Anndzia 25.09.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Anndzia, ale masz wyczucie.... żeby tak na zdjęciu zidentyfikować kolor i firmę? - dobra jesteś! Parametry się zgadzają, owszem. Ale nie mamy niestety takiego kawałeczka i szkoda, że nie możemy pomóc, bo po zrobieniu - jak chyba wszyscy - pozbyliśmy się ścinków, które nie były już potrzebne. A nie chcą Ci sprzedać jednej "belki"? Pewnie całe pudło trzeba zakupić, w którym jest ileś tam sztuk, tak? No właśnie trzeba kupić cały arkusz 4m. Ale dzięki;) Będę szukać dalej, albo w końcu kupię cały arkusz, żeby go prawie cały wyrzucić. Bez sensu, ale cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 25.09.2012 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Nie wyrzucaj absolutnie tego co Ci zostanie, bo są ludzie właśnie tacy jak Ty, którym akurat zabrakło skrawka. Trzeba się ogłaszać, gdzie tylko mogą zobaczyć to inni poszukujący!! Teraz mnóstwo ludzi robi czarne / grafitowe dachy z taką właśnie podbitką, zatem myślę że na kogoś w końcu trafi, kto będzie chciał dokupić. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 01.10.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 mam pytanie: ile m2 wyliczyli u Ciebie tynkarze? u nas wyszło 470 bez sufitu w jadalni, ściany garażu (tej od strony wiatrołapu) łącznie z kotłownią (ściana przylegająca do salonu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 02.10.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Ojej... to trochę inaczej u nas wyszło. Nam tynkarze wyliczyli 650 m2, natomiast my sami - 611 m2, razem z całym garażem, kotłownią i sufitami na całym dole (oczywiście nie wykluczając otworów okiennych i drzwiowych, bo one niestety są pomijane i liczone do powierzchni tynków). A obliczenia sobie sam, czy to rachunek tynkarzy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 02.10.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Strasznie duża różnica ponad 100m2 a ten sam projekt te same okna pomieszczenia itp. hmm??? a może przez spiżarkę tyle wyszło hehe. Mi tynkarze wyliczyli i sami są w lekkim szoku że tak mało, spodziewali się ponad 600m2. hmmm może się walnęli w liczbach, Mam odliczone: sufit w jadalni od podciągu do podciągu przy kuchni, odliczone wnęki nad wykuszem jadalni i w salonie, ściana garażowa i sufit w garażu. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 03.10.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 a jak z elewacja ile m2 Wam wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 04.10.2012 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 (edytowane) Strasznie duża różnica ponad 100m2 a ten sam projekt te same okna pomieszczenia itp. hmm??? a może przez spiżarkę tyle wyszło hehe. Mi tynkarze wyliczyli i sami są w lekkim szoku że tak mało, spodziewali się ponad 600m2. hmmm może się walnęli w liczbach, Mam odliczone: sufit w jadalni od podciągu do podciągu przy kuchni, odliczone wnęki nad wykuszem jadalni i w salonie, ściana garażowa i sufit w garażu. . hmmm, raczej się machnęli u Ciebie tynkarze w obliczeniach, naszym tynkarzom wyszło 650 m2, napisał, że u niego 643 m2... więc analogicznie. Aaaaaale to nic, pewnie wyjdzie na korzyść - mniej zapłacicie za robotę skoro wyszło tak niewiele Co do elewacji - ponieważ było to rok temu, to nie pamiętamy za nic na świecie ile policzono tych metrów, ani ile poszło wiader tynku. Pogrzebię w rachunkach - może znajdę i wtedy na pewno Ci napiszę! Edytowane 4 Października 2012 przez acici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 04.10.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 zapomniałem dopisać odliczyli część okien które mają po kilkanaście m2 szt., ale mimo wszystko wychodzi mniej. dziś się rozliczyłem z chłopakami więc reklamacji nie uznaje, a ściany piknie wyglądają - idealna gładź ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 22.10.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 hej Ania. jak postępy w wykańczaniu domu i siebie heheheheu nas wkońcu skończyli elewacje i dekarze zabrali się za daszki nad garażem i trasem. W między czasie działa hydraulik i mam nadzieje ze przed 1.11 zrobimy wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 26.10.2012 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 (edytowane) do certa: A u nas.... tyle co na zdjęciu ostatnim widać. Dom przy ziemi cały w różowej opasce.... kobiety kuszą się o pytanie, czy tak to już zostanie, hehe. Trzeba tą styropianową opaskę zajechać klejem i na wiosnę dopiero zrobimy podmurówkę. Właściwie już się nic u nas nie dzieje. Sezon się zamyka. Czekamy już na zimę i.... poród, który nastąpi jakoś w przeciągu miesiąca. Teraz nasze myśli, skupienie i fundusze pójdą w inną stronę a do kontynuacji domu wrócimy na wiosnę, już we trójkę - wraz z córeczką Pochwal się i wyślij nam zdjęcia domku na maila, please!! Edytowane 26 Października 2012 przez acici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 02.11.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Pochwal się i wyślij nam zdjęcia domku na maila, please!! poleciało na priva ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskatarzyna 02.01.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam Forumowiczów Planujemy z narzeczonym wybudować domek. Szczególnie przypadł nam do gustu Szmaragd z pracowni MG Projekt, ale jeszcze nie jesteśmy pewni czy na pewno ten dom wybudujemy. Głównie zależy to od finansów. Możecie się wypowiedzieć jak się współpracuje z tą pracownią? Czy nie ma jakichś problemów przy zakupie projektu? Może znajdzie się ktoś kto podzieli się informacją ile wyniosła go budową tego domu? Pozdrawiam Kas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskatarzyna 09.01.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Chyba nikt mi nie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 10.01.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 witam, . co znaczy dobra współprca z tą pracownią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskatarzyna 14.01.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 HeJ Mam na myśli sprawy przy zakupie projektu, może wiesz czy można u nich zrobić zmiany w adaptacji ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 14.01.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Z tego co sie orientowałem wtedy to oni bezposredni nie prowadzili sprzedaży tylko poprzez biura współpracujące i tak ja zkupiłem i wszelkie zmiany za posrednictwem tego biura u architekta. hejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskatarzyna 15.01.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Hejka! Wzięłam i zatelefonowałam do tej pracowni MG Projekt, w końcu dostałam odpowiedź na nurtujące mnie pytania.... A więc prowadzą sprzedaż bezpośrednią ( ja tak zamówię projekt, ale dopiero po rozmowie z architektem) i zmiany w adaptacji też mogą wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 17.01.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Chyba kryzys i ich dopadł bo mi nie chcieli sprzedać tylko poprzez posredników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskatarzyna 18.01.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Chyba kryzys i ich dopadł bo mi nie chcieli sprzedać tylko poprzez posredników. W Naszym kraju prawie każdego dopadł kryzys, Ciebie nie ? Ważne że mogę zakupić bezpośrednio także pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adso 14.02.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Witam , postanowiłem podzielić się z Wami swoją radością . Dnia 6 lutego br. rozpoczeła się budowa naszego wymarzonego Domu ... piszę o tym tu bo od forum wszystko się zaczeło .. ...z chęcią podziele się swoimi spostrzeżeniami. pozdrawiam a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts