Gość Pepeg z Gumy 10.08.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Swoja droga zgadzam sie ,ze jak sie rynki nie uspokoja to interwencja nieduzo da ,zas co sie tyczy kryzysu to on dopiero nastapi ,to sa na razie tylko pierwsze objawy i kryzys spowoduje dopiero wzrost ch.f.w perspektywie dlugofalowej To bardzo ciekawe co napisałeś. Czy mógłbyś jakoś uzasadnić swoje podejrzenia i co masz na myśli pisząc o perspektywie długofalowej? Co do kryzysu , który ma się dopiero zacząć trudno mi się z tym zgodzić, gdyż kryzys już się rozpoczął dosyć dawno ale wstrząsy wtórne mogą być oczywiście silniejsze niż te pierwotne. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić rosnącą długofalowo aprecjację waluty( tego jeszcze nie było, no chyba ,że wojna w powietrzu), gdyż w tej chwili odnoszę wrażenie , że w tak irracjonalny sposób to raczej mali i średni inwestorzy spekulacyjni masowo próbują coś mocno ugrać. Czesi dostają już zadyszki na rynku złota, wieszcząc 2tys a i jakoś nikt z panikarzy specjalnie nie spogląda na jena, któremu jeszcze daleko do poziomu deflacji. Wzmocnienie japońskiej waluty wydawałoby mi się bardziej zasadne niż franka w okresie długofalowym. W każdym razie można się chyba spodziewać niebawem ( jak coś znów nie pierdyknie) nawet i kolejnych spektakularnych przejęć firm, jeśli duzi gracze nie polecą owczym pędem za maluchami. Na razie nic na to nie wskazuje i tylko drobnica robi potężne zamieszanie, na którym i tak zawsze tylko większy poważnie zarobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 10.08.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) ....i bla bla bla lol hihihi ....wstrzasy wtorne hehehehe lol lol lol aprecjacja waluty i mali sredni spekulanci - ahahahahahahaha Ale belkot lol lol lol Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez bebe king Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 10.08.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ale belkot lol lol lol Nareszcie trochę samokrytyki. Bełkoczesz we wszystkich wcieleniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 11.08.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Hihihi hehehe hahahah ..... pisalam, zeby przygotowac sie na ostra jazde . 6 zl za franka . Kto da wiecej ? Nauczycie sie jednego - jak ktos belkocze niezrozumiale ekonomicznym zargonem i do tego falszuje - omijac szerokim lukiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 11.08.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Wiesz co, Bebe, nie wiem, czy ty sama siebie czytasz. Ostatnie wpisy brzmią jakby ci się prochy skończyły. Pisz normalnie i nie podkreślaj w każdym zdaniu jaki to z ciebie prorok. Bo to nawet już zabawne nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 11.08.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) To musi troche potrwac zanim zrozumiesz o czym pisze....w skrocie - kryzys musi sie nieco poglebic - a jest to najpowazniejszy kryzys od czasu Wielkiej Depresji . Pisalam to juz 2 lata temu - trzeba bylo u w a z n ie czytac . Spowodowany - skasowaniem Glass- Steagall Act nalozonym na banki i rynki finansowe po Wielkim Kryzysie lat 30 ych . Nie jestem zaden prorok, ale osoba , ktora c z y t a i slucha roznych opinii a nie powtarza propagandowa sieczke z gazet i telewizji . Ale surprise ! surprise ! Juz niektore srodowiska zwiazane z Wall Street zaczynaja glosno sie domagac ....czego ? .....r e g u l a c j i . Jakos juz nie krzycza o " wolnym rynku " tylko o " aktywnej roli politykow " - no, prosze, prosze ........a ja myslalm, ze wolny rynek s a m sie - w y r e g u l u j e . hihihi hehehe hahahah hohoho lol lol lol lol Uczcie sie jak daliscie sie nabrac na propagandowa sieczke alebowiem nie istnieje taki twor jak " wolny rynek , ktory s a m z siebie sie reguluje ". lol lol lol lol Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez bebe king Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 11.08.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 A-ha. Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 11.08.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 A-ha. Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 11.08.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) A kibice Legii przewidzieli - frank po 6 zlotych, chleb po 6 zlotych , paliwo po 6 zlotych . To im stadiony zamkneli i do wiezien pozamykali - hehehehehehehihihihi - zeby nie siali defetyzmu lol lol lol A ci i, ktorzy najglosniej krzyczeli o " wolnym rynku " teraz najbardziej licza na " interwencje " . LOL LOL LOL Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez bebe king Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 11.08.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Podobno Grecy zachowali sie nieladnie i puscili Europe z torbami bo lenie i nieroby - a Frncuzi i Niemcy ? czy to tez lenie i nieroby ? Rating Francji nie da sie utrzymac , jak mowia, heheheheh lol lol lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 11.08.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) Niniejszym oświadczam, że wysiadam z wewontka. Wariactwa i surrealizmu mam dosyć w realu na tyle, że nie mam ochoty go uprawiać dla rozrywki. Pozdrowienia dla Greków i wybitnych ekspertów kibicującyh Legii. P.s. u mnie w delikatesach cukier za 3,4. Dzisiaj sprawdziłam specjalnie. Jak kibice mają CHF za tyle do nabycia, to poproszę o kontakt. Kupię hurtowe ilości. Powinnam zdążyć zarobić . Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez Baba_Budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 11.08.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Kolejna interwencja - czy o jest ta " niewidzialna reka rynku " lol lol lol http://waluty.onet.pl/reuters-bgk-interweniuje-na-rynku-walutowym,18892,4818943,1,news-detal ..i czy to bedzie magic touch ? lol lol lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 11.08.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Niniejszym oświadczam, że wysiadam z wewontka. Wariactwa i surrealizmu mam dosyć w realu na tyle, że nie mam ochoty go uprawiać dla rozrywki. no, ba. nerwowe czasy dla niektórych - sprzyjają rozwojowi różnych schorzeń psychicznych. W chorobie dwubiegunowej - po fazie euforii, zawyżonej samooceny i poczuciu misji, przychodzi wyciszenie - tak więc pozostaje przeczekać. Tak samo - mniej więcej - jak z frankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 12.08.2011 03:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Wystarczy qrwa, odskasowac skasowanie ...Glass- Steagall Act nalozony na banki i rynki finansowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rynki sie uspokoja........"juz 2 lata temu.... "....he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 12.08.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) Akurat lobby finansowe jest przeciwnego zdania chociaz sama Wall Street sama zaczyna przebakiwac o koniecznosci powrotu regulacji chociazby tych , ktore zostaly zniesione jesli chodzi o short selling . Wczoraj wielkie korporacje kupowaly swoje wlasne akcje . To zawsze dobrze wrozy hehehe . Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez bebe king Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 12.08.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Wczoraj wielkie korporacje kupowaly swoje wlasne akcje . To zawsze dobrze wrozy hehehe .Lepiej mieć własne akcje w swoim portfelu niż pozostawić je w rękach spekulantów. Obrót akcjami, których nie jest się właścicielem powinien być zakazany, wszak jest to rodzaj paserstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 12.08.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Bebe - poczytaj, o co chodzi z krótką sprzedażą i z czym się to je, gdzie została CHWILOWO zbanowana i na jak długo, a później się wywewnętrzaj. Ok? Uprzedzając kolejne "odkrycie" - tak, zdarzało się to już wielokrotnie i w wielu krajach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 12.08.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) Myslalam, ze liczysz na " niewidzialna reke rynku " . Co ty z tymi " spekulantami " . . . . spekulant tu, spekulant tam , swiat sklada sie chyba z samych spekulantow . Prawo dalo im taka mozliwosc , regulacje zostaly zniesione to zarabiaja pieniadze - kazdy orze jak moze . Nie pisze o tym co sie " zdarzalo w wielu krajach " , pisze akurat o tym co sie zdarzylo wczoraj . Short selling zostala teraz chwilowo zbanowana , ale r e g u l a c j e dotyczace short selling zostaly zniesione pare lat temu . Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez bebe king Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebe king 12.08.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) Zebys wiedziala o czym piszesz to wlasnie short selling uwaza sie za forme dosc ryzykownej spekulacji - zreszta caly trade jest forma s p e k u l a c j i - glownie - po zniesieniu regulacji - opartej na e m o c j a c h bo nie nic wspolnego z realnymi wynikami firm . Chyba firmy , ktorych akcje spadly o polowe przez ostatni tydzien, wczoraj nagle , tak z dnia na dzien , nie poprawily swoich wynikow finansowych . A ich akcje poszly w gore , bo same je skupowaly - nie jest to forma jawnej spekulacji moze ? Musze przyznac, ze jest to dosc zabawne . W kazdym razie czekam na " niewidzialna reke rynku " . To mi jeszcze bardziej poprawia humor . Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez bebe king Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 12.08.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Co ty z tymi " spekulantami " . . . . spekulant tu, spekulant tam , swiat sklada sie chyba z samych spekulantow . Spekulacja kojarzy się nam pejoratywnie z lat komuny. Tymczasem jest to pełnoprawny sposób zarabiania pieniędzy. Problem w tym, że niektórzy podejmują ryzyko spekulacji nie na własny koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts