Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UWAGA - DZIECI pytaj? !

tola

Recommended Posts

• Odpowiedzi 977
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
Moja córka kończy 28 marca :)

buziaki dla córeczki :wiggle:

..... mówi już dużo ? bo mojemu Stasiowi buzia sie nie zamyka .....hi hi ...... wczoraj wychodzimy z samochodu a Młody do dziadka ...i co doblego tutaj będzie dziadziusiu ? no i oczywiście wciąż pyta o marki samochodów .....ogląda z dziadziem gazetę Auto i komentuje każdy samochód ..... :)

..... mówi już dużo ?

Na okrągło. Kilka dni temu taki dialog podczas oglądania książeczki ze zdjęciami żółwi. Zatrzymałyśmy się na zdjęciu na którym mały żółwik wchodzi do miseczki z wodą:

E: Ziółwiku, nie wolno. Do wody, nie wolno.

ja: Żółwiki muszą czasem wejśc do wody, żeby się na pić albo umyć.

E: Gniewam. Oblaziona na ziółwika. Tłumacie i tłumacie. Do wody nie wolno...

Och wiele mnie kosztowało, żeby nie parsknąć śmiechem.

Na okrągło. Kilka dni temu taki dialog podczas oglądania książeczki ze zdjęciami żółwi. Zatrzymałyśmy się na zdjęciu na którym mały żółwik wchodzi do miseczki z wodą:

E: Ziółwiku, nie wolno. Do wody, nie wolno.

ja: Żółwiki muszą czasem wejśc do wody, żeby się na pić albo umyć.

E: Gniewam. Oblaziona na ziółwika. Tłumacie i tłumacie. Do wody nie wolno...

Och wiele mnie kosztowało, żeby nie parsknąć śmiechem.

cudny dialog .....:) to są fantastyczne chwile ,które niestety szybko mijają :bash:

Jeszcze jedno mi sie przypomniało:

W druigeij klasie trzeba było napisać czym się zajmują rodzice.

Mój syn rozpisał się na temat swojego ojca, że: potrafi składać komputery, projektuje silniki samolotów itp..same wspaniałe rzeczy, natomiast o mnie napisal "a moja mama rozwozi paczki" i kropka...zrobił ze mnie kuriera, a jestem spedytorem ale według mojego syna jest to mało ciekawe zajęcie w porównaniu z tatą inżynierem :)

W pierwszej klasie robili podobne zadanie to znowu rozpisał sie na temat swojego taty, że mądry, że komputery, że cos tam...a o mnie napisał cytuje: "a moja mama jest wysoka i ładna" i kropka :)

Edytowane przez thnd

a propos zawodów rodziców. Młode miało może z 3 lata z kawałkiem, mieli narysować czym zajmują się rodzice - obrazek przedstawiający moje zajęcie - wysoka postać po lewej stronie kartki, po prawej postać wychudzona przeokrutnie ,w pozycji horyzontalnej - postać z lewej swą długa kościstą ręką grzebie w postaci trzewiach leżącej postaci. Obrazki wisiały na gazetce przed wejściem do sali - nie było rodzica , który nie skojarzyłby mnie jako patologa :D

• 1 year później...
  • 9 months później...

uśmiałam się :)

mój 9 letni syn przygotowuje się do komunii - w związku z powyższym uczy się modlitw w tym 10 przykazań ..

(syn ma kłopoty z mową - i czasem ułatwia sobie życie)

i tak : nie cudzołóż - nie cuduj ..

Pamiętaj abyś dzień święty święcił - Zapamiętaj dzień święty

jeszcze tego nie zdawał .. cały czas ćwiczymy ..

Stasio (lat 3) przed obiadem idzie się wysiusiać .Mama pomaga mu zdjąć spodnie i nagle z łazienki dobiega do mnie taki oto tekst :

-Stasiu trzymaj sobie siusiaka

-Ty mi trzymaj

-Dlaczego ja ? -pyta mama

-Bo ja potem będę musiał myć ręce -odpowiada poważnie maluch