Octans 05.07.2015 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 (edytowane) Sciała pod parapetem niestety się brudzi. Mam teraz takie rozwiązanie w mieszkaniu tylko my mamy płytki 10. I liczyliśmy w taki sposób aby tam nie przyciąć, dlatego poziom płytek wyznaczelismy od parapetu. Płytki są trochę wpuszczone pod blat i trochę pod górne szafki. A jaka ma teraz okno wysokość od podłogi. Edytowane 5 Lipca 2015 przez Octans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 06.07.2015 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Bardzo podoba nam się pomysł ze schodami. I białe płytki prezentuje się rewelacyjnie:wave: Rozumiemy, że plan jest taki na postopnice i stopnie, a co zrobicie na pół piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 06.07.2015 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Na półpiętrze będzie tak samo jak na stopnicach - drewno w kolorze orzech jak w oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 17.07.2015 03:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Oszyszczalnia prezentuję się ładnie, co za widoki dla inwestora. Normalni ludzie (nie budujący) takich zachwytów nie zrozumieją. A wnętrza nabierają coraz bardziej rumieńców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajaRodzik 22.07.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Witam serdecznie:) Jesli moge, to dolacze do fanow Szmaragda:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 23.07.2015 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Witaj, a masz może Szmaragda Trojeczke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajaRodzik 23.07.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Dokladnie tak, budujemy Szmaragda 3. Wlasnie maz konczy klasc dachowke. Okna zamowione i czekamy:) Na takim etapie wlasnie jestesmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 23.07.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 (edytowane) U nas dachówka do jutra:lol2: A w poniedziałek okna. A jaki masz kolor dachówki i komina? Edytowane 23 Lipca 2015 przez Octans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajaRodzik 23.07.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Kolor mamy antracyt. I komin tez:) Minimalnie sie kolorem roznia:) Nie ogarniam troche wstawiania zdjec, a wiec pouzupelniam chyba dopiero jak bede miala wiecej czasu musze sie podszkolic:) a okna jaki kolor macie wybrany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 23.07.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 U nas to samo. Możesz zobaczyć zdjęcia na moim wpisie o budowie. Link w sygnaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajaRodzik 23.07.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Faktycznie mamy taki sam kolor jak Ty:) jestesmy na podobnym etapie budowy, a wiec pewnie bedziemy uwaznie sledzic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 07.09.2015 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Nie wiem czy już było to pytanie, ale nie mam czasu przeglądać wątku. Co masz na słupie tarasowym? Pełny klinkier, płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 13.09.2015 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Cegła klinkierowa firmy CRH, model Tytan N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 05.10.2015 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Ładnie idzie! Te sufitowe "wnęki" na światła to będą zasklepione czy zostaną takie kurzo-zbieracze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 05.10.2015 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 (edytowane) A no takie typowe kurzo-zbieracze, przez który to kurz będzie przedostawało się światło z węży ledowych tamże ułożonych:)) Jak to to będziemy czyścić z kurzu - nie wiem..... na drabinie z rurą od centralnego odkurzacza? No ja się tak nie widzę, może Inwestor.... Edytowane 5 Października 2015 przez acici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katja. 20.10.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Podglądam i podczytuję. Marzę o Szmaragdzie - póki co siostra wybudowała Topaz i na tym narazie "bazuję" . Powodzonka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmundowo 20.10.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 A jak prezentuje się parter? może coś podpatrzymy:) Będziemy budować się w woj. łódzkim, niedaleko Koluszek. Witam, myślimy nad budowa szmaragdu w okolicy Łodzi / Zgierza czy u pod Koluszkami już stoi bryła zeby zobaczyć w realu jak sie prezentuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 23.10.2015 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 (edytowane) Stoi w Koluszkach bryła już kilka lat zamieszkała:) my dzięki forum i uprzejmości byliśmy u tych państwa przed naszą budową - ich Szmaragd z garażem po lewej stronie a kuchnią po prawej był w stanie surowym otwartym wtedy - i dzięki tymże odwiedzinom padła ostateczna decyzja, że chcemy ten i żaden inny projekt:) Jednak był to kontakt jednorazowy i niestety nie mam namiarów ale Koluszki - metropolia na szczęście niezbyt rozległa, problemu ze znalezieniem nie będziecie pewnie mieć! Edytowane 23 Października 2015 przez acici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glinka-m 08.02.2016 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Witaj acici Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszego pięknego Szmaragda. My jesteśmy dopiero na etapie wyboru projektu. W Szmaragdzie zakochaliśmy się od pierszego wejrzenia Bardzo się nam podoba, bo w pełni sprostał wymaganiom każdego członka rodziny. Dzieci marzą o pokojach z balkonem, mąż o garażu na dwa samochody i ja o pralni . Świetnie, że prowadziłaś taki dziennik budowy z najdrobniejszymi szczegółami. Bardzo ułatwi to sprawę następnym inwestorom. Na jakim etapie obecnie jesteście? Udało się już przeprowadzić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 15.02.2016 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Dzięki za przychylny komentarz, miło się to czyta zważywszy, że o to właśnie mi chodzi, by tak się podzielić naszymi doświadczeniami z przyszłymi inwestorami aby skorzystali jak najwięcej:) Takie było założenie tego mojego wątku i ja to naprawdę kocham robić. Inna już sprawa, że idzie to jak krew z nosa....., bo jesteśmy na takim etapie jak widać na ostatnich zdjęciach - czyli dziennik prowadzę na bieżąco! Tempo z różnych przyczyn jest jakie widać i już mamy budowy po kokardy (trafiliśmy na parę "schodków" po drodze budowy, które podcinają skrzydła) ale już bliżej niż dalej i plany są takie, że wprowadzimy się w tym roku. Prócz tego, że nas można podglądać, to i my teraz podglądamy na forum tych co byli daleko w powijakach za nami i już 2-3 lata mieszkają (...a my wciąż w budowie heh).Zalety tego projektu - jest ekonomiczny, na planie kwadratu, nie ma zaułków, korytarzyków i żadnych zakamarków - proste, jasne, wnętrza, spore pokoje bez skosów, ci co już mieszkają mówią że dom jest bardzo ciepły i dzięki bryle ciepło bardzo ładnie się rozprzestrzenia. Na wiosnę czeka nas montaż kominka i w maju układanie gresu na całym parterze z garażem i kotłownią włącznie oraz łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts