gosia76 27.06.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam serdecznie ! Czy orientuje sie ktos z panstwa, ile kosztowalaby robocizna za dach o wielkosci 260m2 ? Byl u nas fachowiec i wycenil na 40 tys. zl, nie znam sie, ale strasznie mi to jakos duzo wyszlo... oczywiscie to koszt za sama robocizne ( 3 "fachowcow", czas trwania - 3 tyg.) materialy osobno...tzn za materialy, solar i robocizne krzyknal 120 tys zl..Z gory dziekuje za odpowiedz.pozdrawiamgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 27.06.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Miedzią kryjesz dach?? Napisz coś więcej. Poza tym źle trafiłaś gosiu76, na tym forum doradcy napiszą że jest to dobra stawka, a tego który napisze że wziąłby mniej nazwą partaczem, oszustem i musi zatrudniać ludzi na czarno bo za niższa kwotę nie da się wyżyć...no zależy jak kto żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 27.06.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 (edytowane) Witam serdecznie ! Czy orientuje sie ktos z panstwa, ile kosztowalaby robocizna za dach o wielkosci 260m2 ? Byl u nas fachowiec i wycenil na 40 tys. zl, nie znam sie, ale strasznie mi to jakos duzo wyszlo... oczywiscie to koszt za sama robocizne ( 3 "fachowcow", czas trwania - 3 tyg.) materialy osobno...tzn za materialy, solar i robocizne krzyknal 120 tys zl.. Gdybyś miała opracowany kosztorys inwestorski na zakres robót (którego nie znamy), wiedziałabyś czy kwota jaka "fachowiec" krzyknął była za duuuuuża, w sam raz, za mała.... Dach dachowi nie równy a podanie samej powierzchni o zakresie prac nic nie mówi... Wspominasz coś o solarach czyli robocizna "dachu" to nie tylko robocizna "dachu" - to dach + montaż instalacji solarnej ... a moze jeszcze jakies cuda wianki? Edytowane 27 Czerwca 2011 przez zibik_eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia76 28.06.2011 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam i dziekuje za odpowiedzi ! Photos masz racje, fachowiec od dachu sie zachwalal i mowil, ze i tak cena zanizona, bo gdzieindziej krzyczy wiecej... tylko, ze kto mu az tyle placi? Gdybyś miała opracowany kosztorys inwestorski na zakres robót (którego nie znamy), wiedziałabyś czy kwota jaka "fachowiec" krzyknął była za duuuuuża, w sam raz, za mała.... Dach dachowi nie równy a podanie samej powierzchni o zakresie prac nic nie mówi... Wspominasz coś o solarach czyli robocizna "dachu" to nie tylko robocizna "dachu" - to dach + montaż instalacji solarnej ... a moze jeszcze jakies cuda wianki? Zibik solar bedzie montowany przez ekipe "solarowa", fachowcy od dachu maja tylko plyty na dachu zamontowac co do dachu to w cenie jest wiezba, wstawienie 6 okien, folia ,jedna warstwa welny (druga my bedziemy sami robic) kontralaty, pokrycie blachodachowka (pruszynski 30 zl za m2 - dobra cena? ) i rynny. Czas wykonania - 3 tyg. a dzisiaj maz mowil, ze koledze z pracy sama wiezbe robili w 3 dni, a dach mial 330 m2. a i co najwazniejsze, dach jest "zwykly,prosty" zadnych bajerow, wygibasow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekspert. 28.06.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 więźba 25 zł/m2, blacha 30 zł m2, okno 350 za szt. takie ceny wychodzą po odrzuceniu skrajnych ofert, reszta +- 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 01.07.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 W kwietniu robiłem dach tzw. koperta o powierzchni 240 m2, z 4 oknami dachowymi i całym orynnowaniem, wszelkimi obróbkami i oczywiście więźba w cenie 55 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia76 02.07.2011 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Dziekuje bardzo za odpowiedzi W kwietniu robiłem dach tzw. koperta o powierzchni 240 m2, z 4 oknami dachowymi i całym orynnowaniem, wszelkimi obróbkami i oczywiście więźba w cenie 55 zł/m2 Alphatom79 mam rozumiec, ze 55 zl/m2 za robocizne wszystkiego...tak ? więźba 25 zł/m2, Ekspert, 25zl/m2 jest za sam material na wiezbe czy za robocizne wiezby? Po wstepnych przemysleniach chyba zdecudujemy sie tylko , zeby fachowiec postawil nam wiezbe i nie wiem teraz ile mu powiedziec ... 40 zl za godzine bedzie ok? czy moze lepiej omowic cene od projektu ...? Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.07.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Co znaczy na godzinę? Ty zatrudniasz pracownika czy wykonawcę? Nic nie stoi na przeszkodzie abyś poprosiła dwie, trzy firmy o kosztorysy i referencje. Będziesz miała rozeznanie. Musisz się jednak liczyć z tym, że jak nie znajdziesz tańszego wykonawcy to będziesz musiała na tą cenę przystać. Na Forum czasami pojawiają się irracjonalne opinie pisane przez anonimowych autorów. Życzę rozsądnych i trafnych wyborów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 03.07.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Tak za całość tylko, że umowa podpisywana była już w listopadzie zeszłego roku i wtedy została ustalona cena. Dziekuje bardzo za odpowiedzi Alphatom79 mam rozumiec, ze 55 zl/m2 za robocizne wszystkiego...tak ? Ekspert, 25zl/m2 jest za sam material na wiezbe czy za robocizne wiezby? Po wstepnych przemysleniach chyba zdecudujemy sie tylko , zeby fachowiec postawil nam wiezbe i nie wiem teraz ile mu powiedziec ... 40 zl za godzine bedzie ok? czy moze lepiej omowic cene od projektu ...? Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekspert. 05.07.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 więźba 25 zł za m2 - robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klemensik77 06.07.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Byliśmy u naszego wykonawcy i powiedział nam 40 zł na metr - robocizna - w tym jest wszystko - więźba, blacha, obróbki. Lubelskie. Ekipa sprawdzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 06.07.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Byliśmy u naszego wykonawcy i powiedział nam 40 zł na metr - robocizna - w tym jest wszystko - więźba, blacha, obróbki. Lubelskie. Ekipa sprawdzona. W lubelskim odkąd pamiętam było taniej, co nie znaczy że gorzej. Myślę że chłopaki z tamtego rejonu mogli by troche podnieść stawki... W Mazowieckim więźba to 25 , krycie z obróbkami , oknami , rynnami na "normalnym dachu" to 35 zł na gotowo , co do ocieplenia to różnie , ale nie przekracza poprzednich stawek. Piszę gdyż robię kosztorysy na materiał i robociznę od wielu lat i mam w tym doświadczenie i wiem że te stawki w zależności od regionu i nasycenia fachowców będą się różniły. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.H.O.W. 06.07.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Zastanawiam się nad pełnym deskowaniem (decha 25 + papa). Mogę prosić o podpowiedź o o ile deskowanie może podnieść koszt robocizny przy nieskomplikowanym dwuspadowym dachu ok. 210 m2. - powiat krakowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 07.07.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 U mnie:- deski 1700zł- papa 5,15zł/m2- deskowanie i papowanie (robocizna) ok. 13zł/m2 (robociznę podaję szacunkowo, ponieważ z dekarzem umówiliśmy się na cenę za cały dach, bez rozbijania na poszczególne elementy).A więc łącznie pod 6000zł, ale od tej kwoty należy odjąć cenę membrany, którą należałoby zamontować zamiast desek. Dach dwuspadowy z małym daszkiem dwuspadowym nad wejściem, "wychodzącym" za połaci, razem 205m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
El Komendante 07.07.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 DO pawelpiwowarczyk czy mogę dostać namiary na wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 08.07.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Poszło na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts