Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UWAGA - DZIECI pytaj? !

tola

Recommended Posts

• Odpowiedzi 977
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to i ja :)

jechaliśmy kiedyś ze znajomymi i ich córką nad wodę. przed nami jechał samochód, julka (4 latka wtedy) pyta "co to za samochód tatusiu?" "tojota córeczko", "jota, acha..." i nie dało rady jej wytłumaczyć, że to TOJOTA :)

taki sam problem był z nietoperzem. był "toperz", bo jak "nie toprzerz to co?" :)

U nas był Kornel Kuszyński - autor "Koziołka Matołka". Na imię ma Kornel, nazwisko Ma-Kuszyński.

A jak proponowałam dać młoszemu dziecku - o ile będzie chłopcem (jest) - na imię Miłosz, to starszy syn z politowaniem radził "To może nazwijcie go jeszcze Słowacki, albo Mickiewicz". :wink:

2,5-letni Bartek ma jeszcze duże problemy komunikacyjne. Na spacerze spotykamy znajomego, który wita się mówiąc do Bartka "hej". Więc synuś odpowiada nieśmiało na miarę swoich możliwośći:"gej". Znajomy myśląc że się przesłyszał mówi swoją kwestię jeszcze raz, tym razm głośniej. Tym razem więc Bartek radośnie odpowiedział na cały głos "gej!!". Nie muszę chyba dodawać, że znajomy szybko pożałował konwersacji z moim synkiem biorąc pod uwagę że scena miała miejsce na ruchliwej ulicy a głos moja pociecha ma donośny...

prosze doradzcie mi cos trudna droga przede mna nie ma kto doradzic wiec moze na forum ktos .jakie naprawde sa koszty budowy lacznie z zakupem dzialki i czy nie jestem za stara juz na ta decyzje (prawie 40)i jak kredyt to na ile lat i czy w zachodnim sie oplaca?prosze doradzcie

pomijając to że o dzieciach :roll:

to uważam że 40 to już totalna starość,

nie masz najmniejszych szans :cry: :cry: :cry:

dziewczyno uwierz w siebie !!!!!!!!!!!!!!!

6-cio letni Adaś (urwis nad urwisami :roll: ), który uwielbia lody pod każdą postacią: "Mamusiu, a mogę zjeść lodzika?" (I przewraca zalotnie oczami i łopopcze rzęsami w kierunku mamy)

Mama na to: "Tak Adasiu, ale najpierw zjesz obiadek"

Adaś: "Mamusiu, ale ja nie mogę jeść obiadku bo mnie w buzi boli. Naprawdę - ja nie mogę gryźć, ja moge tylko lizać".

U nas był Kornel Kuszyński - autor "Koziołka Matołka". Na imię ma Kornel, nazwisko Ma-Kuszyński.

A jak proponowałam dać młoszemu dziecku - o ile będzie chłopcem (jest) - na imię Miłosz, to starszy syn z politowaniem radził "To może nazwijcie go jeszcze Słowacki, albo Mickiewicz". :wink:

Mój ma na imię Miłosz. Jak wyjechał na wakacje, to jego młodsza siostra w kółko podśpiewywała:"cichosza... nie ma Miłosza" :D .

dzieki 1950 za slowa otuchy podjelam ostateczna decyzje budowa . A dzieci to ubaw niesamowity moj czteroletni syn nie mogl przypomniec sobie jak sie nazywa lezak to poprosil tak: mama rozloz mi ten opalarnik.a co do tego napisu domu w tej stronce to dlatego ze dopiero ucze sie tooo obslugiwac wiec prawda na nic nie jest zapozno nawet jak za kreska zycia sie jest .

Mój 10 letni Damian gdy miał 3 lata bawił z wizytą na wsi u mocno łysawego dziadka.

Dziadek z rodzinka siedzi przy stole a mój synek co chwilę prosi o picie.

w końcu zniecierpliwiony dziadek mówi - Damianku - ty to masz chyba dziure w brzuszku, że tak co chwile pijesz..

Goście zaczynają się smiać a mój synek zaczyna jarzyć, że dziadek robi sobie z niego jaja przy ludziach i mówi:

Dziadku - a Ty to masz piękne włosy!

Jak na 3 latka - niezły refleks..

Ale to było dawno.

Ostatnio nieopatrznie pozwoliłam synowi oglądac american pie.

W związku z tematem filmu zaczęły padac pytania:

mama a co to jest prezerwatywa?

Mama a co to jest wytrysk?!

Generalnie jestem za mówieniem dziecku prawdy bo lepiej żeby dowiadywał się takich rzeczy od rodziców niz od kolegów ale przyznam - zatkało mnie..

pozdrawiam

Asia

• 2 weeks później...
Czy ktoś z Was wie co musi mieć hotel pięciogwiazdkowy by mógł zasłużyć na to miano ?

Według mojego syna ( 9 lat ) :

- Przede wszystkim tego typu hotel musi mieć takie oświetlenie , że jak przyjadą do niego gwiazdy to nie może być widać ich zmarszczek. :p

Pozdrawiam,

Mój obecnie 12-letni brat gdy miał lat 5 zawszę na pytanie o czym marzy mówił, ze chcialby być właścicielem fotela. Gdy go pytano po co mu taki fotel odpowiadał, że chciałby by cała rodzina w nim mieszkała. Planowaliśmy nawet spełnic marzenie dziecka skądinąd dziwne ale tak wielkich foteli by się w nim wszyscy zmieścili po prostu nie było....

Po latach okazało się, że mój brat chciałby mieć... hotel.

No cóz ja tez...

• 1 month później...