wanker 26.06.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Domyślnie Fundamenty na Cowboy'a czy extra pomieszczenie ? Naturalna sprawa kazdego inwestora( ) w czasach komunizmu(patrzac na domy) bylo optymalne wykorzystanie matarialow ( bo ich nie bylo ). Dzialki byly 2 razy tansze i wieksze, niz za inwestora kapitalistycznego. Kazdy inwestor komunistyczny dokladal kilka warstw bloczkow i mial piwnice ( 2 razy wiekszy dom). To nie moge zrozumiec tego owczego pedu, na budowanie dodatkowych 2 garazow ( dla baby, dla tesciowej) przez inwestora kapitalistycznego. Oczywiscie wykopac i wywiez trzeba ( pare tysiecy pewnie), izolacje wilgociowe ulegaja uproszczeniu i sprzyjaja naturalnemu oddychaniu budynku ( brak kosztow), dodatkowy strop (kilka tysiecy). Majac domy wielkosci kurnikow ( do 150m2) czy nie lepiej miec 300m2 za ponad 20tys i dzialke przeznaczyc na zasadzenie jakiejs trawy. ( tesciowa miala by sie gdzie opalac ) Nawet mozecie sobie zrobic ten dom pasywny bedzie latwiej i zdrowiej, nie bedzie juz tak "ciagnelo od ziemi" a piwnice mozna przeznaczyc na 2 samochody, klamoty, silownie, bude na drewno(gdzies tam ktos budowal przy nowym domku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.06.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Przeczytałem 2 razy, nie zrozumiałem ale jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 26.06.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 nie karm go.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts