kofi 25.07.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 U mojego syna tak objawiła się dyskleksja. Odwracanie liter, "niesłyszenie' zmiękczeń, zjadanie ostatniej litery, lustrzane odbicie itp... Może wyrośnie Pobaw się z nim w zabawę, że Ty mówisz słowo a on ma powiedzieć następne, ale na literę na które kończyło sie poprzednie. Jesli dobrze będzie kojarzył to prawdopodobnie wyrośnie. Lustrzane odbicie to nie dysleksja, w pewnym wieku to częste... Większość dzieci moich koleżanek to miała (a mój starszy syn nie) - to podobno świadczy o niedojrzałości do pisania (a dziecko bardzo chce). W ogóle to chyba zabronię oglądać mojemu dziecku tego "Na ratunek małpom", bo ostatnio kładąc się między rodziców niedzielnym świtem powiedział do mnie: Noooo, ciebie to nie ma wątpliwości, kto zapłodnił A potem pokazał palcem na mojego męża, a swojego ojca (Na niczym nas nie przyłapał) Potem wyjaśnił, że takie teksty to właśnie w tym filmie lecą, bo jedna szympansica jest w ciąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.07.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 moja starsza córcia (obecnie 6 i pół) dość wcześnie nauczyła się mówić. Kiedy miała około 2,5 wymawiała bardzo śmiesznie niektóre wyrazy. Do dzisiaj wielu znajomych to pamięta i się z tego śmieje (ona i jej młodsza siostra też!) Na hipopotama mówiła: popotam a na żyrafę.... ..... fafafa Mój bratanek (dwa lata) nie wymawia głoski 'k', więc w wyrazach robi pałzę tam gdzi epowinna być ta głoska. Najkomiczniej brzmi, kiedy chowa się za wersalkę i woła: "Szu.aj mnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.07.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 wiem, że częste, ale równiez często wskazuje na późniejszą dysleksję ... A że dysfunkcje sie leczy gimnastyką tez wiesz ? Ćwiczenia na koordynację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.07.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Na niczym nas nie przyłapał Albo Ty o tym nie wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 26.07.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 [ W ogóle to chyba zabronię oglądać mojemu dziecku tego "Na ratunek małpom", bo ostatnio kładąc się między rodziców niedzielnym świtem powiedział do mnie: Noooo, ciebie to nie ma wątpliwości, kto zapłodnił A potem pokazał palcem na mojego męża, a swojego ojca (Na niczym nas nie przyłapał) Potem wyjaśnił, że takie teksty to właśnie w tym filmie lecą, bo jedna szympansica jest w ciąży łohoho! u nas - na szczęście - rządzi discovery Ale ostatnio ogladalismy mikrokosmos. ślimaki w pięknych objęciach wymieniały się materiałem genetycznym. Mój pierworodny: "ale muzyczkę do TEGO dali..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 01.08.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 moja starsza córcia (obecnie 6 i pół) dość wcześnie nauczyła się mówić. Kiedy miała około 2,5 wymawiała bardzo śmiesznie niektóre wyrazy. Do dzisiaj wielu znajomych to pamięta i się z tego śmieje (ona i jej młodsza siostra też!) Na hipopotama mówiła: popotam a na żyrafę.... ..... fafafa Mój bratanek (dwa lata) nie wymawia głoski 'k', więc w wyrazach robi pałzę tam gdzi epowinna być ta głoska. Najkomiczniej brzmi, kiedy chowa się za wersalkę i woła: "Szu.aj mnie". Mój syn również nie wymawiał gloski k i g. Pamiętam jeden taki zwrot : " Ta.i dłu.i .ij" ( taki długi kij ) Nawet pomogło mu to w zrobieniu " kariery ". Jako czteroletni - pięcioletni gzub opowiadał bajki podczas Listy Przebojów u Marka Niedżwieckiego . Pamięta ktoś z Was Czajka ( Czarka ) ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 01.08.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 A moja 6 letnia corka dzisiaj wieczorem dala popis czarnego humoru:-Mamus a jak bedzie pogrzeb babci i dziadka to Punia(pies babci) bedzie nasza, prawda?? Skad dzieci maja takie pomysly??? Moze z wielkiej checi posiadania psa, meczy mnie juz dwa lata, a my ciagle nie mamy miejsca dla malego stworzonka!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 01.08.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Oj, pamiętam w podobny deseń, brat koleżanki wypalił do babci, radośnie: "A jak umrzesz, to ja dostanę Twój pokój!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 01.08.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 No maja pomysly te nasze dziecka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 02.08.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 córeczka kuzyna zrobiła swoją pierwszą kupkę na nocnik, mama szybko spłukała kupkę w sedesie a mała na to w płacz: -oddaj!!! to moje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 06.08.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Wybaczcie, że nie wnoszę, a proszę. Czy ktoś z rodziców może mi powiedzieć jaki jest współczesny odpowiednik słów "fajnie" czy "cool" używany przez małolaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 06.08.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Wybaczcie, że nie wnoszę, a proszę. Czy ktoś z rodziców może mi powiedzieć jaki jest współczesny odpowiednik słów "fajnie" czy "cool" używany przez małolaty? kultowe, kultowo - ale najbardziej uniweralne jest zapewne za.je.biś.cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 06.08.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Wybaczcie, że nie wnoszę, a proszę. Czy ktoś z rodziców może mi powiedzieć jaki jest współczesny odpowiednik słów "fajnie" czy "cool" używany przez małolaty? moja młodsza i jej rówieśnicy często używają: "kól" /oryginalna pisownia / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 06.08.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Czy ktoś z rodziców może mi powiedzieć jaki jest współczesny odpowiednik słów "fajnie" czy "cool" używany przez małolaty? do niedawna królowało dżezi, a teraz tokyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 07.08.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Piękne wszystkie! Czy mogę prosić o jakąś frazę z tokyo? Jak to w złożeniach chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-mam niebieski dach 07.08.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Wybaczcie, że nie wnoszę, a proszę. Czy ktoś z rodziców może mi powiedzieć jaki jest współczesny odpowiednik słów "fajnie" czy "cool" używany przez małolaty? zajefajnie, - zrobiłam, gdy usłyszałam to po raz pierwszy od swojej 14-o letniej córki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.08.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 a co będzie za parę lat mówić mój 3-letni brzdąc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 08.08.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Mój mówi: bajeranckie. To jakby trochę przestarzałe, ale dla niego widać nowe. Ciąg dalszy porównywania mamusi z małpą: Dlaczego golisz włosy pod pachami i nie czekając na odpowiedź Aaaaa, żeby nie przypominać szympansaaaaa Widać z włosami pod pachami w ogóle bym się od szympansa nie różniła. Sorry, jestem małpą tylko w chińskim horoskopie, a wg ruskiej teorii o pochodzeniu od różnych gatunków małp w zależności od grupy krwi, pochodzę od rezusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 08.08.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 a wg ruskiej teorii o pochodzeniu od różnych gatunków małp w zależności od grupy krwi, pochodzę od rezusa. Przepraszam: radzieckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 09.08.2007 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 a wg ruskiej teorii o pochodzeniu od różnych gatunków małp w zależności od grupy krwi, pochodzę od rezusa. kofi, pierwszy raz słyszę... napisz coś więcej o tym, proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts