bobiczek 08.01.2011 02:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 a mój juz rozważnie tłumaczył mi o rodzinie zastępczej.'Bo mój kolega miał rodzinę - ale ona go oddała do "Domu Dziecka"I przyszła nowa rodzina i go zabrała i teraz ma rodzinę zastępczą.Jakie to prawie proste - nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.01.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Adoptowany synek mojej kuzynki tak tłumaczy równieśnikom: dzieci albo sie rodzi albo wybiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.01.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Wyciągam wątek z czeluści zapomnienia. Ew-ka, czy Staś już pyta? jeszcze nie ....ale czekam na to z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.03.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Stasio może jeszcze nie pyta ( 24 marca skończył 2 latka) ale kilka dni temu podczas chrztu swojego braciszka ,kiedy ksiądz polał główke Fanka wodą Stasio skwitował : Blawo .....udało się ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.03.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Stasio może jeszcze nie pyta ( 24 marca skończył 2 latka) ale kilka dni temu podczas chrztu swojego braciszka ,kiedy ksiądz polał główke Fanka wodą Stasio skwitował : Blawo .....udało się ) Moja córka kończy 28 marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.03.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Moja córka kończy 28 marca buziaki dla córeczki ..... mówi już dużo ? bo mojemu Stasiowi buzia sie nie zamyka .....hi hi ...... wczoraj wychodzimy z samochodu a Młody do dziadka ...i co doblego tutaj będzie dziadziusiu ? no i oczywiście wciąż pyta o marki samochodów .....ogląda z dziadziem gazetę Auto i komentuje każdy samochód ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.03.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 ..... mówi już dużo ? Na okrągło. Kilka dni temu taki dialog podczas oglądania książeczki ze zdjęciami żółwi. Zatrzymałyśmy się na zdjęciu na którym mały żółwik wchodzi do miseczki z wodą: E: Ziółwiku, nie wolno. Do wody, nie wolno. ja: Żółwiki muszą czasem wejśc do wody, żeby się na pić albo umyć. E: Gniewam. Oblaziona na ziółwika. Tłumacie i tłumacie. Do wody nie wolno... Och wiele mnie kosztowało, żeby nie parsknąć śmiechem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.03.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Na okrągło. Kilka dni temu taki dialog podczas oglądania książeczki ze zdjęciami żółwi. Zatrzymałyśmy się na zdjęciu na którym mały żółwik wchodzi do miseczki z wodą: E: Ziółwiku, nie wolno. Do wody, nie wolno. ja: Żółwiki muszą czasem wejśc do wody, żeby się na pić albo umyć. E: Gniewam. Oblaziona na ziółwika. Tłumacie i tłumacie. Do wody nie wolno... Och wiele mnie kosztowało, żeby nie parsknąć śmiechem. cudny dialog ..... to są fantastyczne chwile ,które niestety szybko mijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 01.04.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 tłumacz pilnie poszukiwany ...http://www.youtube.com/watch?v=L4ukkKKF4ds coś mi sie zdaje że moja żona też taka była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.04.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Ale cudoki. Z filmu wynika, że naprawde sie rozumieją. Pięcioletnia córeczka koleżanki ostatnio przyszła z przedszkola i mówi: Ten Damian to zdrajca! Bawi sie z Kamilą, bo ona mu daje batoniki i go całuje. Musze coś wymyślić, żeby poczuł jaki to ból być odrzuconym !. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.04.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Z cyklu- pytania egzystencjalne;) "Jak włożę swój palec do twojego nosa, to ty będziesz miała palec w nosie czy ja?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.04.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Z cyklu- pytania egzystencjalne;) "Jak włożę swój palec do twojego nosa, to ty będziesz miała palec w nosie czy ja?" Padłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thnd 01.04.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Mój syn, wiek 2lata: "Babciu, a jak ty byłas mała to były dinozaury?" Mój syn, wiek 9lat: Kolega syna: A kto to jest sołtys? Mój syn: To taki...król wsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thnd 01.04.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) Jeszcze jedno mi sie przypomniało: W druigeij klasie trzeba było napisać czym się zajmują rodzice. Mój syn rozpisał się na temat swojego ojca, że: potrafi składać komputery, projektuje silniki samolotów itp..same wspaniałe rzeczy, natomiast o mnie napisal "a moja mama rozwozi paczki" i kropka...zrobił ze mnie kuriera, a jestem spedytorem ale według mojego syna jest to mało ciekawe zajęcie w porównaniu z tatą inżynierem W pierwszej klasie robili podobne zadanie to znowu rozpisał sie na temat swojego taty, że mądry, że komputery, że cos tam...a o mnie napisał cytuje: "a moja mama jest wysoka i ładna" i kropka Edytowane 1 Kwietnia 2011 przez thnd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.04.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 a propos zawodów rodziców. Młode miało może z 3 lata z kawałkiem, mieli narysować czym zajmują się rodzice - obrazek przedstawiający moje zajęcie - wysoka postać po lewej stronie kartki, po prawej postać wychudzona przeokrutnie ,w pozycji horyzontalnej - postać z lewej swą długa kościstą ręką grzebie w postaci trzewiach leżącej postaci. Obrazki wisiały na gazetce przed wejściem do sali - nie było rodzica , który nie skojarzyłby mnie jako patologa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 11.01.2013 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Czterolatek wraca z przedszkola do domu i woła: - tato, tato, ja już wiem gdzie się urodził Jezusek, - w bentleyu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 04.11.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 uśmiałam się mój 9 letni syn przygotowuje się do komunii - w związku z powyższym uczy się modlitw w tym 10 przykazań .. (syn ma kłopoty z mową - i czasem ułatwia sobie życie) i tak : nie cudzołóż - nie cuduj .. Pamiętaj abyś dzień święty święcił - Zapamiętaj dzień święty jeszcze tego nie zdawał .. cały czas ćwiczymy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.11.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Stasio (lat 3) przed obiadem idzie się wysiusiać .Mama pomaga mu zdjąć spodnie i nagle z łazienki dobiega do mnie taki oto tekst :-Stasiu trzymaj sobie siusiaka -Ty mi trzymaj -Dlaczego ja ? -pyta mama-Bo ja potem będę musiał myć ręce -odpowiada poważnie maluch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts