Cpt_Q 27.06.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Alicja dostała loda o smaku różowego grapefruita. Zastanawialiśmy się nad jego kolorem, ni to pomarańczowy, ni to różowy. No i wymyśliła: "ten lód ma kolor świni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 27.06.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 oj, to z tą świnią też mi się przypomniało - mój brat, lat ok. 5 pierwszy raz zobaczył krowęi krzyczy: mama, patrz, jak duża świnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 07.07.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 oj, to z tą świnią też mi się przypomniało - mój brat, lat ok. 5 pierwszy raz zobaczył krowę i krzyczy: mama, patrz, jak duża świnia! córka mojej kuzynki, lat wtedy pewnie 4, na widok krów donośnym głosem zawołała: MAAAMO! ZOBACZ!! JAKIE WIEEEEEEELKIE DALMATYNCZYKI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 09.07.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Moje dziecię mając 3,5 zobaczyło przez okno 2 sroki siedzące na drzewie i woła "mama,mama, zobacz, przyleciały pingwiny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 09.07.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Daniel (lat 6) dzisiaj do mnie: Mamo, a ty robiłaś kiedyś test ciążowy? Ja: Robiłam, a skąd wiesz o teście ciążowym? Daniel: Z "Na ratunek małpom" (program na Animal Planet) Ja: A wiesz na czym to polega? Daniel: Wiem: kobieta ALBO GORYL sika do takiego kubka i wkłada taki paseczek.... Ten to się prędzej pozwoli spalić na stosie, niż uwierzy w teorię kreacjonizmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 09.07.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 kobieta albo goryl, hehehehe, mocne, mocne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragara 17.07.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 A moj trzyletni synek po serii pytan typu "Mamo, a kiedy Ty umierzesz; a czy Tata tez umierze?" spytal: "A jak wszyscy umierzemy, to zwala nasz domek?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 19.07.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 wczoraj wieczorem: podlewałam iglaki, i ochlapałam się nieziemsko wpadam do łazienki, zdejmuję z siebie rzeczy i wkładam do pralki, a za mną stoi córka (2,5), i krzyczy: "Pic, mamusiu! Pić, poproszę!" Mówię do niej: Olka, daj mi szansę! A moja córka rozgląda się po łazience i mówi: "Szansę? Którą szansę? Proszek Ci dam!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 19.07.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Ostatnio odwiedziła nas moja 2,5 letnia chrześnica. Przyglądała się dyszącemu Bezanowi (naszemu psu). Na widok zwisającego języka mówi: ooo mięso.Tego samego dnia dostrzegła na tym samym psie wystającą yyy... fujarkę i pyta co to? Ja spanikowana mówię: mięso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 20.07.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Oryginalna ortografia mojego mądrali: Ryby kture pżciąga krew: 1 z ńh to gampuru 2 z ńh to pirania obie żią w Amazonce Cały tekst był dłuższy i opatrzony stosownymi obrazkami. Litera Z i cyfry w lustrzanym odbiciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 20.07.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Oryginalna ortografia mojego mądrali: Ryby kture pżciąga krew: 1 z ńh to gampuru 2 z ńh to pirania obie żią w Amazonce Cały tekst był dłuższy i opatrzony stosownymi obrazkami. Litera Z i cyfry w lustrzanym odbiciu mój jak był w podobnym wieku to podobne błędy popełniał. całe zdania potrafił lustrzane pisać. Pomijam już takie kfffiatki jak np. JAQB. Do tej pory (9) raz na czas strzela spektakularnego ortografa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 20.07.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Daniel tłumaczy, że wie, że zwierzęta pisze się przez rz, ale chce oszczędzić miejsce bo mu się mogło nie zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 20.07.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 no i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 20.07.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Spacerując z synem (6 lat) po zamku Czocha rozmawialiśmy o znajdujacych się tam róznych obiektach, w szczególności o "studni niewiernych żon" gdzie takowe, wg legendy, miały kończyć swój żywot. Rozważając, jak to taka śmierć mogłaby wyglądać, w pewnym momencie syn zapytał: - Co to znaczy "niewierna żona"? Bez zastanowienia odpowiedziałem: - To taka, która zdradza swojego męża. - A co to znaczy "zdradza swojego męża"? I tu juz chwila mojej konsternacji - jak by to opowiedzieć? Chwila była na tyle długa, że syn sam rozwiązał zagadkę: - A! to taka, która mówi wszystkim jaki mąż jest naprawdę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.07.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Daniel tłumaczy, że wie, że zwierzęta pisze się przez rz, ale chce oszczędzić miejsce bo mu się mogło nie zmieścić U mojego syna tak objawiła się dyskleksja. Odwracanie liter, "niesłyszenie' zmiękczeń, zjadanie ostatniej litery, lustrzane odbicie itp... Może wyrośnie Pobaw się z nim w zabawę, że Ty mówisz słowo a on ma powiedzieć następne, ale na literę na które kończyło sie poprzednie. Jesli dobrze będzie kojarzył to prawdopodobnie wyrośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.07.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 U mojego syna tak objawiła się dyskleksja. Odwracanie liter, "niesłyszenie' zmiękczeń, zjadanie ostatniej litery, lustrzane odbicie itp... Może wyrośnie Pobaw się z nim w zabawę, że Ty mówisz słowo a on ma powiedzieć następne, ale na literę na które kończyło sie poprzednie. Jesli dobrze będzie kojarzył to prawdopodobnie wyrośnie. Lustrzane odbicie to nie dysleksja, w pewnym wieku to częste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julmag 24.07.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 moja starsza córcia (obecnie 6 i pół) dość wcześnie nauczyła się mówić. Kiedy miała około 2,5 wymawiała bardzo śmiesznie niektóre wyrazy. Do dzisiaj wielu znajomych to pamięta i się z tego śmieje (ona i jej młodsza siostra też!) Na hipopotama mówiła: popotam a na żyrafę.... ..... fafafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.07.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 U mojego syna tak objawiła się dyskleksja. Odwracanie liter, "niesłyszenie' zmiękczeń, zjadanie ostatniej litery, lustrzane odbicie itp... Może wyrośnie Pobaw się z nim w zabawę, że Ty mówisz słowo a on ma powiedzieć następne, ale na literę na które kończyło sie poprzednie. Jesli dobrze będzie kojarzył to prawdopodobnie wyrośnie. Lustrzane odbicie to nie dysleksja, w pewnym wieku to częste... wiem, że częste, ale równiez często wskazuje na późniejszą dysleksję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 25.07.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 musze się podłączyć, miałam 1 wpadkę z synem. teraz ma 7 lat, ale kiedy miał ok 5 zapytał: - mamo, co to jest pochwa ...? spadłam prawie z krzesła i staram się delikatnie, bardzo deliktanie naprowadzić i wytłumaczyć, bo umówiliśmy się z mężem, że nie ma tematów tabu. Więc grzecznie i spokojnie tłumaczę i widzę oczy mojego synka coraz większe i większe .... przerwałam i pytam, rozumiesz kochanie? na co mój syn: - nie mamo, ja myślałem o takiej od rycerza i miecza! spadłam z krzesła drugi raz .... a historia kraży chyba gdzies po znajomych jako przestroga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.07.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 spadłam z krzesła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts