acici 29.08.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Iza, to jest kolor grafitowy czy jakiś tam antracytowy - model TYTAN N firmy CRH. Polecam wejść na stronkę firmy. Mieliśmy ogromny problem, by w ogóle znaleźć gdziekolwiek coś jaśniejszego od czarnego, bo grafitowa cegła to teraz rzadkie zjawisko jak tarpany na wolności. Nawet i ten model cegły sprowadzany był na nasze zamówienie od producenta ze Śląska, czekaliśmy ok 2 tygodni. Spoiwo między cegłami: klej Kreisel, chcieliśmy, by był jaśniejszy (jasno-szary) i odznaczał się od reszty materiału, ale wyszedł prawie identyczny odcieniem jak cegła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamaki 30.08.2011 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Piękna elewacja. Powiedz mi jaki rodzaj drewna znalazł się na niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 30.08.2011 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Iza, to jest kolor grafitowy czy jakiś tam antracytowy - model TYTAN N firmy CRH. Polecam wejść na stronkę firmy. Mieliśmy ogromny problem, by w ogóle znaleźć gdziekolwiek coś jaśniejszego od czarnego, bo grafitowa cegła to teraz rzadkie zjawisko jak tarpany na wolności. Nawet i ten model cegły sprowadzany był na nasze zamówienie od producenta ze Śląska, czekaliśmy ok 2 tygodni. Spoiwo między cegłami: klej Kreisel, chcieliśmy, by był jaśniejszy (jasno-szary) i odznaczał się od reszty materiału, ale wyszedł prawie identyczny odcieniem jak cegła. Dzięki wielkie,juz Ci to pisałam ale jeszcze raz napiszę,ze wyszło pięknieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 30.08.2011 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Dziękujemy bardzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 30.08.2011 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Piękna elewacja. Powiedz mi jaki rodzaj drewna znalazł się na niej? majamaki: Jeszcze się nie znalazł żaden rodzaj drewna - będzie dopiero na wiosnę, ale na pewno nie drewno, tylko drewnopodobne panele, taka imitacja - bo prostsze w utrzymaniu i niewymagające regularnej konserwacji. Jeszcze się nie rozglądaliśmy za tym, zatem konkretów nie mogę wskazać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 02.09.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Ha... widzę, że niedługo usiądziemy na tarasie :) Anulka a kiedy spodziewacie się bramy i drzwi wejściowych? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 05.09.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Brama garażowa już od dawna w magazynie oczekuje, a drzwi za 7 tygodni, dłuuuugo:/ Wtedy wstawimy i jedno, i drugie i zamkniemy wreszcie chałupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 05.09.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 cześć Ania. mam pytanie czy zmienialiście wieźbe dachową pod dachówkę? krokwie w projekcie są bardzo cienkie 20x5 i zastanawiam się po namowie dostawcy materiału i wykonawcy żeby zmienić na większe bo dachówka to znacznie większy ciężar.kolorek elewacji rewelacyjnie wyszedł ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 05.09.2011 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Tak, zmienialiśmy więźbę za radą pana z tartaku! Niby w projekcie wymiar krokwi 20x5 jest przemyślany pod dachówkę, ale poradzono nam, by dla zwiększenia bezpieczeństwa zmienić na 20x7. Tak też zrobiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 06.09.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 my z uwagi na prawdopodobnie lany drugi strop zmienimy na nieco większą. jak wasza dachówka sie nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 06.09.2011 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 my z uwagi na prawdopodobnie lany drugi strop zmienimy na nieco większą. jak wasza dachówka sie nazywa Creaton Premion - dachówka ceramiczna, kolor: czarny mat (ale nie jest taka czarna w rzeczywistości, bardziej jak mocny grafit) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 06.09.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Creaton Premion - dachówka ceramiczna, kolor: czarny mat (ale nie jest taka czarna w rzeczywistości, bardziej jak mocny grafit) dziękuje i dalej wam kibicuje )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 01.11.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Pięknie drzwi Aniu! Czekamy teraz na bramę Pozdrawiam, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
playro 03.11.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Moja budowa zakończona zaraz przeprowadzka życzę powodzenia innym szmaragdowiczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 07.11.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Do playro: Aaaaaaaale Ci dobrze:D Niech Ci się jeszcze lepiej mieszka - nie opuszczaj nas i wpadaj tu w odwiedzinki ze swoimi refleksjami i mądrym słowem. Na przykład chcielibyśmy wiedzieć, jak po pierwszym sezonie wyjdą koszty ogrzewania tego niby niedużego domku:) 3maj się ciepło (...i tanio, szczególnie w zimie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzeta27 08.11.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Gratulacje dla tych którzy już kończą albo zakończyli budowę !!Trzymajcie kciuki za początkujących szmaragdowiczów !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzeta27 08.11.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Mam problem z powiększeniem jadalni czy mógłby ktoś z łaskawych wysłać fotkę jak to wygląda w środku domu po wylewkach!Z góry dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 16.11.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Ale chcesz zdjęcie już ze ścianami po wylewkach?? A jak Ci można pomóc? Może jakieś wymiary, rzut z projektu chcesz? My powiększyliśmy jadalnię, ale nie wiem, czy Ci się widzi taka opcja.... Jest to oględnie bardzo widoczne na którymś zdjęciu w środku, na 5 czy 6 str. wątku Edytowane 16 Listopada 2011 przez acici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekone 17.11.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Myślę mzeta27, że jesteś w czepku urodzona bo jestem pionierem, na radomskim rynku, w budowie tego domu. Ja musiałem kopnąć się pod Lublin do acici aby zobaczyć szmaragda, a Ty proszę masz go pod samym nosem. Ponadto gratuluję udanego wyboru będziesz zachwycona jak zobaczysz to cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pittter7 27.11.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Cześć Acici gratuluje zamkniecia domu Mam pytanie, czy przy zakupie projektu dokupywaliście dodatki? Czy warto? Zastanawiam się nad: Pakiet Kosztorys Inwestorski; Pakiet Ogrzewanie Podłogowe i Pakiet Płaszcz Wodny. Pozdrowiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts