Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UWAGA - DZIECI pytaj? !

tola

Recommended Posts

• Odpowiedzi 977
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Robert !

Mama właśnie wymienia żarówki (Julia jej przeszkadza), a więc ja skorzystałam z okazji i odpiszę Tobie na post .Wciąż Julka zakakuje nas zabawnymi tekstami .

Mama z Julką były w TESCO w kwiaciarni po cynamon do kwiatów .Wychodząc pani mówi im do widzenia , a Jula nato :D :D :D :D "do widzenia ślepa gienia"(Toy Story2)

Czy to nie za późno dla dziewięcioletniej dziewczynki na siedzenie przed komputerem :o ? Bo do szkoły chyba chodzi.

Watek schodzi na psy. Z ta Patrycja to chyba jakas sciema. A watek pod haslem "Mama mowi, ze jej nie ma w domu" pochodzi z reklamy TPSA... Szkoda gadac.

Cześć Robert !

Mama właśnie wymienia żarówki (Julia jej przeszkadza), a więc ja skorzystałam z okazji i odpiszę Tobie na post .Wciąż Julka zakakuje nas zabawnymi tekstami .

Mama z Julką były w TESCO w kwiaciarni po cynamon do kwiatów .Wychodząc pani mówi im do widzenia , a Jula nato :D :D :D :D "do widzenia ślepa gienia"(Toy Story2)

To że Patrycja siedzi o tej porze przed komputerem to już dla mnie bardzo dziwne,ale dleczego mała Julcia o tej porze wymienia z mamą żarówki to tego już nie rozuiem :o .Moja 4-ro latka śpi już od 20

- Juleczka,chcesz na śniadanko jajeczniczkę?

- a maś duzio jajków?

Przy obiedzie

- Julcia dobry rosołek?

- no,wciongam

Pytam z drugiego pokoju:

-Juleczka,co robisz w kuchni?

-wciongam japka (jabłka)

- jedz sobie jabłuszko kochanie!

Po jakimś czasie idę do kuchni, a tam na blacie ponad kilogram jabłek i każde nadgryzione :lol:

No matki Polki uwaga bo widzę wystawione szpony dla obrony szańców własnych.

Drogie Panie nie ma o co kruszyć kopii. Dzieciaki chcą nas po prostu naśladować bu na swój sposób widzieć w sobie osobę dorosła, do której dążą. I to wszelkimi sposobami. A co mój mały darmozjadek to słuch jak zama mówi ma dobry bo młody. Ciekawe tylko że jak się do niej mówi to nie dociera, a ciekawiące ją czołowki no Robinsonady TVN to w najdalszym zakątku lokum usłyszy. Nietoperz no normalnie nietoperz.

Tak więc trochę więcej stylu i mniej nerwów, wiem, że każda z was za bastion własnego sposobu wychowania jest gotowa oddać ostatnią kroplę krwi, ale po co? :o

I tak za chwilę zacznie je wychowywac stado grupy rówieśniczej i wtedy zatęsknimi za tym obcowaniem z dziećmi własnymi nawet do późna w nocy. I przecież doskonale wiemy, że te nasze darmozjady kochane dobrze znają wszystkie nasze czułe punkty.

Case study:

Ojciec pelikan:

"Masz do wyboru, jak zasypiasz nie w swoim łóżeczku tylko z mamą to jutro nie ma wyspy"

Darmozjadek do pelikana:

"Zasipiam z mamom"

Darmozjadek do rodzicielki mało z towarzystw szczęśliwe (po wyjście pelikana) szeptem:

"I tak bede oglondać"

No i co? I oglądała cholera... :oops: :x :( :lol: :) :D 8)

Kasiorek

tak poza tym,to ja też wolę,jak mała zasypia koło 20,bo mam przynajmniej wieczór na nadrobienie zaległości, a tak,to taki pokręcony trochę dzień i zasypiam nieraz przu Julci wcześniej od niej :( Bo my tak Mamy mamy

Właśnie Kroyena - coś jest w tym Robinsonie,bo moja Patrycja nie może sobie tego programu za nic w świecie odpuścić.mogę wyganiać setki razy do łóżka i jeśli nawet posłucha,a słucha :D to i tak za chwilę - a to piciu, a to siku, a najczęściej głodna jakoś jak wilk się robi, a przecież nie zabronię dziecku jeść :wink: :lol:

Poza tym,faktycznie,szkoda tego fajnego wątku,żeby w okopach siedzieć :D

Żeby było na 100% iż opuściłam szaniec,wklejam słodkie zdjęcie - miłe dla mnie chwile,kiedy łobuziak śpi:</p><p> </p><p> [img]http://foto.onet.pl/upload/17/17/_377858_n.jpg

Mimilapin, jak to jest z angielskim u Twojej Patrycji ? bo tutaj piszesz: "świetnie mówi po angielsku" a jeszcze w sierpniu 2004 roku pisałaś: "Po trzech latach nauki zaczyna rozmawiać po angielsku, zna czas przeszły, podchwytuje teksty angielskich piosenek.

Widzę, ze idzie to w świetnym kierunku." Czy Patrycja prze trzy miesiące nauczyła się świetnie mówić po angielsku ? czy po prostu koloryzujesz pisząc o jej znajomości angielskiego ?

A na koniec powtórzę za kroyeną-błyskotliwym forumowiczem: "Tak więc trochę więcej stylu i mniej nerwów"

No niezłe zabawy dla dzieci wymysłacie towarzyszu forumowy.

Coś na modę Amerykanina Lyncha, wieszanie na świerku, no,no :o :lol: .

PS. A już miałem nadzieję o modzie na betonowe buty włoskie pisać co bym z błyskotliwości czerepem moim rubasznymw podbitkę sufitową nie ... :wink:

Ja nic nie wymyślam, wszystko zostało już wymyślone. A o tych betonowych butach powinnam napisać, boć przeca to forum muratora.

Allora.....lepiej śmiać się z rubasznym, błyskotliwym kroyeną z głową w podsufitce, niż zawisnąć na choince, za złośliwości tu pisane, przez niektórych za bardzo do serca sobie brane. Amen.

Idem robić błyskotki na drzewko świąteczne ;)

Jest wybitnie uzdolniona.Ma same piątki i szóstki.Dzieci wybrały ją na przewodniczącą szkoły,z sympatii do niej,bo jest życzliwa i miła dla wszystkich.Ma 8 miejsce w pływaniu w mieście.Drugie miejsce w matematycznym kangurze,drugie w konkursie ortograficznym,wygrała dwa konkursy plastyczne,świetnie mówi po angielsku,najlepsza z niemieckiego,nurkuje,pływała na serfingu i z delfinami w ciepłych krajach,przywiozła z wakacji srebrny medal w żeglarstwie.Jest po prostu the best.

Czy to nie jest aby parafraza wiersza Brzechwy?

" w szkole mam najlepsze stopnie.......... "