla nas decyzję i nie wiemy z mężem na co się do końca zdecydować. Firma która stawia nam stan surowy otwarty, z Ytonga namawia nas na ten systemowy, zachwalając iż owszem jest droższy, ale lepszy, nie "pęka- nie ma rys na suficie po kilku latach"nie trzeba tyle stempli. Proszę o wpisy osoby które mają ten systemowy strop, a także użytkowników Teravity, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 26.06.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 idz do kosztorysanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 26.06.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 idz do kosztorysanta byłam 3 miesiące temu , przed szukaniem wykonawcy - ale w tedy nie braliśmy pod uwagę tego drugiego rozwiązania, a teraz płacić mu kasę to troszkę szkoda, wole liczyć na życzliwość tutejszej społeczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 26.06.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 , kolega( wyksz. inz geodeta, pracuje anglia) buduje sobie dom, polska. Dzwoni do nie go gosciu (firma z tradycjami ) i pyta sie, szefie zamienimy stropik w twoim domu z zelbetowego na terive ? Oczywiscie geodeta zgodzil sie przeciez, koszta te same, i ktos tam potwierdzil ze nic sie nie stanie budynek nie straci na wytrzymalosci. Ale coz materialy moze kosztowaly porownywalnie, a terive to sobie mogl sam zrobic ( bez firmy zlodzieji), przy pomocy zony i jakiegos pijaczka(fachowca). I nikt mu roznicy za robocizne nie zwrocil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 05.08.2011 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Heejjo Bhm,jeśli nie za późno... Mam strop z Ytonga (w trzech miejscach płyty "wyciągnięte" < balkony>) . I gdybym budowała drugi dom, to też w tym systemie. Nie zastanawiaj się. Nadproża też systemowe bierz. A z jakiego bloczka budujesz? I kto ci stawia ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 05.08.2011 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Heejjo Bhm, jeśli nie za późno... Mam strop z Ytonga (w trzech miejscach płyty "wyciągnięte" < balkony>) . I gdybym budowała drugi dom, to też w tym systemie. Nie zastanawiaj się. Nadproża też systemowe bierz. A z jakiego bloczka budujesz? I kto ci stawia ten domek? z 24 -600 na to + 15 styropianu, a buduje mi ten sam wykonawca co tobie jeśli dobrze pamiętam p. Darek i jego ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravel30 07.08.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 z 24 -600 na to + 15 styropianu, a buduje mi ten sam wykonawca co tobie jeśli dobrze pamiętam p. Darek i jego ekipa Witam Mi tez Darek położył ten strop i stwierdzam ze jest przereklamowany, dużo droższy , namawiają bo mają mniej z nim roboty, a za robocizne wzieli tyle samo, wziąłem go bo mam poddasze użytkowe i chciałem mieć trochę wyższy sufit na poddaszu bo teriva miałaby grubość 30 według projektu z ociepleniem a systemowy ma w sumie 24 - zysk 6cm , ale zawsze .Jedno co dobre to jest żeby nie mieć mostków w przypadku balkonów -ja akurat nie mam , minus to duza akustyczność takiego stropu- jednak wybór należy do inwestora Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 07.08.2011 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam Mi tez Darek położył ten strop i stwierdzam ze jest przereklamowany, dużo droższy , namawiają bo mają mniej z nim roboty, a za robocizne wzieli tyle samo, wziąłem go bo mam poddasze użytkowe i chciałem mieć trochę wyższy sufit na poddaszu bo teriva miałaby grubość 30 według projektu z ociepleniem a systemowy ma w sumie 24 - zysk 6cm , ale zawsze .Jedno co dobre to jest żeby nie mieć mostków w przypadku balkonów -ja akurat nie mam , minus to duza akustyczność takiego stropu- jednak wybór należy do inwestora Pozdrawiam No cóż po fakcie, bo już zamówiony i zapłacony,szkoda że wcześniej nie napisałeś , ale co ma być to będzie i trzeba wierzyć że będzie dobrze bo inaczej to "psychiatryk" .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 07.08.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 No właśnie akustyczność tego stropu mnie interesowała.. Ytong co do istoty to materiał akustyczny, więc domyślałam się, że ich strop też taki będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 06.02.2018 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Podbijam...Ktoś jeszcze ma ten strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts