salik 26.06.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Producent podaje że stelaż Geberit Duofix 320 można montować przy grubości podłogi do 20cm.A co jeśli podłogi (styropian+wylewka) jest 24cm?Na czym wtedy oprzeć stelaż, biorąc pod uwagę że będzie on wkuwany w ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.06.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Dzwoniłem do doradców technicznych z Geberitu i powiedzieli że w sytuacji wkuwania stelażu w ścianę typu Silka, nie powinno się używać Duofixa, tylko Kombifixa (który jest właśnie dedykowany do wmurowania w ścianę).Tylko wygląda że nikt nie używa Kombifixów i żaden ze sklepów w okolicy nie ma go od ręki...Czyli co - nawet wkuwając się w ścianę, wszyscy montują nóżkowe Duofixy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 27.06.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Patrzyłem na oba i jak ja bym sobie montował to bym wziął Duofixa a jak nóżki okażą się za krótkie to jakieś bloczki pod spód i przymocować śrubami lub zaprawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.06.2011 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 No tak, ale Duofixa trzeba obudować płytami GK, a mój hydraulik twierdzi że przy zamontowaniu Duofixa w ścianie i obłożeniu płytami GK oraz tynkiem (w łazience nie będzie płytek) będzie widać rysowanie ściany na łączeniu płyt GK i prawdziwej ściany (Silka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 27.06.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 No tak, ale Duofixa trzeba obudować płytami GK, a mój hydraulik twierdzi że przy zamontowaniu Duofixa w ścianie i obłożeniu płytami GK oraz tynkiem (w łazience nie będzie płytek) będzie widać rysowanie ściany na łączeniu płyt GK i prawdziwej ściany (Silka). nie mam zdania na ten temat zawsze układałem w tych miejscach płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts