Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze i pytania - Szmaragd

acici

Recommended Posts

Anndzia, ale masz wyczucie.... żeby tak na zdjęciu zidentyfikować kolor i firmę? - dobra jesteś! Parametry się zgadzają, owszem. Ale nie mamy niestety takiego kawałeczka i szkoda, że nie możemy pomóc, bo po zrobieniu - jak chyba wszyscy - pozbyliśmy się ścinków, które nie były już potrzebne. A nie chcą Ci sprzedać jednej "belki"? Pewnie całe pudło trzeba zakupić, w którym jest ileś tam sztuk, tak?

No właśnie trzeba kupić cały arkusz 4m. Ale dzięki;) Będę szukać dalej, albo w końcu kupię cały arkusz, żeby go prawie cały wyrzucić. Bez sensu, ale cóż...

• Odpowiedzi 318
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wyrzucaj absolutnie tego co Ci zostanie, bo są ludzie właśnie tacy jak Ty, którym akurat zabrakło skrawka. Trzeba się ogłaszać, gdzie tylko mogą zobaczyć to inni poszukujący!! Teraz mnóstwo ludzi robi czarne / grafitowe dachy z taką właśnie podbitką, zatem myślę że na kogoś w końcu trafi, kto będzie chciał dokupić. Pozdrawiam:)

Ojej... to trochę inaczej u nas wyszło. Nam tynkarze wyliczyli 650 m2, natomiast my sami - 611 m2, razem z całym garażem, kotłownią i sufitami na całym dole (oczywiście nie wykluczając otworów okiennych i drzwiowych, bo one niestety są pomijane i liczone do powierzchni tynków). A obliczenia sobie sam, czy to rachunek tynkarzy??

Strasznie duża różnica ponad 100m2 a ten sam projekt te same okna pomieszczenia itp. hmm??? a może przez spiżarkę tyle wyszło hehe.

Mi tynkarze wyliczyli i sami są w lekkim szoku że tak mało, spodziewali się ponad 600m2. hmmm może się walnęli w liczbach,

Mam odliczone: sufit w jadalni od podciągu do podciągu przy kuchni, odliczone wnęki nad wykuszem jadalni i w salonie, ściana garażowa i sufit w garażu. .

Strasznie duża różnica ponad 100m2 a ten sam projekt te same okna pomieszczenia itp. hmm??? a może przez spiżarkę tyle wyszło hehe.

Mi tynkarze wyliczyli i sami są w lekkim szoku że tak mało, spodziewali się ponad 600m2. hmmm może się walnęli w liczbach,

Mam odliczone: sufit w jadalni od podciągu do podciągu przy kuchni, odliczone wnęki nad wykuszem jadalni i w salonie, ściana garażowa i sufit w garażu. .

hmmm, raczej się machnęli u Ciebie tynkarze w obliczeniach, naszym tynkarzom wyszło 650 m2, napisał, że u niego 643 m2... więc analogicznie. Aaaaaale to nic, pewnie wyjdzie na korzyść - mniej zapłacicie za robotę skoro wyszło tak niewiele :)

Co do elewacji - ponieważ było to rok temu, to nie pamiętamy za nic na świecie ile policzono tych metrów, ani ile poszło wiader tynku. Pogrzebię w rachunkach - może znajdę i wtedy na pewno Ci napiszę!

Edytowane przez acici

• 3 weeks później...

do certa: A u nas.... tyle co na zdjęciu ostatnim widać. Dom przy ziemi cały w różowej opasce.... kobiety kuszą się o pytanie, czy tak to już zostanie, hehe. Trzeba tą styropianową opaskę zajechać klejem i na wiosnę dopiero zrobimy podmurówkę. Właściwie już się nic u nas nie dzieje. Sezon się zamyka. Czekamy już na zimę i.... poród, który nastąpi jakoś w przeciągu miesiąca. Teraz nasze myśli, skupienie i fundusze pójdą w inną stronę :) a do kontynuacji domu wrócimy na wiosnę, już we trójkę - wraz z córeczką :)

Pochwal się i wyślij nam zdjęcia domku na maila, please!!

Edytowane przez acici

• 1 month później...
Witam Forumowiczów :welcome: Planujemy z narzeczonym wybudować domek. Szczególnie przypadł nam do gustu Szmaragd z pracowni MG Projekt, ale jeszcze nie jesteśmy pewni czy na pewno ten dom wybudujemy. Głównie zależy to od finansów. Możecie się wypowiedzieć jak się współpracuje z tą pracownią? Czy nie ma jakichś problemów przy zakupie projektu? Może znajdzie się ktoś kto podzieli się informacją ile wyniosła go budową tego domu? Pozdrawiam :) Kas.

Hejka!

Wzięłam i zatelefonowałam do tej pracowni MG Projekt, w końcu dostałam odpowiedź na nurtujące mnie pytania.... A więc prowadzą sprzedaż bezpośrednią ( ja tak zamówię projekt, ale dopiero po rozmowie z architektem) i zmiany w adaptacji też mogą wprowadzić :)

• 4 weeks później...