tomek898989 15.05.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 A moglibyście napisac ile mb przewodu kominowego Wam było potrzebne? Wiem , że są wersje 6m, 7m, 9m...... i nie mam pojęcia które mam wybrać. Potrzebuję dwóch przewodów, jeden to pieca na paliwo stałe ( drzewo,węgiel itp) a drugi do pieca na gaz. Kominka u nas nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 19.05.2014 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Nam się przydało około 16m na razem dwa przewody! My kominek mamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 20.05.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Dzięki za odpowiedź. właśnie coś mi nie pasowało..... Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie przewodu kominowego na piec gazowy. Byłem przekonany że są też systemy schiedel na piec gazowy, w sobote szwagier mi powiedział ze nie daje sie do komina na gaz przewodu z ceramiki, czyli systemu schiedla tylko rurę z kwasówki. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 28.05.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Nie słuchaj szwagra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 28.05.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 mam tez opinie kominiarza i tez uwaza ze robic sie powinno z kwasowki. A jaki jest Twoje zdanie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 03.06.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Nie mam zbytnio zdania w tej sprawie gdyż u siebie zamontowałem shidla którego zamówiłem z myślą tylko o kominku. Pewnie jakbym powiedział że bede miał gaz i kominek to hurtowania by dostarczyła właściwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 13.06.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 hej drodzy Szmaragdowicze, mam do Was pytanie. Czy pamietacie czy do zbrojenia ław fundamentowych stosowaliście stal srednicy 16 tak jak w projekcie czy moze 12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sobolek84 14.06.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Witam wszystkich forumowiczów mam bardzo, bardzo ważne pytanie - czy ktoś z Jeleniej Góry lub okolic budował Szmaragdzika 4 ! niebawem chcę zakupić projekt i chciałbym zobaczyć dom w realu i podpytać o szczegóły budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 18.06.2014 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 hej drodzy Szmaragdowicze, mam do Was pytanie. Czy pamietacie czy do zbrojenia ław fundamentowych stosowaliście stal srednicy 16 tak jak w projekcie czy moze 12? U nas jest 12, bo zarówno murarz jak i kier'bud niezależnie od siebie spojrzeli w projekt i powiedzieli "O la Boga! 16 to się daje pod fabrykę, a nie pod jednorodzinny domek...". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 24.06.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Hej, bardzo mi się podoba pomysł z wentylacją mechaniczną, mogła byś wrzucić trochę więcej fotek z tej instalacji ? Jaki jest koszt takiej instalacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 27.06.2014 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Hej, bardzo mi się podoba pomysł z wentylacją mechaniczną, mogła byś wrzucić trochę więcej fotek z tej instalacji ? Jaki jest koszt takiej instalacji ? Wyjdzie ok 12 tys. całość z robocizną / skoryguję ze szczegółami jak skończą robotę! Zdjęcia oczywiście wrzucę w większej ilości tylko czekam na finito (...bo teraz tu kawałek rurki, tam kawałek rurki...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 02.07.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 12tys. to robocizna materiał i rekuperator? czy reku robisz z GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 03.07.2014 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 U nas jest 12, bo zarówno murarz jak i kier'bud niezależnie od siebie spojrzeli w projekt i powiedzieli "O la Boga! 16 to się daje pod fabrykę, a nie pod jednorodzinny domek...". to tez i my dalismy drut 12 dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fomi 03.07.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Witam, czas się ujawnić oczywiście dzięki forum postanowiliśmy wybudować Szmaragda z lekkimi zmianami, decyzja zapadła w ciągu dosłownie kilku tygodni, a świetnym motorem napędowym, był dziennik budowy acici, w którym większość interesujących nas kwestii została wyjaśniona i pokazana na zdjęciach. Obecnie czekamy już tylko na pozwolenie na budowę, gdyż reszta formalności, dziwnym zbiegiem okoliczności, została załatwiona bez problemów. No i teraz pytanie, czy jest jakiś forumowicz, który budował, buduje szmaragda, gdzieś w okolicach Sulejówka pod Warszawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 04.07.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 czesc fomi, witaj w gronie Szmaragdowiczow dla mnie tez dziennik acici jest bardzo pomocny, szkoda ze to jedyny dziennik tego projektu. chcialo by sie patrzyc na wiecej i wiecej . Ja wlasnie buduje szmaragda 4 w Starych Babicach pod Warszawą. Zamierzasz rozpącząc budowę jeszcze w tym roku tak? U mnie z koncem sierpnia powinien byc gotowy stan surowy. PS. Mam na komorce takie samo zdjecie jak te Twoje w avatarze oprawa na najwyzszym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 05.07.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 acici, pozwól, że z racji tego, że w Twoim temacie skupiają się wszyscy Szmaragdowicze , zaprosze zarówno ich jak i Ciebie do odwiedzin i wypowiadania się oraz wymiane poglądów na temat naszego dziennika budowy, ktory znajduje sie pod tym linkiem http://forum.muratordom.pl/showthread.php?228314-Szmaragd-4-budowa-domu&p=6542438#post6542438 Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 06.07.2014 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 acici, pozwól, że z racji tego, że w Twoim temacie skupiają się wszyscy Szmaragdowicze , zaprosze zarówno ich jak i Ciebie do odwiedzin i wypowiadania się oraz wymiane poglądów na temat naszego dziennika budowy, ktory znajduje sie pod tym linkiem http://forum.muratordom.pl/showthread.php?228314-Szmaragd-4-budowa-domu&p=6542438#post6542438 Pozdrawiamy No wreszcie! A pewnie, że wejdę i pokomentuję Niech no spojrzę fachowym okiem... heh ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 06.07.2014 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 12tys. to robocizna materiał i rekuperator? czy reku robisz z GWC Tak jest - to już licząc wszystko ale na oko, nie jest to dokładny koszt, bo robimy na razie część konieczną, czyli rury do zalania posadzką i takie tam..., ale bez rekuperatora, resztę za jakiś czas, więc trudno obliczyć precyzyjnie! Także tą kwotą chyba sugerować się nie warto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fomi 09.07.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 czesc fomi, witaj w gronie Szmaragdowiczow dla mnie tez dziennik acici jest bardzo pomocny, szkoda ze to jedyny dziennik tego projektu. chcialo by sie patrzyc na wiecej i wiecej . Ja wlasnie buduje szmaragda 4 w Starych Babicach pod Warszawą. Zamierzasz rozpącząc budowę jeszcze w tym roku tak? U mnie z koncem sierpnia powinien byc gotowy stan surowy. PS. Mam na komorce takie samo zdjecie jak te Twoje w avatarze oprawa na najwyzszym poziomie Witam tomek898989, obecnie czekam już tylko, a może i aż, na pozwolenie na budowę. Reszta papierologi jest ogarnięta, ekipa dogadana, działka przygotowana i teraz trwa wyczekiwanie na pozwolenie na budowę, sądzę że w UM zejdzie się jakiś miesiąc, może ciut dłużej i ruszamy z tematem. Domek ma stanąć w Sulejówku pod Wawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 10.07.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 acici, mam do Ciebie pytanie odnosnie instalacji c.o . Jaki system rozprowadzenia zastosowaliście. Z rozdzielaczami w skrzynkach czy trójnikami? Bo na zdjęciach niestety się nie dopatrzyłem. I kolejne pytanie, czy kwota 5,5 tysiąca zł jaką podałas za hydraulikę to koszt robocizny i materiału razem? - za wodę , kanalizację i c.o? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts