Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze i pytania - Szmaragd

acici

Recommended Posts

Sciała pod parapetem niestety się brudzi. Mam teraz takie rozwiązanie w mieszkaniu tylko my mamy płytki 10. I liczyliśmy w taki sposób aby tam nie przyciąć, dlatego poziom płytek wyznaczelismy od parapetu. Płytki są trochę wpuszczone pod blat i trochę pod górne szafki. A jaka ma teraz okno wysokość od podłogi. Edytowane przez Octans

• Odpowiedzi 318
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
A no takie typowe kurzo-zbieracze, przez który to kurz będzie przedostawało się światło z węży ledowych tamże ułożonych:)) Jak to to będziemy czyścić z kurzu - nie wiem..... na drabinie z rurą od centralnego odkurzacza? No ja się tak nie widzę, może Inwestor.... Edytowane przez acici

• 2 weeks później...
Stoi w Koluszkach bryła już kilka lat zamieszkała:) my dzięki forum i uprzejmości byliśmy u tych państwa przed naszą budową - ich Szmaragd z garażem po lewej stronie a kuchnią po prawej był w stanie surowym otwartym wtedy - i dzięki tymże odwiedzinom padła ostateczna decyzja, że chcemy ten i żaden inny projekt:) Jednak był to kontakt jednorazowy i niestety nie mam namiarów ale Koluszki - metropolia na szczęście niezbyt rozległa, problemu ze znalezieniem nie będziecie pewnie mieć! Edytowane przez acici

• 3 months później...

Witaj acici :bye:

Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszego pięknego Szmaragda. My jesteśmy dopiero na etapie wyboru projektu. W Szmaragdzie zakochaliśmy się od pierszego wejrzenia :jawdrop:

Bardzo się nam podoba, bo w pełni sprostał wymaganiom każdego członka rodziny. Dzieci marzą o pokojach z balkonem, mąż o garażu na dwa samochody i ja o pralni :D. Świetnie, że prowadziłaś taki dziennik budowy z najdrobniejszymi szczegółami. Bardzo ułatwi to sprawę następnym inwestorom.

Na jakim etapie obecnie jesteście? Udało się już przeprowadzić

pozdrawiam

Dzięki za przychylny komentarz, miło się to czyta zważywszy, że o to właśnie mi chodzi, by tak się podzielić naszymi doświadczeniami z przyszłymi inwestorami aby skorzystali jak najwięcej:) Takie było założenie tego mojego wątku i ja to naprawdę kocham robić. Inna już sprawa, że idzie to jak krew z nosa....., bo jesteśmy na takim etapie jak widać na ostatnich zdjęciach - czyli dziennik prowadzę na bieżąco! Tempo z różnych przyczyn jest jakie widać i już mamy budowy po kokardy (trafiliśmy na parę "schodków" po drodze budowy, które podcinają skrzydła) ale już bliżej niż dalej i plany są takie, że wprowadzimy się w tym roku. Prócz tego, że nas można podglądać, to i my teraz podglądamy na forum tych co byli daleko w powijakach za nami i już 2-3 lata mieszkają (...a my wciąż w budowie heh).

Zalety tego projektu - jest ekonomiczny, na planie kwadratu, nie ma zaułków, korytarzyków i żadnych zakamarków - proste, jasne, wnętrza, spore pokoje bez skosów, ci co już mieszkają mówią że dom jest bardzo ciepły i dzięki bryle ciepło bardzo ładnie się rozprzestrzenia. Na wiosnę czeka nas montaż kominka i w maju układanie gresu na całym parterze z garażem i kotłownią włącznie oraz łazienki.