Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UWAGA - DZIECI pytaj? !

tola

Recommended Posts

• Odpowiedzi 977
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Trochę sobie dziś poczytałam na poprawę humoru :-) Super wątek!

Wkleję Wam za to list, który kilka lat temu dostałam od mojej córki z wakacji od Babci. Listy były wystukane na komputerze i przesłane mailem, mam ich całą kolekcję :-)

Córka miała wtedy chyba 6 lat...

Wklejone żywcem.... (Mam nadzieję ze córka mi wybaczy ;-) )

Kochana mamusiu

to jest muj ostatni list przed tygodniową przerwą z wiązku z tym chcę

napisać wyjontkowo dłułgi list.PRZEKASZ TACE cz hce

zobaczyć muj domek z krzeseł!!!........Wczoraj byliśmy w Zoo na cały dzień.Nie zapomnij o obroż y pżećw kleszczą.Mam dla ciebie niespodziankę rano grałam z babcią balonem i w

końcu balon wbadł na kwiata a ja kopnełam go w stronę okna i balon pęk z takim hukiem że babcia omało nie dostała

zawału serca.A właśnie otpisz cz tata chce zobaczyć muj dom paaaaaaaa mamusiu całuje twoja curka

Dalia

No to jeszcze z dzisiejszego wieczoru

Mój syncio (4m-ce) ćwiczy grzbiet, tzn leży na brzuszku i podnosi głowę do góry. Po kilku minutach jest lekko zmęczony i główka mu opada. A że ja akurat coś mu tam przed nosem gadam żeby go zachecać do tego dźwigania dostaję z bańki (nooo banieczki) w nos, aż mi się gwiazdy pokazały. Usiadłam, masuję ten nos. Podbiega do mnie córa (3l.) troskliwie ogląda i mówi do mnie "nic nie widać" , a potem do małego "Dzidziuś spróbuj jescze raz to może w końcu będzie coś widać".

Ekran opluty parokrotnie.... :lol:

-Któregoś dnia poszłam po Sylwie do żłobka (2 lata i 4 miesiące), a pani wychowawczyni mówi mi, że mała... ugryzła kolegę w nos. Pytam Sylwie dlaczego to zrobiła, a ona na to, że zabrał jej samochód.. :o co będzie dalej??

Nie moge sobie tak na szybko przypomnieć jej powiedzonek. Jenki, chyba trzeba to zapisywać.. :lol:

Mój syn (2 lata i 4 miesiące) w sobotę rano w złości ugryzł mnie w lewy pośladek. Zrobił to tak brutalnie, że mam ślad do teraz a w sobotę to nie mogłam na nim siedzieć. Możecie mi nie wierzyć ryczałam z bólu jak bóbr.

W tej chwili nawet nie wiem, nie pamiętam o co tak się zezłościł.

Pamięć jest zawodna niestety, stąd pomysł tego wątku, zapisujcie mamuśki, póki pamiętacie :wink: :D

problemy logopedyczne miał też mój Hubelcik

- synku, powiedz woda,

- lapulapu

- nie lapulapu tylko wo - da

- lapu - lapu*

(zap. od chlapu chlapu) :wink:

Pamięć jest zawodna niestety, stąd pomysł tego wątku, zapisujcie mamuśki, póki pamiętacie :wink: :D

- synku, powiedz woda,

- lapulapu

- lapu - lapu*

moja Olka na ketchup ( wiem, teraz keczap sie mowi ) mowila kepucz.uczylam ja :

powiedz Olus : keczup

ona : kepucz

ja: powiedz ke

ona : ke

ja ; czup

ona : czup

ja : teraz powiedz ke-czup

Ola: ke-pucz

do dzisiaj mowimy kepucz , bo nam sie podoba :D

a ja wczoraj po przeczytaniu tego watku wpadłam na pomysł, żeby kupić taki kolorowy pamiętnik i tam wpisywać takie powiedzonka...dam to córce na 18-te urodziny :lol:

Mój teść prowadzi taki zeszyt powiedzonek. Naszym obowiązkiem jest zadzwonić do niego, jak nasze pociechy powiedzą coś śmiesznego, a on to wszystko skrzętnie zapisuje. Ja jeszvcze nie widziałam tego zeszytu.... :D

Pozdrawiam,

gaga2

- synku, powiedz woda,

- lapulapu

- lapu - lapu*

moja Olka na ketchup ( wiem, teraz keczap sie mowi ) mowila kepucz.uczylam ja :

powiedz Olus : keczup

ona : kepucz

ja: powiedz ke

ona : ke

ja ; czup

ona : czup

ja : teraz powiedz ke-czup

Ola: ke-pucz

do dzisiaj mowimy kepucz , bo nam sie podoba :D

(ja): Kacperek.

(syn, Kacperek ;-) ) - Kapelek!

(ja): Kac - perek.

(syn): Ka - pelek!

(ja): c - c - c - c - c

(syn): c - c - c - c - c

(ja): KaCCCCperek.

(syn): CCCC Kapelek! :D

drugi syn: ;-)

ja: KOT

syn: ko.

ja: KOTEK

syn: MIAU!

ja: KOŃ

syn: ko.

ja: KONIK

syn: IIIHHHHAAA!

Wczoraj gramy sobie w bilard z młodzszym, lat 5 i pół. I zebrało mi się na wspomnienia: Pamiętasz, w Rabce był taki duży bilard i grałeś z tatusiem... Pamięta, więc sięgam głębiej - I nad morzem graliśmy w takiej specjalnej sali...

Tu już musiał dopytać "A w jakiej knajpie?" :oops: :oops: (Tu się wytłumaczę, że sala była w pensjonacie :oops: )

I jakaś ćma barowa się w nim wczoraj obudziła, bo potem graliśmy w przeciwieństwa i zażądał, abym wymyśliła przeciwieństwo słowa "przepity" :oops: Może ktoś zna?

pamietam jeszcze jak uczylam syna (wowczas 7-mio latka) zasad ortografii.Pytam go :

-przez jakie u napiszesz roza?

mysli,mysli :roll: i odpowiada:

-to zalezy

-od czego?

-no czy rozwinieta czy nie

- :o :o :o

-no jak rozwinieta to u otwarte,a jak zamknieta to zamkniete

Po jakims czasie pytam o pizame .On znowu swoje :

-to zalezy

- :o

-gora , dol czy cala ?

- :o :o :o

-jak gora albo dol to zet z kropka , a jak cala to rz

taka mial fantazje , na szczescie dzisiaj nie robi zadnych bykow

:D :D :D

• 2 weeks później...
Moje dzieci w wieku przedszkolnym pisały listy do Mikołaja. Nadszedł moment, że w Mikołaja ciut zwątpiły, ale... listy pisały dalej. No i moja córka zakończyła jeden z nich mniej więcej tak: "...wiem, Mikołaju, że nie istniejesz, a prezenty kupują nam rodzice, ale jak będziesz przychodził to pamiętaj, że Wigilia jest u babci w domu, a nie u nas!" :lol:

• 2 weeks później...

Mój trzyipółlatek (ten z emblematu ;-) ) bardzo często przychodzi w nocy do naszego łóżka. Zapytany o powody, w środku nocy i spiąc, zawsze z czymś wyskoczy :D

Np.

- Wojtusiu, dlaczego przyszedłeś?

- BO U MNIE NIE MA MIEJSCA! ;-)

lub:

- Wojtusiu, co się stało?

- Miałem straszny sen. Strrrrrrraszny. Śnił mi się kwiatek. :D Szybko wyrzuciłem kołdrę i przybiegłem. :D