pawelko 16.01.2005 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Parę dni temu zostałem wraz z 2,5 letnim synkiem napotkany na klatce schodowej przez miłą sąsiadkę, która zwykła była zachwycać się każdym maluchem z osiedla. Tak też było i tym razem, a jednym z komplementów jakie usłyszeliśmy było: "Szymku wyglądasz całkiem jak tatuś, wykapany tatuś!". Szymek na to przez dwa piętra się nie odzywał (znaczy: rozmyślał...) po czym mówi ze zdziwieniem: Ale ja nie mam blody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 16.01.2005 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Moja córcia w wieku przedszkolnym – maluchy : - a ja się ożenię z Ewą -Nie możesz się ożenić z Ewą bo to dziewczynka , tyle razy ci tłumaczyłam ... poza tym mówi się : wyjdę za mąż ... -Ale ona mnie całuje i mówi , że się ożenimy . - Nie możecie się pobrać . Ślub możesz wziąć z facetem , córciu ...no na przykład z Danielem , przecież go lubisz . - nie mogę z Danielem , bo to chłopczyk ! a nie facet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 17.01.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Z serii dzieci pytają a dziadek odpowiada: -tatusiu- a jak sie robi syna ? - nie mam czasu , idz do dziadka. - dziadku - a ak sie robi syna ? -no jak to nie wiesz ? " W imie Ojca i Syna...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 17.01.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Mój czterolatek rysował sobie podwrocławskie centrum handlowe. Podpisał wszystkie sklepy. Ikea i Obi - bez problemu. Przyszedł do mnie, żebym mu podyktowała, jak się pisze Tesco. Ale sam napisał: Oszł. Auchan oczywiście Wymawia to "Oszoł" z eleganckim akcentem na ostatnią literę Z trochę innej beczki. Kolędy wyśpiewują: "Chała na wysokości, chała na wysokości, a pokój na Ziemi". "Jezus malusieńki leży wzdłuż stajenki". A co ksiądz mówi na koniec mszy? "Idźcie z pokoju Chrystusa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelko 17.01.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Nasz Szymek w zeszłym roku (chyba po jakiś urodzinach) nauczył się śpiewać swoją pierwszą piosenkę: golas, golas niech zyje, zyje nam... [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 17.01.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Mój czterolatek rysował sobie podwrocławskie centrum handlowe. Podpisał wszystkie sklepy. Ikea i Obi - bez problemu. Przyszedł do mnie, żebym mu podyktowała, jak się pisze Tesco. Ale sam napisał: Oszł. Auchan oczywiście Wymawia to "Oszoł" z eleganckim akcentem na ostatnią literę Z trochę innej beczki. Kolędy wyśpiewują: "Chała na wysokości, chała na wysokości, a pokój na Ziemi". "Jezus malusieńki leży wzdłuż stajenki". A co ksiądz mówi na koniec mszy? "Idźcie z pokoju Chrystusa" Dobre moj synek jak mial niecale 3 latka spiewal ta kolede inaczej: pała na wysokości, pała , pała, a pokój na ziemi na wróżkę mowi - gruszka a na swoja siotrzyczke cioteczna , ktora ma na imie Otylia - mowi Motylia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 17.01.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Dziecko szwagierki , obecnie 14- to latek,wtedy 4-o : -Stolarz, stolarz niech żyje, żyje nam.......................... Moje średnie dziecko 12- to letnia Marta: Opowiada o trudnościach koleżanki z zakupem biletów na występ Davida Copperfielda. Mówi : " wiesz , mamo i Natalka musi kupić te bilety u NIKONA..............Ja ze starszym jej bratem totalna konsternacja : " O co chodzi ? ". Po chwili przebłysk...........KONIK. Skojarzyła z nazwą aparatu fot. Sama instytucja konika dla niej kompletnie obca................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 17.01.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Kolęda mojej córci , wspomnianej Marty:Bo uboga była , rondel z głowy zdjęła............................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 17.01.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Kolęda mojej córci , wspomnianej Marty: Bo uboga była , rondel z głowy zdjęła............................ no padłam leżę i kwiczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 17.01.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Zaskoczyłem kiedyś rodzicielkę nową odmianą liczby mnogiej słowa 'ksiądz', krzycząc na pół tramwaju: - Mamo, patrz ! Dwa księżyce idą !! Mój brat, nie wiedzieć czemu wolał mówić przez długi czas chrząszcz zamiast ksiądz... Potem, grając w zespole kościelnym, mieli duży ubaw w kwestii ślubów, branych w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Korciło ich zawsze, by zaśpiewać "Mizerna, cicha panienka licha" i "Ach ubogi żłobie, cóż ja widzę w Tobie" A że on jest Jerzy, zawsze kumple z zespolu śpiewali mu na dzień dobry: "Jeżuś malusieńki" PS: mam nadzieję, że nie obraziłem niczyich uczuć religijnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 17.01.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Marta ( 12 lat ) jest genialna jeSli chodzi o różne sytuacje ... Jedziemy autem ze szkoły i opowiadam jej jak wyglądało w moich " czasach " ( całkiem niedawno ) szkolnictwo. " Martusiu, w liceum to były klasy o różnych profilach. Np. klasa humanistyczna z rozszerzoną historią, Klasa biologiczno - chemiczna, i była też matematyczno - fizyczna. Na to moje dziecko : " O , taka by mi odpowiadała. To matematyka i dużo WF - u. " Ratunku................................................. Myślałam, że umrę ze śmiechu na światłach.................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 17.01.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 moje dziecko (syn - 6 lat) mi się ostatnio zwierzało, że jego i takiego jego kolegę w przedszkolu pocałowały dwie dziewczynki, więc dopytuję się bardziej szczegółowo: czy jakaś dziewczyna w jego grupie mu się podoba itp... on mówi, że żadna - wtedy mu przypominam, że kiedyś twierdził, że Patrycja jest ładna... na to mój syn odpowiada: no tak, ale ona nie ma 4 zębów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 17.01.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Z serii kolędy, w wykonaniu 3 letniej wtedy córki:Oddawali swe ukłony na pomorze, Tobie serca osetnego o Boże. Chwała na wysokości..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 17.01.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 W tejże kolędzie moje, małe niegdyś dziecię, głośno i wyraźnie śpiewało...Wchała na wysokości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 17.01.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Moja córka (wtedy 3-3,5) poproszona o powtórzenie "Koziołek Matołek" m mówiła "Matołek Pachołek". Strasznie nas to bawiło, ale pewnego dnia powtórzyła tak jak trzeba, a nam się zrobiło czegoś smutno ... a moja córcia mawiała uparcie "fuśtawka", co nam się takoż podobało. aż któregoś dnia zabieram ją od Babci, a mój Brat, wielce dumny z siebie, pyta: - Maja, na czym się dziś huśtaliśmy? - Na huśtawce! [tak ją wyćwiczył] Byłam bliska bratobójstwa!! Znam dziewczyny ten ból z.... marfefką / marchewka/... Też poczułam, że ten wyjątkowy urok prysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 17.01.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 moj synek 4 letni mowi na korniszony - ogórki kurczone A rok temu w przedszkolu gdy rozdawali zaproszenia dla babci i dziadka na ich swieto to moj synek wreczajac babci i dziadkowi zaproszenie powiedzial - o a to taka ulotka , roznosili u nas w przedszkolu i mowili ze to dla was Albo pani w przedszkolu powiedziala mu ze jej dziadkowie nie przyjada do przedszkola na dzien babci i dziadka bo mieszkaja daleko w Łodzi. Po czym moj synek przyszedl do domu i zdal mi relacje - a wiesz mamusiu , babcia i dziadek naszej pani nie przyjada na impreze bo mieszkaja na statku, daleko , daleko i chyba nie zdarza przyplynac A jesli chodzi o pytania to ciagle mnie zadrecza ( ma 4 lata) kto sie opiekowal nim jak byl maluski, a kto mna, a kto babcia , a kto babcia babci itd. Mamy juz przez to ladne drzewo genealogiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 17.01.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Scenka z wroclawskiejo tramwaju :Ścisk okrutny,ludzie zpracy wracają...Wsiada tatuś z dziwczynką ok.3-4 latek.Dziecko straszliwie histeryzuje bo...chciało loda a tu tramwaj przyjechał i trzeba było wsiadać.-Jak się w tej chwili nie uspokoisz to powiem matce.....- To ja też powiem.....-Co powiesz?-Że w nocy sikałeś do zlewu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Jasio mój 5 -cio letni obecnie synek z upodobaniem mówi na żołnierza - łognierz, a na kwadrat - kradwat. Ja nie wiem jak on robi..................... Przecież tak jest niewygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 17.01.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Ten gość to ja tylko mnie tak dziwnie zalogowało............................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.01.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Bedi to moj na zolnierza mowi kołnierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts