Gość 18.05.2002 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2002 czy płyty gipsowo kartonowe mozna kleic na ścianie (bez prolili) bezpośrednio, jaki to klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpy 19.05.2002 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2002 Tak można a klej to klej do płyt gipsowo kartonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 19.05.2002 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2002 Zdecydowanie odradzam klejenie płyt G-K bezpośrednio do ściany.W jednym z moich mieszkań mam tak zrobione rigipsy - pojawiają się pęknięcia w miejscach łączenia ,w miejscu styku futryny drzwi z płytą. W drugim mieszkaniu mam płyty na metalowych stelarzach nie dzieje się nic.W domu który teraz buduję zdecydowałem się w miejcsach w których jest to możliwe na tynki tradycyjne , które potem będą szpachlowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 05.06.2002 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 No właśnie,co lepiej dać na ściany wewn.: tynki czy płyty KG ,jest jakaś różnica w cenie ? Jeśli tynk to jaki tynk jest najlepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1719498979 21.06.2002 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2002 GK naklej czy z agregatu to chyba kwestia gustu albo tego czy mozna zrobic tylko cienka warstwe tynku - wszystkie przewody sa w bruzdach. Na klej nic nie peknie jak jest prawidlowo wykonane tzn albo sie klei plyty g/k na klej rozprowadzany paca zebata na calej powierzchni albo na placki kleju co jakies 30 - 35 cm zwracajac uwage zeby nie bylo pustych miejsc przy laczeniu plyty z plyta czyli po calym obwodzie przyklejanego elementu Pekniecia moga byc spowodowane osiadaniem budynku lub niewykonaniem dylatacji na scianie / czasem ale rzadko w domach mieszkalnych robi sie je takze na scianach/ czesciej peknieta sciane mozna zaobserwowoac w centrach handlowych gdzie czasem nie ma dylatacji na scianie z g/k a jest pod nim i powstaje pekniecie Taka wada byla widoczna np. w Warszawie w Galerii Mokotow w APTECE na parterze naprzeciw wejscia oraz W GEANT FORT WOLA w butiku MASTERS JEANS pekala sciana zaplecza Sciana z tynkiem z agregatu tez peknie jak budynek zacznie nierownomiernie pracowac Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.06.2002 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Jesli płyty sa prawidłowo położone na kleju to nie pękną. Podstawą jest by dylatować od stropów i ścian. Czy widział ktoś w otynkowanym budynku zachowane kąty 90' albo płaszczyznę na łacie 3m? Poza tym za jednym razem mamy i tynk i gładź za mniejszą w sumie cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premierzkrakowa 04.04.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Jesli płyty sa prawidłowo położone na kleju to nie pękną. Podstawą jest by dylatować od stropów i ścian. Czy widział ktoś w otynkowanym budynku zachowane kąty 90' albo płaszczyznę na łacie 3m? Poza tym za jednym razem mamy i tynk i gładź za mniejszą w sumie cenę. czym dylatować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 04.04.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Ja również mam w przedpokoju przyklejone płyty do ściany klejem do płyt gips. Jak na razie nic się nie dzieje - ale to dopiero 2 miesiące od położenia. Jeszcze być może wszystko przed nami. Mam nadzieję, że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts