Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UWAGA - DZIECI pytaj? !

tola

Recommended Posts

mój syn ostatnio lat 7, szykował się na biznesmena chyba .... zapłacił koledze 200 zł ze swojej skarbonki za kolegi ząb mleczny. Zębowa wróżka się w nim obudziła ;) na szczęście rodzice kolegi pieniądze oddali, naszemu ja skonfiskowałam skarbonkę i ma nazbierać teraz znowu 200 zł, żeby poczuć czy było warto ....

jestem wredna macocha .... ale mam nadzieję, że to poskutkuje :)

• Odpowiedzi 977
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Scenka w łazience. Przed pralką, która dawno skończyła prać stoją: mąż, starsza córa - 5 lat, młodsza - niecałe 2 lata. Młodsza nazywała wtedy starszą "A-a". Mąż głośno zastanawia się, kto nie wyłączył pralki. A na to młodsza momentalnie, pokazując na starszą mówi głośno "A-a". Stwierdziliśmy, że ma niezły refleks. A że rośnie nam skarżypyta... Takie czasy :wink:

mój syn ostatnio lat 7, szykował się na biznesmena chyba .... zapłacił koledze 200 zł ze swojej skarbonki za kolegi ząb mleczny. Zębowa wróżka się w nim obudziła ;) na szczęście rodzice kolegi pieniądze oddali, naszemu ja skonfiskowałam skarbonkę i ma nazbierać teraz znowu 200 zł, żeby poczuć czy było warto ....

Ło matko, ma chłopak rozmach, my płaciliśmy po 20 za mleczaki, i to też tylko dlatego, że ładne, bialutkie i bez dziurek :) :)

a wg ruskiej teorii o pochodzeniu od różnych gatunków małp w zależności od grupy krwi, pochodzę od rezusa. :lol:

kofi, pierwszy raz słyszę... napisz coś więcej o tym, proszę... :)

Jest taka teoria radziecka (mająca chyba jednym z dowodów na ewolucję :wink: ), że człowiek powinien odżywiać się w zależności od swojej grupy krwi różnymi grupami pokarmów. Jak mam np. 0 to powinnam jeść czerwone mięso i w ogóle czerwone warzywa. Jako, że od wielu lat mięsa nie jem, nie uwierzyłm w tę teorię. Później przeczytałam, że grupa krwi zależy od tego od jakiej małpy się pochodzi. No i 0 to od rezusa - jak wiadomo mięsożerny :wink:

grupa krwi zależy od tego od jakiej małpy się pochodzi. No i 0 to od rezusa - jak wiadomo mięsożerny :wink:

Jesli ja mam A, mąż B, to od jakiej malpy pochodzi nasze dziecko z grupą AB? :roll:

I czy te maupy mogą się ze sobą krzyżować?

Czy wiesz, co mowi ta ruska teoria o podobnych przypadkach? :roll:

ja mam B Rh + czyli od rezusa? Mięsko... mniam mniam, uwielbiam w dużych ilosciach. :D

grupa krwi zależy od tego od jakiej małpy się pochodzi. No i 0 to od rezusa - jak wiadomo mięsożerny :wink:

Jesli ja mam A, mąż B, to od jakiej malpy pochodzi nasze dziecko z grupą AB? :roll:

I czy te maupy mogą się ze sobą krzyżować?

Czy wiesz, co mowi ta ruska teoria o podobnych przypadkach? :roll:

Sorry, nie wiem, nie zgłębiałam tej teorii, bo jak napisałam, nie wierzę w takie... 8)

No interes życia chciał zrobić, a ty mu zabroniłaś. Nie pamiętasz bajki o Jasiu i ziarenkach fasoli? :D :D

Daniel chciał ostatnio namalować dziadkowi coś niepowtarzającego, tzn. coś nie naśladującego rzeczywistości, kiedy zaczął to dokładnie wyjaśniać okazało się, że poszukuje nowych form wyrazu. :o

W końcu odbyliśmy dośc poważną rozmowę na temat malarstwa przedstawiającego i nieprzedsawiającego, tego co już w sztuce było i gustu dziadka (raczej tradycjonalista i wielbiciel malarstwa marynistycznego) i Daniel (lat 6 i pół) zdecydował się namalować Titanica umieszczonego w krajobrazie (wybaczcie, nie podam dokładnie nazwy okresu geologicznego) z triasu, czy jakoś tam, w każdym razie był tam prehistoryczny stwór będący przodkiem rekina (przerysował go z książki o dinozaurach). :roll:

Daniel chciał ostatnio namalować dziadkowi coś niepowtarzającego, tzn. coś nie naśladującego rzeczywistości, kiedy zaczął to dokładnie wyjaśniać okazało się, że poszukuje nowych form wyrazu. :o

W końcu odbyliśmy dośc poważną rozmowę na temat malarstwa przedstawiającego i nieprzedsawiającego, tego co już w sztuce było i gustu dziadka (raczej tradycjonalista i wielbiciel malarstwa marynistycznego) i Daniel (lat 6 i pół) zdecydował się namalować Titanica umieszczonego w krajobrazie (wybaczcie, nie podam dokładnie nazwy okresu geologicznego) z triasu, czy jakoś tam, w każdym razie był tam prehistoryczny stwór będący przodkiem rekina (przerysował go z książki o dinozaurach). :roll:

Kofi - jestem absolutną fanką Twojej progenitury! :)

kiedyś pamietam oglądałam w jednym sklepie jakies sukienki, moi panowie: mąż i syn obok w sklepie oglądali wiatrówki. mikołajek biegał między jednym a drugim sklepem jako prowadzący trójstronny dialog ;) próbowali przekonac mnie do wiatrówki...bylo tak:

- mamo, chcesz wiatrówkę?

- nie synku, nie potrzebujemy

- ale mamo! moglibysmy strzelac do ptaków (!) :o :o :o

- synku, ptaki chcą żyć, nie strzelamy do zwierząt, ani do ludzi ...

- mamo! co Ty ... nie chcesz mieć zabitego ptaka ??? za darmo!????

cały sklep byl pochłonięty naszą rozmową ;)

Moja córka bardzo wcześnie zaczęła mówić, niestety załatwianie potrzeb fizjologicznych na nocnik nie poszło tak łatwo i w wieku 2 lat nadal była pampersiakiem.

Pewnego dnia weszłysmy razem do marketu, ja za czymś się rozglądałam, mała oglądała soczki i zobaczyłam na jej twarzy ogromne skupienie i napięcie. Wiedziałam co się święci :roll: Poszłyśmy do kasy udawałam że nic sie nie stało, chociaż smrodek ulatniał sie niezły, a ludzi za mną i przede mną sporo. Nagle moja córka dość doniosłym głosem:

-"Mamusiu, cujes jak śmieldzi???????"

-"Cicho Oleńko.... :oops: "

-"Mamusiu, cujes???????"

-"Nie Oleńko.... :oops: "

-" To moja kupa tak śmieldzi! W pampelsie! Zlobiłam psy sockach :p "

Mój bratanek Wawrek (5 lat) ciągle ostatnio słuchał o urlopach. A to tata wziął urlop i pojechali do babci a to ciocia a to wójek. Wiadomo sezon urlopowy. Nic więc dziwnego, iż podczas gdy jego mama pakowała go na kilkudniowy wyjazd do mnie stwierdził:

- To ja będę miał teraz taki mini urlop, prawda mamo?

Córka mojego sąsiada - dostał taki mini komputer - tata (na imie ma Adam) każe jej napisać TATA

Ewelina napisz tttttt a teraz aaaaaa znów ttttt i aaaaa no super i co Ci wyszło - przeczytaj

- na to mała: Adam

Śmiechu było co nie miara - tak więc pisząc tata nie zawsze jest to TATA :wink:

Sebo8877