Ania i Jędrek 26.06.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 zabieramy się za ocieplenie domu i musimy wybrać styropian (15cm grubości), mamy 2 typy: 1. SWISSPOR LAMBDA EPS 031 FASADA 2. Termo organika PLATINUM PLUS fasada Parametry mają takie same, cena porównywalna .... Na forum znalazłam informację że styropian termoorganiki potrafi być krzywy?? a co ze swisspor-em? KTÓRY WYBRAĆ? na co kleić? jaką siatkę itp wybrać? czy kołkować? BARDZO PROSZĘ O POMOC w wyborze Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.06.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 ja mam swisspora, nie narzekam, ci co kleili też, choć to było już ze dwa lata temu, nie wiem jak teraz, a na forum znajdziesz zwolenników i przeciwników zarówno jednego jak i drugiego, a co najlepsze to używają tych samych argumentów kupuj moze tam, gdzie prócz dobrej ceny masz gwarancję bezproblemowego zwrotu gdyby okazało się ze coś nie halo z jakością a z klejów i siatek to caparol jest ok, i generalnie dobre, mocne siatki (często pomarańczowe, chyba termoorganika tez taką ma), unikaj najtańszej chińszczyzny bo to się w rekach rozlatuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Jędrek 29.06.2011 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Dziękuję )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.06.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 ciekawe kto da gwarancje zwrotu gdy cos bedzie nie tak To nie dystrybutor daje gwarancje na jakosc a producent, niestety norma dopuszcza olbrzymie odstepstwa w poziomie, pionie, i plaskosci wymiarow. To taki troszke rzut moneta, mozesz trafic albo nie w dobra partie towaru (tzn prosta) bo podane przez Ciebie styropiany maja takie same parametry. Stabilnosc wymiarow to juz czysty przypadek tak na prawde, zalezy od dostawy, u kazdego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 30.06.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 kładłem tego swisspora 2 miesiące temu u siebie. zadnych problemów czy nierównosci. jeszcze raz wybrałbym to samo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MINIEK2012 22.05.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 U mnie jest Max Leier kladziony na glowke 29cm, zakupilem juz styropian Termoorganika Platinum Plus Fasada 12cm (32kubiki), kolki dyblujace 22cm z metalowym trzpieniem firmy Koelner 4szt/m2, 5cm taki sam styropian na ocieplenie balkonow, 4cm styrodur na ocieplenie balkonow od gory 12m2, lista cokolowa (startowa), styropian na szpalety 3cm ten sam, siatka AKE 400m2, Klej do styropianu - 4kg/m2 Kreisel, Klej do siatki - 4kg/m2 Kreisel, narozniki aluminiowe 2,5cm x 2,5cm z siatka 10 centymetrowa Mysle ze material dosc solidny bo wykonawca jest bardzo solidny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 22.05.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Ja zrobiłem na Swissporze; ekipa chwaliła; zresztą brała ode mnie namiary na hurtownię. W przypadku termoorganiki 0.033 było droższe niż 0.031 Swisspora, za 0.031 chcieli już prawie 220 złotych, więc podziękowałem. Wydaje mi się, że reklama/sponsoring Termoorganiki sporo kosztują Za 0.031 frezowany 15 cm płaciłem coś ok. 205/m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts