Gość 20.02.2005 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 wszystkie małe dzieci dłubią,albo dłubały albo dłubać będą... kupiłam Juleczce bajeczkę na komputer o wilku i siedmiu koźlątkach.Bajeczka super,oglądała ją z 5 razy pod rząd. następnego dnia widzę, co widzę - Ej,kiwam.Julcia co Ty robisz? - wydubuje koziołki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 20.02.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 Z trochę innej beczki. Kolędy wyśpiewują: "Chała na wysokości, chała na wysokości, a pokój na Ziemi". "Jezus malusieńki leży wzdłuż stajenki". Dobre moj synek jak mial niecale 3 latka spiewal ta kolede inaczej: pała na wysokości, pała , pała, a pokój na ziemi :P Kolejna wersja u mojej czteroletniej córki: "trwała na wyspie kości, trwała na wyspie kości a pokój na ziemi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 21.02.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 babcia,co Ty masz na paluszku?-ee,taki odcisk Juleczka sie żali:mamusia,a babcia ma takie przyciski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 21.02.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Julcię,odkąd polubiła lacidofil,ciągle "boli" brzuszek, mamusia,jestem chora musisz mi dać tom posypke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 25.02.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 mój 6-cio letni chrześniak bawi się cichutko z moją 3-letnia Zuzią w jej pokoju... nagle przypiega do mnie i oświadcza z wielką powagą: ciociu, a zuzia jest suką i właśnie urodziła trzy szakale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 25.02.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Julcia nie chciała nosić swojego kapelusika,tylko czapkę -zajączka.Ostatnio się jej jednak odmieniło.- mamusia,ja chce być kombojem- a co to jest komboj?- no..w "jogi bu bu" był takie kombojea tak wygląda wg Juleczki kowbojski kapelusz:http://foto.onet.pl/upload/5/45/_429807_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 25.02.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 kolędy,kolędy uczymy sie wczoraj na flecie grać "przybierzeli do Betlejem pasterze"Następnego dnia Julcia pyta?-mamo,jak to było o tych papieżach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 25.02.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 A propos tejże kolędy... Moja starsza córka (teraz prawie 10 lat), jak sama mi sie ostatnio przyznała, dość długo zastanawiała się, cóż to takiego ten "dobetlej" Myślała że to coś, co przyspiesza podróż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 01.03.2005 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 ....tak.....dziecięca wyobraźnia zwykle nas przerasta...ostatnio synek mi się przyznał, że patrząc na światła sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniach, był przekonany o tym, że tam siedzą tacy mali panowie i te swiatła na przemian zapalają. A kiedy już są bardzo zmęczeni, to wychodzą i zostawiają mrugające światło pomarańczowe - żeby wszyscy wiedzieli, że ich tam w tej chwili nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 02.03.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Moj synek ( 4 lata ) spiewa - krol Maciu spioch a moja Juleczka te samą pioseneczkę właśnie nuciła "król maciuś och,król maciuś wsioch" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 02.03.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Julcia relacjonuje sobotnią wiztytę w poznańskim zoo: "tam były takie żyrafy,ziebry,wonże ale ni było lewów" "A te ziebry i zirafy miały taki duży karmnik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susu 03.03.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 A propos tejże kolędy... Moja starsza córka (teraz prawie 10 lat), jak sama mi sie ostatnio przyznała, dość długo zastanawiała się, cóż to takiego ten "dobetlej" Myślała że to coś, co przyspiesza podróż Super tekst . Kojarzy mi sie z piosenką o Jerzym Gondolu znad Wisły :"....gondolierzy znad Wisły barkami wożą piach..." Znacie taka piosenkę? To Jarocka z poczatku lat 70-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 03.03.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Z tej samej serii: Wyskoczył dzik z nienacka.... Mamo , a co to jest nienacek ?! To było pytanie 11- to letniej Martusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.03.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Moja mlodsza siostra, miala wtedky kilka lat, ale nie pamietam doklanie ile, przyszla do mamy i pyta:- Mamo, a co to jest sceber ?- Slucham (mama oczywiscie postawila oczyw slup)- No bo pan w telewizji powiedzial, ze leje jak scebra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 10.03.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Podsłuchane nieopatrznie ( dwie 13 latki ) Moja Córa : aleś ty durna ..jak nie czytasz książek to zdurniejesz jeszcze bardziej i żaden chłopak nie będzie chciał z tobą chodzić Koleżanka : a po co mam czytać ? chodzi się z chłopakiem nie po to by rozmawiać o książkach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 10.03.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 ....tak.....dziecięca wyobraźnia zwykle nas przerasta... ostatnio synek mi się przyznał, że patrząc na światła sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniach, był przekonany o tym, że tam siedzą tacy mali panowie i te swiatła na przemian zapalają. A kiedy już są bardzo zmęczeni, to wychodzą i zostawiają mrugające światło pomarańczowe - żeby wszyscy wiedzieli, że ich tam w tej chwili nie ma. Hihihi ... to teraz ja coś zdradzę: wspomnienie z mojego dzieciństwa. W moim pokoju, stało stare radio z podświetlaną skalą. Gdy leżałam w łóżku a w pomieszczeniu było ciemno- to było moje okno do świata fantazji. Słuchałam różnych audycji i widziałam cienie wewnątrz radia- miałam wrażenie, że tam w środku siedzą malutkie ludziki i to wszystko opowiadają- a to wyobrażenie było takie realistyczne ... ach .... się uśmiechnęłam do swoich myśli- dzieci mają w sobie coś niesamowitego... czemu większość dorastając zamyka sobie furtki do tego cudownego świata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 10.03.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 czemu większość dorastając zamyka sobie furtki do tego cudownego świata ? ...to samoobrona przed złem tego świata... tego nie-cudownego świata... "Do wesołego śmiechu potrzebny jest dziecięcy umysł, którego ludzie zepsuci i namiętni nie mają, dlatego albo szyderstwem bryzgają na lepszych od siebie, albo serdeczny śmiech nazywają dzieciństwem." Ignacy Krasicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 13.03.2005 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Kupiłam na poprawienie humoru...(wiosny nie widać nawet za rogiem)żonkile miniaturki w doniczce. Małe kwiatuszki, cieniutkie długie liście. Synek rano zapytał: - mamo.... to szczypior tak na żółto kwitnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janna 14.03.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Mój Michaś ma 9 miesięcy i w napięciu czekaliśmy na pierwsze słowo. Rano jak mnie obudził powiedziałam (jak co dzień od czasu kiedy zaczął mówić sylabami) "Michałku powiedz mama" a on na to TATA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 julcia woła do patryśki - ubierz mi piżamę nocną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts